آنکارا اعلام کرد که میزان سرمایهگذاری خارجیها در املاک این کشور را برای دریافت شهروندی ترکیه از 250 هزار دلار به 400 هزار دلار افزایش داده است.
بنابراین خارجیها از جمله ایرانیها از این پس با پرداخت هزینه بیشتر و عدم فروش ملک خریداری شده به مدت ۳ سال میتوانند شهروندی ترکیه را دریافت کنند.
اصلاح مقررات اعطای شهروندی ترکیه به خارجیها در حالی انجام شده است که ایرانیها، عراقیها، روسها و افغانها در صدر فهرست خریداران خانه در ترکیه قرار دارند.
برخی رسانههای ترکیه از افزایش خرید ملک توسط روسها و اوکراینیها در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین به عنوان دلیل تغییر سیاست آنکارا در اعطای شهروندی به خارجیها نام بردهاند.
بر اساس گزارش ارائه شده توسط رسانههای ترکیه، فروش ملک در ترکیه طی ماه فوریه سال جاری ۵۴.۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال پیش افزایش داشته و به رقم ۴ هزار ۵۹۱ رسیده است.
این گزارشها همچنین حکایت از آن دارند که ایرانیها در مدت ذکر شده با خرید ۷۱۱ خانه در صدر فهرست خریداران قرار دارند و پس از آنها، عراقیها با خرید ۶۳۳ خانه و روسها با خرید ۵۰۹ خانه در رتبههای بعدی قرار میگیرند.
گزارشهای ارائه شده توسط مرکز آمار ترکیه هم نشان میدهند که در سال ۲۰۲۱ بیش از ۵۸ هزار و ۵۷۶ خانه به شهروندان خارجی در ترکیه فروخته شده که این میزان نسبت به سال ۲۰۲۰ حدود ۴۳.۵ درصد افزایش داشته است.
این در حالی است که فروش خانه به خریداران خارجی در سال ۲۰۱۹، رقم ۴۵ هزار و ۴۸۳ واحد بوده است.
دادههای آماری همچنین نشان میدهند که فروش خانه در ترکیه از ماه ژانویه تا ماه فوریه سال جاری ۵۵.۵ درصد به صورت سالانه افزایش داشته و به رقم ۸ هزار و ۸۴۳ واحد رسیده است.
بر اساس آمار ارائه شده توسط دولت ترکیه، حدود ۷ هزار خارجی از طریق خرید ملک بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ شهروندی این کشور را به دست آوردهاند.
پیشتر بر اساس اصلاح مقررات توسط دولت ترکیه، خارجیها میتوانستند در کنار خرید ملک به ارزش ۲۵۰ هزار دلار با سرمایهگذاری به میزان دستکم ۵۰۰ هزار دلار و دادن تعهد برای حفظ آن به مدت سه سال در این کشور، شهروندی ترکیه را دریافت کنند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده توسط برخی از نهادهای اقتصادی ترکیه، ایرانیها طی دو سال گذشته با ثبت هزار و ۶۶۱ شرکت در جایگاه نخست سرمایهگذاران خارجی در ترکیه قرار دارند.