در شبکههای اجتماعی سفر فرزند، داماد و همسر محمد باقر قالیباف با واکنشهای فراوانی همراه شد. سفری که گفته می شود برای تهیه سیسمونی نوزاد بوده اما الیاس قالیباف فرزند دیگر رئیس مجلس آن را رد کرده و در عین حال آن را نابخشودنی توصیف کرده است.
با این همه اما ماجرا از آنجا آغاز می شود که روز گذشته چند مسافر استانبول از بروز مشکل یک خانواده با متصدی فرودگاه، فیلم و عکسهایی برای فعالان فضای مجازی میفرستند که گویی به علت حجم بالای بار به مشکل برخوردند. ادعای فعالان فضای مجازی در ساعات اول این بود که خانواده نامبرده، خانواده محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی است؛ ادعایی که تنها چند ساعت بعد توسط الیاس قالیباف، پسر محمدباقر قالیباف تایید شد.
به گفته چند کاربر توییتری زهرا مشیر، همسر رئیس مجلس شورای اسلامی، مریم قالیباف (دختر رئیس مجلس) و همسرش؛ امیررضا بحیرایی با مقداری بار از ترکیه با متصدی فرودگاه در حال صحبت بودند و احتمالا این خانواده برای خرید سیسمونی به ترکیه سفر کرده بودند. به نظر میرسد نو رسیدهای در شرف قدم گذاشتن به خانواده آقای قالیباف است.
هرچند برخی واکنش ها نسبت به این ماجرا کاملا سیاسی و جناحی است کماینکه شاخه ای از اصولگرایان مخالف با رئیس مجلس نیز نسبت به آن واکنش نشان دادند اما به نظر می رسد از منظر افکار عمومی نیز این سفر با شعارهای رئیس مجلس مبنی بر حمایت از تولید داخل به خصوص در مناظرات انتخاباتی در تعارض باشد.
با این همه اما الیاس قالیباف نسبت به این خبر در صفحه شخصی خود واکنش نشان و از آن عذرخواهی کرد. او گفت که پدرش با این سفر مخالف بوده است.
خبرگزاری ایسنا در گزارش کوتاهی نوشته : «الیاس قالیباف در اینستاگرامش متنی را منتشر کرده که در عین عذرخواهی از مردم ایران، ادعای کاربران توییتری را نقض کرده است. الیاس قالیباف نوشته که:
«آنها برای خرید سیسمونی به ترکیه نرفته بودند و ناراستیها و بزرگنماییهایی در متنهای منتشر شده وجود دارد، اما به هر صورت انجام این سفر خطایی نابخشودنی است.»
محمدباقر قالیباف زمانی در اردیبهشت ۱۳۹۶ در مناظره با حسن روحانی گفته بود: « قاچاق کالا و ارز امروز بیشترین مشکل را برای ما ایجاد کرده است؛ ما دست تجار را میبوسیم، ولی شما ببینید وزیر آموزش و پرورش ما میرود از ایتالیا لباس بچه میآورد؛ مردم، شما فکر کردهاید اقتصاد ما درست میشود؟ هرگز! درد اینجاست که ما میگوییم به نقل از آقای جهانگیری دختر وزیر بیکار و مظلوم است و میرود این کار را انجام میدهد؛ بقیه مردم بیچاره چکار کنند؟ تکلیف آنها چیست؟ آیا آنها میتوانند اینکار را انجام بدهند؟»
این اظهارات در آن زمان کاملا مردمی و انقلابی بود اما وقتی همین اظهارات از سوی دیگران در فضای مجازی گفته میشود، الیاس قالیباف آن را سخنان «ضد انقلاب» و «بدخواهان» تعبیر می کند؛ او نوشته است: «سفر به ترکیه به امید و اعتماد مردم ضربه میزند و زبان ضد انقلاب و بدخواهان را دراز میکند.»
وی سفر خواهر و دامادشان به ترکیه را مخالف مشی و مرام پدرش دانسته و گفته که خطای فرزند را پای پدر ننویسید. این کار از قبل مورد مخالفت پدر بود ولی متاسفانه نادیده گرفته شد. فرزند خلف پدر همچنین در مطلبش از مردم ایران عذرخواهی کرده و از خانوادهاش هم خواسته که از مردم عذرخواهی کنند.»
واکنشها چه بود؟
هرچند بسیاری از واکنش ها نسبت به این خبر جنبه سیاسی دارد و شاید وجه عمومی آن در نظر گرفته نشده اما برخی از این واکنشها را در زیر می خوانید:
عباس عبدی؛ فعال سیاسی در توئیتر خود نوشت:
«این خبر آنقدر مهم و ویرانگر است که وی باید از همه مناصب خود استعفا دهد. حیف که اطمینان دارم نفر جایگزین او، نامناسبتر خواهد بود.» عبدی در ادامه افزود: پس پیشنهاد استعفا نمیدهم. فقط نمیدانم (قالیباف) از این پس چگونه در دوربین نگاه کرده و علیه ۴ درصدیها حرف میزند چون این خرید خاص طبقه یک در دههزاریها است.
وحید اشتری، فعال رسانهای:
«نمیشود آن بالا نشست و برای مردم از تولد ملی و اشتغال و ممنوعیت ورود لوازم خانگی و خودروی ملی سخنرانی کرد و خانواده را برای خرید سیسمونی بدرقه ترکیه کرد.»
رحمتالله بیگدلی، فعال سیاسی و مدرس دانشگاه، نیز در صفحه توییتر خود خواستار استعفای قالیباف شد و نوشت: «فقط استعفای قالیباف این مساله را پاک میکند.»
محمد سعید احدیان، مشاور رسانه ای قالیباف رئیس مجلس در در توئیتی نوشت:
عجب جشنی گرفتند مخالفان قالیباف. بزرگنمایی که در تخصص شما است اما مهم نیست که موضوع کوچک باشد یا بزرگ، خطای فرزند را به پای پدر نمی نویسند.