کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

روش جدید اخذ مالیات خرید و فروش خودرو


کد خبر : ۱۱۲۲۷۳یکشنبه، ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۶:۵۸۱۷۵۱۱ بازدید

مالیات خرید و فروش خودرو مطابق نظام جدید مالیاتی تغییراتی داشته است. این تغییرات...
روش جدید اخذ مالیات خرید و فروش خودروروش جدید اخذ مالیات خرید و فروش خودرو

مالیات خرید و فروش خودرو مطابق نظام جدید مالیاتی تغییراتی داشته است. این تغییرات علاوه بر میزان دریافت مالیات به نحوه دریافت آن نیز مربوط است.

تجارت نیوز نوشت : روش جدید اخذ مالیات خرید و فروش خودرو را می‌توان به عنوان جدیدترین کاغذبازی و راه درآمدی نه‌چندان موفق دولت معرفی کرد که نه آن‌قدری که باید به دولت کمک کرده و نه در امور روزانه مردم تسهیلی ایجاد کرده است. در نتیجه می‌توان گفت که این روش اخذ مالیات تنها به میزان اندکی به درآمدهای دولت کمک کرده است و برای مردم هیچ‌گونه سودی نداشته است.

 

روش جدید  اخذ مالیات خرید و فروش خودرو

به طور کلی معامله کردن کالاهایی نظیر مسکن و خودرو همواره در ایران دست‌اندازهای اداری متعددی داشته است. برای مثال عوارض سالانه، مالیات، معاینه فنی، وجود سندهای متفاوت همانند تک برگی یا چند برگی و به موقع نرسیدن کارت سوخت یا کارت خودرو موضوعاتی هستند که در حین خرید و فروش خودرو به‌عنوان دغدغه طرفین شناخته می‌شوند.


در گذشته افراد برای  فروش خودروی خود پس از توافق با خریدار، انجام معامله و تعویض پلاک در زمان مراجعه به دفترخانه برای تغییر مالکیت خودرو هم هزینه مالیات و هم حق ثبت را به شکل همزمان پرداخت می‌کردند. این روال سالیان طولانی به عنوان فرایند خرید و فروش خودرو شناخته می‌شد.

در قانون جدید افراد قبل از اینکه بخواهند خودروی خود را به فروش برسانند باید مالیات آن را بپردازند و برگه مفاصا حساب را هم از دفاتر مربوطه با مراجعه حضوری دریافت کنند. به بیان دیگر تا زمانی که اشخاص مالیات خودروهای خود را پرداخت نکنند مجوز انجام معامله و تعویض پلاک خودروی خود را دریافت نخواهند کرد.

در روش جدید اخذ مالیات از فروشندگان خودرو، دفترداران یکی از اقشاری هستند که متضرر می‌شوند. در گذشته از مبلغی که برای حق ثبت پرداخت می‌شد، حدود ۶۰ درصد مربوط به مالیات بود که خود دفتردار در نهایت آن را به سازمان امور مالیاتی پرداخت می‌کرد، ۳۰ درصد دیگر برای حق ثبت و ۱۰ درصد حق دفتردار بود، اما در روش جدید فرایند به شکل کامل تغییر کرده است.

 

ناکارآمدی سامانه‌های اخذ مالیات خرید و فروش خودرو

الکترونیکی شدن اکثر امور مردم یکی از موضوعاتی که است که حاکمیت و به‌ویژه دولت به دنبال آن هستند. پیشرفت‌هایی هم در این زمینه صورت گرفته است، اما این روند بسیار کند است و همیشه در مراحل اول تا زمان برطرف شدن مشکلات اولیه مردم با وقت و هزینه خود بهای ایرادات گوناگون را پرداخت می‌‎کنند.

در روش جدید اخذ مالیات‌ها نیز قسمت زیادی از کار مربوط به سامانه‌ها و سایت‌هاست که مطابق با پیگیری‌های تجارت‌نیوز مراجعین زیادی از این سامانه گلایه داشتند، چراکه در بسیاری از مواقع یا سامانه در دسترس نیست یا در صورت در دسترس بودن ایرادات فنی بسیاری که گاهی انجام کار افراد را تا دو یا سه روز به تأخیر می‌اندازد.


از سوی دیگر افراد برای دریافت مجوز فروش خودروی خود باید برگه مفاصا حساب را به نهادهای مربوطه ارائه دهند که برای دریافت این برگه باید به دفاتر ویژه این امور مراجعه کنند. شاید در ظاهر این موضوع مشکلی نداشته باشد، اما از این جهت که دولت مدعی دولت اکترونیک است و با این کار باری اضافه را بر دوش مردم نهاده است، می‌توان گفت که این مشکل نشان دهنده ضعف دولت است.

 

دلایل اخذ مالیات از فروشندگان خودرو 

مالیات هزینه‌‌ای است که افراد برای ایجاد و برقراری مسائلی نظیر امنیت و ثبات پرداخت می‌کنند. حال در شرایطی که دولت نتوانسته است امنیت مالی شهروندان را تأمین کند و خودروهای 300 میلیون تومانی امروز به دلیل تورم  بالای یک میلیارد تومان قیمت دارند دیگر پرداخت مالیات معنای چندانی ندارد.


یکی دیگر از مشکلات قوانین نظام جدید مالیاتی دریافت مالیات از خودروها و خانه‌های لوکس است. این موضوع در ظاهر مشکلی ندارد و موضوعی بین‌المللی است، اما مشکل از جایی آغاز می‌شود که اکثر خودروهای بالای یک میلیارد تومان بازار ایران حتی باکیفیت هم نیستند چه برسد به لوکس. به روایت دیگر دولت سیزدهم برای تأمین هزینه‌های خود، مالیات را ابزار خوبی یافته است، اما برای پیاده‌سازی آن نتوانسته است که از روش‌‎های خوبی استفاده کند.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها