بارندگی موجب لغزندگی جادهها و در نتیجه از دست دادن کنترل وسیله نقلیه توسط راننده م شود که همین امر احتمال بروز حوادث مختلف رانندگی را افزایش می دهد.
در ادامه چند توصیه و نکته ایمنی را برای رانندگی کمخطر در هنگام بارش باران یادآور میشویم:
* اگر مجبور نیستید رانندگی نکنید: بهتر است در شرایطی که هوا بارانی است تا حد امکان از رانندگی پرهیز کنید و در همان جایی که هستید بمانید.
* سرعت خود را کاهش دهید: در هوای بارانی ترافیک جاده ها و خیابان ها سنگین تر می شود و رانندگان می بایست این موضوع را بپذیرند و با کاهش سرعت وسیله نقلیه خود به کاهش خطرات احتمالی کمک کنند.
* فاصله مناسب با وسایل نقلیه دیگر را رعایت کنید: فاصله مناسب و ایمن با دیگر وسایل نقلیه به ویژه آن هایی که جلوی شما هستند را رعایت کنید. این کار به شما امکان می دهد زمان بیشتری برای واکنش نشان دادن نسبت به اتفاقات احتمالی داشته باشید.
* چراغ های وسیله نقلیه خود را روشن کنید: علاوه بر روشن بودن برف پاک کن های شیشه جلو، چراغ های وسیله نقلیه نیز می بایست روشن باشند. چراغهای جلو میتوانند به افزایش دید شما در هنگام بارش باران کمک کنند.
* از مناطقی که مستعد سیل هستند، دوری کنید: اگر قصد رانندگی در هوای بارانی را دارید از جاده ها و خیابان هایی که مستعد آبگرفتگی و سیل هستند دوری کنید و مسیر دیگری را انتخاب کنید.
* در خطوط میانی رانندگی کنید: آبگرفتگی بیشتر در خطوط بیرونی و کناری جاده یا خیابان رخ می دهد بنابراین در صورت امکان در خطوط میانی رانندگی کنید.
همچنین برخی دیگر از توصیههای تکمیلی در این زمینه عبارتند از:
- قبل از حرکت، لاستیک های وسیله نقلیه خود را چک کنید.
- اگر شرایط جوی در حال بدتر شدن است در نقطه ای امن که خطر آبگرفتگی ندارد، توقف کنید.
- از حرکات ناگهانی حین رانندگی اجتناب کنید. حرکت، ترمزگیری و شتاب گیری ملایم در جادههای خیس و لغزنده، مناسبترین توصیه است.