در ۱۱ خرداد امسال هیئت دولت در مصوبهای محاسبه نرخ سوخت کشتیها یا شناورهای مسافری به قیمت یارانهای را به وزرای نفت و گردشگری ابلاغ کرد.
بر این اساس، وزارت نفت مکلف است سوخت یارانهای به کشتیها یا شناورهای مسافری یا تفریحی دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اختصاص دهد.
این مصوبه برای همه شناورهای مسافری مسیرهای داخلی و اخارجی اعم از مبادی بنادر ایران یا به مقصد بنادر کشورمان و بدون در نظر گرفتن پرچم آن شناور قابل اجراست.
بر این اساس، ۸۰ درصد قیمت سوخت مصرفی شناورهای مسافری یارانهای و ۲۰ درصد آن به نرخ بانکرینگ خواهد بود.
رئیس مجلس: مصوبه نرخ سوخت یارانهای شناورهای مسافری مغایر قانون است
این در حالی است که محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نامهای به حجت الاسلام رئیسی رئیس جمهور مصوبه فوق در ۱۱ خرداد امسال هیئت دولت را مغایر قانون دانسته است.
بر اساس نامه رئیس مجلس به رئیس جمهور، هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس، مصوبه فوق الذکر از دو جهت مغایر قانون است:
- نخست آنکه کلمه بانکرینگ، واژه بیگانه بوده و طبق قانون منع به کارگیری اسامی و اصطلاحات بیگانه، میبایست کلمه معادل فارسی برای بانکرینگ به کار گرفته شود که از این لحاظ با قانون مغایر است
- دوم آنکه در بند «ب» ماده ۴۸ قانون برنامه ششم از کشتیرانی در دریای عمان و خلیج فارس حمایت شده حال آنکه در مصوبه دولت، این حمایت به همه دریاهای کشور اطلاق شده که این اطلاق مغایر قانون است
تفاهم ایران و قطر برای جابه جایی دریایی گردشگران جام جهانی در هالهای از ابهام
گفتنی است وزرای راه ایران و حمل و نقل قطر در اردیبهشت امسال برای جابه جایی دریایی گردشگران و مسافران جام جهانی قطر و اسکان آنها در جزایر یا شهرهای ساحلی کشورمان در طول برگزاری یک ماهه مسابقات تفاهم نامهای امضا کرده بودند.
با تصویب یارانهای شدن سوخت شناورهای مسافری در دولت، احتمال اجرایی شدن این تفاهم نامه افزایش یافته بود که با ابطال آن از سوی هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس، اجرای این تفاهم نامه در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
معاون سازمان بنادر: ۴۰ درصد هزینه شناورهای بزرگ، هزینه سوخت است
مجید علی نازی عضو هیئت عامل و معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی اواخر خرداد امسال با اشاره به تصویب یارانهای شدن سوخت شناورهای مسافری در هیئت دولت گفته بود: بیش از ۴۰ درصد از هزینههای مترتب بر عملیات کشتیها، مربوط به سوخت است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه شناورهای بزرگ مصرف سوخت بالایی دارند، این مسأله موجب میشود هزینههای سوخت بسیار زیاد باشد و مشکلات عدیده ای در اقتصادی شدن صنعت حمل و نقل دریایی، ایجاد کند.
علی نازی افزود: پیگیریهای صورت گرفته از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، وزارت راه و شهرسازی و به ویژه سازمان بنادر و دریانوردی موجب شد تا شاهد تصویب یارانهای شدن ۸۰ درصد سوخت مصرفی شناورهای مسافری که در مسیرهای بین المللی فعالیت میکنند در هیئت وزیران باشیم.
مصوبه یارانهای شدن سوخت شناورهای مسافری، اقتصاد گردشگری دریایی را رونق میدهد
وی بیان کرد: یارانهای شدن ۸۰ درصد سوخت مصرفی شناورهای مسافری، در کنار تسهیلات و تخفیفات ارائه شده به این شناورها از سوی سازمان بنادر و دریانوردی در هزینههای دریایی و بندری که بیش از ۹۰ درصد است، هزینههای عملیاتی این ناوگان مسافری را با کاهش چشمگیر روبه رو میکند و موجب میشود، شاهد صرفه اقتصادی در صنعت حمل و نقل دریایی باشیم.
مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر: با مصوبه دولت هزینه هر لیتر سوخت کشتی مسافری از ۲۳ هزار به ۳۰۰ تومان کاهش مییابد
حسین عباس نژاد مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی نیز ۳۱ خرداد امسال در حاشیه تقدیر از دریانوردان نمونه در جمع خبرنگاران درباره تأثیر یارانهای شدن نرخ سوخت شناورهای مسافری با بیان اینکه ۴۰ تا ۴۵ درصد هزینه یک کشتی مربوط به سوخت است، گفت: بدون اعمال یارانه، قیمت سوخت ۲۳ هزار تومان در هر لیتر است که قیمت سوخت یارانهای ۳۰۰ تومان میشود. در صورت عدم اجرای مصوبه سوخت یارانهای هزینه سفر از بوشهر به دوحه با کشتی مسافربری از هزینه هواپیما در این مسیر بیشتر خواهد شد.
وی بیان کرد: بر اساس مصوبه دولت به این شناورها ۸۰ درصد سوخت یارانهای و ۲۰ درصد بر مبنای قیمت بازار بانکرینگ تحویل میشود.
دستورالعمل سوخت یارانهای شناورهای مسافری آماده شده بود
عباس نژاد توضیح داد: همین امروز (۳۱ خرداد) همکاران ما در سازمان بنادر با وزارت میراثفرهنگی در حال تهیه دستورالعمل مربوط به عرصه سوخت یارانهای به شناورها هستند. این دستورالعمل امروز یا فردا به شرکت پخش فرآوردههای نفتی ارسال میشود.
مقام مسئول در سازمان بنادر و دریانوردی گفت: شرکت پخش نیز موارد موردنظر خودش را به دستورالعمل اضافه خواهد کرد. امیدواریم ظرف یک تا ۲ هفته آینده سوخت یارانهای در اختیار شناورها قرار گیرد.