کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

چگونه با سهام بورسی وام بگیریم؟


کد خبر : ۹۵۵۱۳یکشنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۴:۵۷۳۹۶۷ بازدید

نحوه وثیقه‌گذاری سهام به این شکل است که شرکت سپرده‌گذاری اطلاعات را به بانک‌ها ارائه می‌دهد و...
چگونه با سهام بورسی وام بگیریم؟چگونه با سهام بورسی وام بگیریم؟

قرار است سهام شرکت‌های بورسی و فرابورسی وثیقه وام بانکی شوند. شرایط دریافت تسهیلات با وثیقه سهام، برای سهامدارانی که در سجام ثبت‌نام چیست؟

 

تجارت‌نیوز نوشت: چند ماه پیش اعلام شد که قرار است سهام بورسی و فرابورسی وثیقه برای دریافت تسهیلات خرد شوند. این وثیقه فرصتی جدید برای دریافت وام بانکی ایجاد می‌کند و افراد بیشتری می‌توانند بدون دردسر وام بگیرند.

در اولین روزهای اردیبهشت ماه مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد؛ در نظر گرفتن سهام به عنوان وثیقه به صورت الکترونیکی در حال راه‌اندازی است. با یک درخواست از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و با توجه به مدارک و اسناد و مجوزهای قانونی انجام می‌شود.

 

محمد حسنلو، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی نیز چند روز پیش گفت: اگر سهامداری در سجام ثبت کرده باشد، می‌تواند سهم خود را وثیقه و از بانک تسهیلات اخذ کند. در این زمینه باید اپلیکشن و سامانه‌ای بانکی ایجاد شود که برخی از بانک‌ها به این سامانه متصل شده‌اند. امید می‌رود تا پایان فصل بهار تمام شبکه بانکی به این سامانه متصل شوند.

این مسوول اظهار کرد: زیرساخت این کار از سوی شرکت سپرده‌‌گذاری مرکزی آماده شده و سمت دیگر کار یعنی بانک‌ها باید این زیرساخت و سرویس را ارائه دهند. فکر می‌‌کنم تا پایان فصل بهار این اتفاق رخ دهد.

چگونه سهام را وثیقه بگذاریم؟

محمود حسنلو، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: نحوه وثیقه‌گذاری سهام به این شکل است که شرکت سپرده‌گذاری اطلاعات را به بانک‌ها ارائه می‌دهد و سهامدار باید با مراجعه به اپلیکیشن بانک اقدامات مربوط به وثیقه سهام و نیز دریافت وام انجام دهد.

حسنلو تاکید کرد: با پیامک OTP (یکبار مصرف) سجام سهامدار احراز هویت شده و اگر OTP درست وارد شد، سهام قابل وثیقه سهامدار در اپلیکیشن بانک نمایش داده خواهد شد. بعد از این مرحله سهامدار می‌تواند سهام‌ مدنظر خود را برای وثیقه انتخاب و تعداد سهامی که قصد وثیقه‌گذاری دارد را وارد کند.

وی با تاکید بر اینکه این درخواست مانند سیستم پرداخت شاپرک، سهامدار را به سمت سامانه‌های شرکت سپرده‌گذاری هدایت خواهد شد، گفت: در این بخش درخواست‌ بانک به کاربر نمایش داده می‌شود و با OTP سجام احراز اختیار انجام می‌شود تا هویت سهامدار و نیز میزان سهامی که قرار است به عنوان وثیقه گذاشته شود را تایید کند. کارمزد وثیقه را سهامدار باید پرداخت کند و اگر این کار موفق‌آمیز باشد، درخواست وثیقه ثبت می‌شود.

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی بیان کرد: در انتهای روز معاملاتی و بعد از اعمال معاملات، درخواست سهامداران در سامانه پس از معاملات اعمال می‌شود و روز کاری بعد نتیجه این درخواست در اختیار بانک‌ها قرار می‌گیرد. سهامدار باید نسبت به این موضوع مطلع باشد، سهامی که به عنوان وثیقه برای دریافت تسهیلات بانکی تعیین می‌شود، در شرکت سپرده گذاری به حالت فریز درآمده و سهامدار تا پایان تسویه تسهیلات خود نمی‌تواند آن را بفروش برساند.

وثیقه سهام در دادگاه

حسنلو با بیان اینکه ممکن است بانک درصدی از سهام را نزد خود نگه می‌دارد، گفت: به طور معمول بانک باید درصدی از ارزش سهام وثیقه گذاشته شده را وام پرداخت کند. از نظر ما محدودیتی در سقف میزان وثیقه وجود ندارد اما ممکن است بانک‌ها خود برای این وثیقه و وام در نظر گرفته شده برای آن سقفی را درنظر بگیرند.

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در پایان گفت: دریافت وام به عنوان یکی از مزایای وثیقه‌گذاری سهام تلقی می‌شود و این مهم در دیگر موضوعات از جمله وثیقه‌گذاری در دادگاه هم می‌تواند کاربرد داشته باشد.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها