واشنگتن با رد درخواستهای اوکراین و برخی سناتورها از دو حزب دموکرات و جمهوریخواه برای قرار دادن روسیه در فهرست کشورهای حامی تروریسم آمریکا، اعلام کرد که این کار نتیجه معکوس خواهد داشت.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه در پاسخ به این سؤال که آیا روسیه را باید در فهرست سیاه کشورهای حامی تروریسم قرار داد، گفت: «خیر.»
کارین ژان-پییر، سخنگوی کاخ سفید روز سهشنبه ۶ سپتامبر در پاسخ به این سوال که آیا در مورد معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم تصمیمی گرفته شده است یا خیر، گفت که تعیین روسیه به عنوان حامی تروریسم، «موثرترین» راه برای «مسئول نگهداشتن» مسکو نیست.
او به خبرنگاران گفت که این نامگذاری باعث اخلال در روند کمکرسانی به بخشهایی از اوکراین ویرانشده از جنگ میشود.
سخنگوی کاخ سفید همچنین گفت که این اقدام میتواند ائتلاف «بیسابقه» کشورهای غربی که در پاسخگو کردن پوتین بسیار مؤثر بوده است و همچنین تواناییشان برای حمایت از اوکراین در مذاکرات را تضعیف کند.
برچسب «دولت حامی تروریسم» توسط آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان دارای پیامدهای گستردهای است. از همین رو بسیاری از کسب و کارها و بانکها تمایلی برای درگیر شدن با سیستم قضایی آمریکا را ندارند.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم در ماه ژوئن با تعیین روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم مخالفت کرده بود.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین پس از یک سری حملات که منجر به کشته شدن غیرنظامیان این کشور شد، از کشورهای غربی خواست تا روسیه را به طور رسمی به عنوان یک کشور «تروریستی» معرفی کنند.
در حال حاضر ایران، سوریه، کره شمالی و کوبا، چهار کشوری هستند که در فهرست کشورهای حامی تروریسم آمریکا قرار دارند.