با رونمایی از اطلس ملی اشتغال کشور، میزان اشتغال ایجاد شده توسط دستگاهها در هر نقطه از کشور و الگوهای پیاده شده برای تحقق این هدف مشخص و بستر اجرای زیست بوم ملی اشتغال فراهم می شود.
حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم رونمایی از اطلس ملی اشتغال در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای ششماهه این وزارتخانه اظهار کرد: در دولت سیزدهم، اشتغال یکی از چهار محور اصلی و ماموریت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شمار میرود.
به موجب قانون، وزارت کار دبیرخانه شورای عالی اشتغال محسوب می شود و لذا وزارت کار به عنوان هماهنگ کننده دستگاه های اشتغال زایی کشور در زیست بوم ملی اشتغال، به این هماهنگی و هم افزایی نیاز داشت.
وی افزود: زیست بوم ملی اشتغال بستری است که دستگاهها در بحث اشتغال در کنار هم قرار میگیرند و ارتباط نظاممند اجزا از این طریق برقرار میشود. جمعا ۷۱ دستگاه در زیست بوم ملی اشتغال حضور دارند که دستگاهها و تشکلهای بخش خصوصی و مردمی و نهادهای انقلابی را شامل می شود.
ایسنا نوشت: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اطلس ملی اشتغال اشاره و تصریح کرد: برنامه های اشتغال این ۷۱ دستگاه و نهاد تدوین و گردآوری شده و ۲۲۲ برنامه در قالب اطلس ملی اشتغال جانمایی شده است.
به گفته عبدالملکی، با رونمایی از سامانه اطلس ملی اشتغال کشور، نقاط قوت و ضعف در برنامه ریزیهای اشتغال شناسایی و مشخص خواهد شد.
محمود کریمی بیرانوند، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز در این مراسم اظهار کرد: قدم اصلی برای اجرای زیست بوم ملی اشتغال، این بود که برای هماهنگ کردن دستگاهها و نهادها بدانیم که چه کاری انجام می دهند و هر کدام روی کدام یک از عوامل پنجگانه تولید در حال فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه در سه ماه اخیر حرکت جهادی در این زمینه صورت گرفته است، اظهار کرد: ۷۱ دستگاه و نهاد حاکمیتی و مردمی در این زمینه همکاری کردند. دستگاههایی که هم اکنون در عرصه اشتغال زایی در حال فعالیت هستند و الگوهای ما در عرصه اشتغال را در نقاط مختلف پیاده می کند.
کریمی بیرانوند تصریح کرد: در این راستا ۵۲ دستگاه فعال را شناسایی کردیم که یک الگو را عملیاتی می کنند و بیش از ۱۷۰ الگوی مختلف اشتغال زایی هم شناسایی شده که همه در قالب طرحی به اسم اطلس ملی الگوهای اشتغالزای کشور امروز رونمایی شد.
به گفته وی، در گام ها و فازهای بعدی، مبنای کار اطلس ملی اشتغال این خواهد بود که به صورت بهینه در هر منطقهای چه الگوی اشتغالی عملیاتی شود و روی کدام یک از خدمات زیست بوم در تولید متمرکز شویم.