کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

بازار آهن در چنگال تورم


کد خبر : ۱۰۵۵۴۶سه شنبه، ۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۱:۲۲۵۴۲۱ بازدید

گزارش‌ها از اوضاع بازار آهن و فولاد در نیمه هفته حاکی است که روند افزایشی قیمت آهن‌آلات همچنان تداوم داشت و بسیاری از مبادی فروش نرخ ...
بازار آهن در چنگال تورمبازار آهن در چنگال تورم

آهن پرایس: گزارش‌ها از اوضاع بازار آهن و فولاد در نیمه هفته حاکی است که روند افزایشی قیمت آهن‌آلات همچنان تداوم داشت و بسیاری از مبادی فروش نرخ محصولات خود را حدود ۱۰۰۰ الی ۲۰۰۰ تومان افزایش دادند اما در این بین به طور جسته و گریخته در شماری از کارخانه‌ها ثبات قیمت نیز مشهود بود.

روز گذشته بازار ارز همچنان در نوسان بود به این صورت که تحت تأثیر روانی برخی اخبار قیمت دلار کمی عقب‌نشینی کرد و به کانال ۵۶ هزار تومانی رسید اما این کاهش دوام چندانی نداشت و با نزدیک شدن به پایان روز مجددا افزایشی شد به طوری که در پایان روز روی ۵۸ هزار و ۶۵۰ تومان بسته شد.

بررسی روند نوسانات قیمت آهن

تداوم روند افزایشی قیمت میلگرد آجدار روز گذشته در عمده شرکت‌ها ۵۰۰ الی ۱۵۰۰ تومان اعلام شد و شماری نیز به اصلاح ۲۰۰ الی ۱۵۰۰ تومانی قیمت‌ها اقدام کردند و برخی نیز تغییر قیمت نداشتند.

کف نرخ میلگرد روز گذشته در برخی از کارخانه‌ها حدود ۳۱ هزار تومان اعلام شد و سقف قیمتی در برخی کارخانه‌ها ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان گزارش شد و قیمت متوسط این محصول هم ۳۱ هزار و ۲۰۰ تومان برآورد شد. شنیده‌ها حاکی است که برخی مبادی فروش به زیرفروشی اقدام کردند که این امر منجر به چند نرخی شدن این محصول شده است؛ مثلا میلگردی که ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام می‌شود را به قیمت ۳۰ هزار تومان معامله می‌کنند.

قیمت ورق سیاه در تعدادی از کارخانه‌ها با افزایش ۲۰۰ الی ۱۰۰۰ تومانی همراه بود و چند کارخانه نیز قیمت‌ها را ثابت اعلام کردند؛ قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی هم بین ۵۰۰ الی ۲ هزار تومان افزایش قیمت داشتند.

افزایش قیمت تیرآهن در بخش شاخه‌فروشی همچنان به قوت خود باقی بود و هر شاخه حدود ۱۰۰ الی ۶۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت اما اصلاح نسبی در برخی سایزها هم مشاهده شد.

قیمت روز نبشی، ناودانی و سپری در عمده شرکت‌ها روز گذشته با ثبات قیمت همراه بودند ولی افزایش ۳۰۰ تومانی هم قابل مشاهده بود. قیمت روز قوطی پروفیل نیز در اکثر کارخانه‌ها افزایش ۲ هزار تومانی داشت و قیمت لوله صنعتی، داربستی و مبلی و ... نیز در شماری از کارخانه حدود ۲ هزار تومان افزایش قیمت داشت.

گزارش‌ها از معاملات بورس کالا نیز حاکی است که نرخ شمش داخلی در بازار حدود ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان یا ۲۳ هزار و ۱۲۰ تومان برآورد شد که بیانگر کاهش ۳ هزار و ۳۰۰ تومانی قیمت این محصول است.

همچنین قیمت آهن اسفنجی در بورس کالای هفته جاری حدود ۱۴ هزار و ۶۰۰ تومان اعلام شد که با در نظر گرفتن ضریب ۵۶/۵ درصدی از نرخ ۲۵ هزار و ۸۴۰ تومانی شمش خبر می‌دهد که با قیمت ۲۶ هزار تومانی شمش در بازار روز گذشته تناسب داشت اما از آنجایی که نرخ شمش در بورس کالای گذشته با اصلاح قیمت همراه بود شاخص ۲۳ هزار تومانی شمش دیروز قابل انتظار بود.

روز گذشته نرخ شمش که حدود ۲۵ هزار تومان اعلام شد استقبال چندانی نداشت و این نرخ با احتساب مثبت ۱۱ درصد از نرخ ۲۸ هزار تومانی میلگرد خبر می‌دهد که حکایت از خالی کردن زیرپای میلگرد در کانال ۳۰ الی ۳۲ هزار تومانی دارد.

زیرا به نظر می‌رسید با توجه به نرخ شمش بورسی که حدود ۲۳ هزار و ۵۵۰ تومان قیمت داشت نرخ کمتری برای میلگرد رقم بخورد و به حدود ۲۶ الی ۲۷ هزار تومان برسد.

اما به نظر می‌رسد تحت تأثیر تصمیمات بازارساز و سیگنال‌های منفی مختلف بازار آهن تا حدودی راه خود را از التهبات بازار ارز جدا کند، اگرچه برگشت دلار از کانال ۶۰ هزار تومانی مزیدی بر جو روانی حاکم بر بازار است.

با این اوصاف به نظر می‌رسد اگر دلار در کانال‌های کمتر از ۶۰ هزار تومان باقی بماند با توجه فضای روانی منفی در بازار و تصمیمات اتخاذ شده جهت کنترل التهابات و نوسانات توسط بازارساز، این بازار بر مبنای معاملات شمش اصلاح شود.

حال با در نظر گرفتن معاملا بورس کالای روز گذشته و میانگین نرخ شمش احتمالا فردا محصولات عرضه شده به ویژه میلگرد و تیرآهن با استقبال خوبی مواجه شوند.

گفتنی است عرضه شمش در بورس کالای روز گذشته ۱۴۶ هزار تن اعلام شد که نشان از افزایش حجم عرضه این محصول دارد اما با وجود این روند صعودی قیمت‌ها متوقف نشد و نرخ پایه هرکیلوگرم از این محصول حدود ۲۰ هزار تومان تعیین شد که افزایش ۲ هزار و ۵۰۰ تومانی را ثبت کرد.

رشد ۲۷ درصدی تقاضای این محصول به نسبت حجم عرضه و با در نظر گرفتن نرخ نهایی، مالیات بر ارزش افزوده، کارمزد ارکان بورس و ... نرخ این محصول را به ۲۲ هزار تومان رساند. حال با توجه به تداوم روند صعودی نرخ دلار و نوسانات ناپایدار بازار ارز، بازار آهن نیز همسو با این بازار میل به افزایش قیمت‌ها دارد.

از سوی دیگر با توجه به جهش نرخ محصولات فولادی در هفته‌های اخیر تجار هم به افزایش قیمت‌ها تمایل بیشتری داشته و قصد تکمیل ظرفیت انبارهای خود را دارند؛ به عبارتی می‌توان گفت تورم روزافزون کشور و قیمت‌های ناپایدار به نوعی ذهنیت تداوم افزایش قیمت‌ها در سال آینده توسط تولیدکنندگان را به فعالان بازار می‌دهد.

با همه اینها نمی‌توان با اطمینان نوسانات بازار آهن و سایر بازارها را پیش‌بینی کرد زیرا راه‌کارهایی هم که برای کنترل بازار پیشنهاد داده می‌شود موقتی بوده و نیاز است مشکلات اقتصادی کشور در سطح کلان بررسی و اصلاح شود. با این اوصاف و با در نظر گرفتن کلیه عوامل مؤثر در بازار آهن نمی‌توان انتظار اصلاح یا ثبات قیمت در هیچ بازاری را در آینده نزدیک داشت.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها