تداوم ثبات گسترده در بازار آهن روز گذشته به ثبات در اغلب کارخانههای میلگرد منتهی شد، به طوری که جز کارخانه میلگرد آریان فولاد، شاهرود و بافق که کاهش ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومانی داشتند، مابقی مبادی بدون تغییر قیمت بودند اما میلگرد راد همدان و ابرکوه حدود ۱۰۰ تومان افزایش داشتند.
نرخ روز تیرآهن نیز همچنان در عمده کارخانهها ثابت اعلام شد اما روز گذشته برخی شاخههای تیرآهن ذوب آهن اصفهان حدود ۳۰ الی ۵۰ هزار تومان کاهشی بود. نرخ روز ورق سیاه و انواع آن با ثبات در اکثر کارخانهها همراه بود و تنها کارخانههای فولاد مبارکه و گیلان کاهش قیمت داشتند؛ اما قیمت ورق گالوانیزه، ورق رنگی و روغنی در همه شرکتها ثابت اعلام شدند.
قیمت نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی نوسانات متعددی داشت به طوری که در بخشی از بازار ثابت بود و در کارخانه منظومه، آونگان و یاوران زنجان کاهش ۲۰۰ تومانی داشت اما در عین حال نبشی شکفته و ظهوریان ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان افزایش قیمت داشتند.
قیمت قوطی پروفیل روز از ۲۰۰ الی ۵۰۰ تومان کاهش قیمت داشت اما پروفیل نیکان و صابری بدون تغییر بودند؛ قیمت روز لوله داربستی، گازی و ... نیز حدود ۲۰۰ الی ۵۰۰ تومان کاهش قیمت داشت.
آنچه از آمار برآورد میشود قیمت قوطی آهن از اواخر هفته گذشته تا دیروز کاهش تدریجی ۲۰۰ الی ۵۰۰ تومانی را تجربه کرده است به طوری که قیمت پروفیل ضخامت ۲ میلیمتر اواسط هفته گذشته ۲۲ هزار و ۵۰۰ الی ۲۳ هزار تومان اعلام میشد اما دیروز ۲۲ هزار و ۲۰۰ الی ۲۲ هزار و ۶۰۰ تومان اعلام شد.
افزایش قیمت دلار در نخستین روز هفته و استقبال از آهن اسفنجی و رونق معاملات این محصول در ابتدای هفته شد که نتیجه آن رونق نسبی تقاضا در مقاطع فولادی بود اما معاملات شمش و تیرآهن ذوب آهن اصفهان کمرمق بود و در عین حال کف نرخ میلگرد بورسی بین ۱۵ هزار و ۲۰۰ الی ۱۵ هزار و ۳۰۰ تومان در نوسان بود و تغییری نداشت.
به نظر میرسد قیمت بالا، عدم تمایل فروشندگان به کاهش قیمت و نیز فرمول یکطرفه قیمتگذاری تیرآهن در بورس کالا تقاضای این محصول را ضعیفتر کرده و رکود بیشتری در بازار این محصول حاکم است که کاهش چشمگیر قیمت تیراهن سایز ۱۴، ۱۸، ۲۰ و ۳۰ گواه این جریان است.
با این اوصاف میتوان گفت نباید از این بازار انتظار نوسانات افزایشی ناگهانی داشته باشیم زیرا با توجه به وابستگی بازارها به یکدیگر به ویژه بازار مسکن، بازار آهن و فولاد هم مانند همه بازارهای موازی تحت تأثیر فیلترشدن شبکههای اجتماعی و ضعف تقاضا قرار دارد.
گزارشها از بورس کالای روز گذشته حاکی است که ۴۲ هزار تن آهن اسفنجی عرضه شده در بورس به دلیل نبود تقاضا باز هم از روی تابلو حذف شد.
طبق شنیدهها برخی از مبادی نورد به تازگی روش خود را تغییر داده و تابلو رسمی خود را ثابت اعلام میکنند اما به صورت توافقی و در قالب تخفیف، کاهشهایی را ارائه میکنند، این تخفیفات در فاصلههای کم و معقول طبیعی است اما در برخی موارد مشاهده شده است که در هر کیلو بیش از ۵۰۰ الی ۷۰۰ تومان تخفیف اعمال میکنند که عدم شفافیت تابلوی این افراد را رقم میزند به طوری که ممکن است دیگر اعتبار نیز نداشته باشند./ آهن پرایس