کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

این موج تورمی، پایدار خواهد ماند؟


کد خبر : ۹۷۱۹۷پنجشنبه، ۲ تیر ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۸:۱۳۳۲۳۳ بازدید

تورم های ماهانه و نقطه ای در حالی در خرداد به 12.2 و 52.2 درصد رسید که در آن خوراکی ها با رشد قیمت 25.4 درصدی ماهیانه و 81.6 درصدی سالیانه ...
این موج تورمی، پایدار خواهد ماند؟این موج تورمی، پایدار خواهد ماند؟

تورم های ماهانه و نقطه ای در حالی در خرداد به 12.2 و 52.2 درصد رسید که در آن خوراکی ها با رشد قیمت 25.4 درصدی ماهیانه و 81.6 درصدی سالیانه محوریت اساسی داشتند. آیا این موج تورمی پایدار خواهد ماند؟

تازه ترین داده های مرکز آمار ایران از وضعیت شاخص قیمت ها نشان می دهد که در خردادماه، همزمان با اجرای طرح مردمی سازی یارانه های ارز 4200 و نیز رشد قیمت های جهانی خوراکی ها، تورم ماهانه کل کالاها و نیز کالاهای خوراکی به ترتیب به ارقام 12.2 و 25.4 درصد رسیده که حداقل از سال 91 تاکنون بی سابقه است. همزمان تورم نقطه ای کل کالاها و خوراکی ها نیز به ارتفاع 52.5  و 81.6 درصد صعود کرد.
 

رکورد شکنی تورم ماهانه

به گزارش خراسان، حذف یارانه برخی اقلام غذایی مانند نهاده های دامی (مرتبط با لبنیات و تخم مرغ و ...)، آرد، روغن و ارائه مستقیم آن به مردم در قالب مردمی سازی یارانه ها در شرایطی در یکی دو ماه اخیر رخ داده که برخی از این کالاها از رشد قیمت های جهانی نیز تاثیر گرفته و رشد قیمت مضاعفی پیدا کرده اند. با این اوصاف در خردادماه، رشد ماهانه قیمت ها رکورد زد و از 3.5 درصد در اردیبهشت ماه به 12.2 درصد رسید. رقمی که حداقل در 10 سال گذشته (از سال 91 تاکنون) بی سابقه است. در این میان افزایش قیمت خوراکی ها نقش قابل توجهی داشته است به طوری که نرخ تورم ماهانه خوراکی ها با رسیدن به رقم 25.4 درصد به بالاترین میزان خود طی دهه های اخیر صعود کرد. این میزان در اردیبهشت ماه، 3.3 درصد ثبت شده بود. این داده ها نشان می دهد که نرخ تورم ماهانه کالاهای غیر خوراکی نیز نسبت به رقم مشابه در اردیبهشت ماه، افزایشی بوده و از 3.7 درصد به 4.4 درصد رسیده است.

مرکز آمار، در بیان مصادیق رشد بالای تورم ماهانه، اشاره کرده که در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات»، بیشترین افزایش ماهانه قیمت مربوط به گروه «روغن و چربی ها» (روغن نباتی جامد و روغن مایع)، گروه «لبنیات و تخم مرغ» (انواع شیر، ماست، پنیر و تخم مرغ) و گروه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» (مرغ ماشینی، سوسیس و کالباس) بوده است. در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نیز گروه «هتل و رستوران» (ساندویچ و انواع غذاهای سرو شده در رستوران)، گروه «مبلمان و لوازم خانگی» (انواع شوینده) و گروه «بهداشت و درمان» (خدمات طبی سرپایی و خدمات بیمارستانی) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.
 

تورم نقطه ای هم رکورد زد

همزمان با رکوردزنی تورم ماهانه که بنا بر گزارش اقتصادآنلاین رکورد پس از انقلاب را شکسته است، نرخ تورم نقطه ای نیز شاهد رکورد جدیدی در خرداد بود. بر این اساس، تورم نقطه ای کل کالاها (رشد شاخص قیمت ها در خرداد امسال نسبت به خرداد سال گذشته) به 52.5 درصد رسید که لااقل از سال 91 تاکنون بی سابقه است. تورم نقطه ای خوراکی ها نیز با جهش 81.6 درصدی روبه رو شد که از خرداد 98 تاکنون سابقه نداشته است.

داده های تورمی خردادماه همچنین نشان می دهد که نرخ تورم کل (میانگین 12 ماهه شاخص قیمت ها منتهی به ماه مدنظر نسبت به دوره مشابه سال قبل) از 38.7 درصد در اردیبهشت، به 39.4 درصد در خرداد رسیده است.  

در مجموع به نظر می رسد ثبت آمارهای تورمی فوق در نتیجه رشد قیمت های جهانی و به خصوص طرح بی سابقه حذف و مردمی سازی یارانه ارز 4200، اجتناب ناپذیر بوده و به احتمال زیاد، نرخ تورم ماهانه در تیرماه، وضع متفاوتی نسبت به خردادماه خواهد داشت. هر چند تورم نقطه ای کالاهای خوراکی همچنان بالا خواهد ماند. 
 

جهش تورم در خرداد با تغییر یارانه خوراکی ها



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها