گرمترین روز در تهران هوا چند درجه بود؟ رکورد گرمترین روز در ایران چند درجه است؟ شهرهای ایران روزهای گرم زیاد دارند ولی روزی هم بوده که دمای هوای آبادان را ۸۳ درجه سانتیگراد گزارش کردهاند!
به گزارش همشهری آنلاین، در تهران از زمانی که سنجشهای هواشناسی ممکن شد رکورد گرمترین روز در ۲۸ تیرماه سال ۱۳۶۷ شمسی بوده است؛ ۴۲.۶ درجه سانتیگراد. رکورد قبلی هم ۲۶ تیرماه سال ۱۳۵۳ بود با ۴۲.۲ درجه سانتیگراد. اما در ایران رکورد گرما متعلق به اهواز است که ۸ تیرماه سال ۱۳۹۶ دمایش به ۵۴ درجه رسید؛ گرمترین درجه ثبتشده در تاریخ بشر که پیش از آن فقط در آمریکا و کویت ثبت شده بود. اما روزی هم بود که در آبادان میگفتند دمای هوا به ۸۳ درجه رسیده است!
روزنامه اطلاعات در ۶ مرداد سال ۱۳۳۲ نوشت: «بهطوری که دیروز خبرنگار ما در گزارش تلفنی خویش اطلاع داد گرمای فصل تابستان در این چند روزه در نقاط جنوب و مخصوصا در خوزستان به شدت سرسامآوری رسیده و طاقت و آرام را از مردمان آن نواحی ربوده است.
خبرنگار ما در دنبال خبر دیروز خود، امروز طی گزارشی تلگرافی چنین اطلاع میدهد: از ده روز به این طرف گرمای بیسابقهای در آبادان شروع شده است و درجه حرارت در سایه به ۴۹ درجه بالای صفر و رطوبت هوا به ۸۰ درصد و درجه حرارت هوا در آفتاب به ۸۳ درجه سانتیگراد رسیده است. هر روز جمع زیادی دچار گرمازدگی میشوند و به بیمارستان منتقل میشوند. تاکنون ۱۵ نفر از شدت گرما و بر اثر آسیب آفتابزدگی فوت کردهاند.
یکصد و شصت نفر از ایرانیان مقیم کویت هم دچار گرمازدگی شده و آنها را به آبادان آوردهاند و متأسفانه عدهای از آنان در بین راه تلف شدند. خبرنگار ما ضمناً اضافه میکند که با این شدت گرما قاچاقچیان هر روز مقادیر زیادی یخ از آبادان که بایستی به مصرف اهالی برسد به کویت حمل میکنند و وسایل تسکین و تخفیف گرمی هوا را هم از دست مردم میربایند.
تلگرافی که از خبرنگار ما در خرمشهر رسیده حاکی است که گرما در آنجا هم به نهایت درجه شدت خود یعنی در سایه به ۴۶ درجه و در آفتاب به ۷۷ درجه سانتیگراد رسیده است. متأسفانه یخ هم کمیاب میباشد... دیروز مسافری که بلیط راهآهن در دست داشت در اثر گرما فوت کرد و دو نفر کودک خردسال از شدت حرارت هوا در بغل مادرشان تلف شدند. در قطار راهآهن دو نفر زن که یکی از آنها هم حامله بود، در بین راه اهواز و خرمشهر مُردهاند».
در پایان این توضیح لازم است که دمای هوا بر اساس استانداردهای هواشناسی، در سایه اندازهگیری میشود و اندازهگیری دمای هوا در آفتاب میتواند غیردقیق و بدون رعایت معیارهای اصولی سنجش دما باشد.