کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

چین چگونه تحریم‌های آمریکا را دور می‌زند؟


کد خبر : ۹۹۵۳۲جمعه، ۴ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۵:۵۸۳۳۳۰ بازدید

خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع و داده‌های ردیابی نفت‌کش‌ها اعلام کرد که چین در چند سال اخیر میلیون‌ها بشکه نفت ونزوئلا را علیرغم تحریم‌های آمریکا ...
چین چگونه تحریم‌های آمریکا را دور می‌زند؟چین چگونه تحریم‌های آمریکا را دور می‌زند؟

خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع و داده‌های ردیابی نفت‌کش‌ها اعلام کرد که چین در چند سال اخیر میلیون‌ها بشکه نفت ونزوئلا را علیرغم تحریم‌های آمریکا برای جبران میلیاردها دلار بدهی کاراکاس به پکن منتقل کرده است. 

شرکت ملی نفت چین، در اوت ۲۰۱۹ پس از تشدید تحریم‌های واشنگتن علیه ونزوئلا حمل نفت این کشور را متوقف کرد. با این حال طبق گزارش رویترز معامله این سوخت در دوره‌ای تحت عنوان سوخت مالزی راه خود را به چین باز کرده بود.

اما ماجرا یک سال پس از تحریم‌ها تغییر کرد و شرکت علوم و صنعت هوافضای چین طبق گفته برخی منابع از نوامبر ۲۰۲۰ نفت خام ونزوئلا را با سه نفتکشی که از پتروچاینا (PetroChina) خریداری کرده بود به کشور حمل می‌کند. این منابع گفتند که نفت در پایانه نفتی که شرکت علوم و صنعت هوافضای چین آن را نیز از پتروچاینا گرفته است ذخیره می‌شود.

داده‌های شرکت ایکون (ردیابی کشتی‌ها) نشان می‌دهد که سه تانکر شرکت علوم و صنعت هوافضای چین در ونزوئلا با فرستنده‌های خود بارگیری می‌کنند که امکان ردیابی شخص ثالث را فراهم می‌کند.

طبق برنامه‌ بارگیری شرکت نفت دولتی ونزوئلا (پترولئوس دی ونزوئلا) و داده‌های ردیابی نفتکش‌ها، شرکت چینی تاکنون ۱۳ محموله شامل حدود ۲۵ میلیون بشکه نفت از جمله دو کشتی که در ماه سپتامبر به چین می‌رسد را منتقل کرده است.

یکی از منابع به رویترز گفت: «۱۳ محموله به ارزش حدود ۱.۵ میلیارد دلار به قیمت نفت خام ونزوئلا بدون مشخص کردن مبدا در گمرکات چین تنها «نفت خام» اعلام شده‌اند.»

این شخص گفت: «این محموله‌ها به‌طور کامل، تحت کنترل دولت هستند و شرکت علوم و صنعت هوافضای چین از طرف پکن برای انتقال نفت به‌عنوان پرداخت برای جبران بدهی ونزوئلا تعیین‌ شده است.»

هر سه منبع به‌دلیل حساسیت موضوع به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند.

منبع دوم گفت که اگرچه با بخشی از هر محموله بدهی‌ها پرداخت می‌شود اما در عین حال کالاهای دیگر مانند واکسن‌های کووید-۱۹ نیز از فروش خام کم می‌شود.

وی افزود: «تمام پول حاصل از فروش نفت در چین باقی می‌ماند و وزارت امور خارجه ونزوئلا مسئول مصالحه و پاسخگویی است.»

چین به‌طور رسمی از اکتبر ۲۰۱۹ هیچ گونه واردات نفت خام از ونزوئلا را گزارش نکرده است.

بدهی ونزوئلا به سال ۲۰۰۷ یعنی زمان ریاست جمهوری هوگو چاوز بر می‌گردد که این کشور بیش از ۵۰ میلیارد دلار از پکن تحت قراردادهای وام در ازای انتقال نفت گرفت.

با این حال هنوز مشخص نیست که چه میزان از بدهی ونزوئلا معوق مانده است. طبق گزارش رویترز، پکن در اوت ۲۰۲۰ موافقت کرد که دوره مهلت برای ۱۹ میلیارد دلار از وام‌ها را تمدید کند. اما چین و ونزوئلا نگفته‌اند که آیا این دوره به‌ پایان رسیده است یا خیر.

چین به‌عنوان بزرگترین خریدار نفت جهان در چند سال گذشته از عرضه نفت ارزان ایران و ونزوئلا بهره برده است و در ماه‌های اخیر واردات از روسیه را در بحبوحه تیرگی روابط با واشنگتن افزایش داده است.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها