قیمت خودرو در دی ماه نسبت به آذر با افت حدودا 3 درصدی روبهرو شد. دلیل افت قیمت در اولین ماه زمستان به وعده رشد تولید و عرضه همراه با افزایش 18 درصدی قیمت در مبدا بازمیگردد. با این حال کارشناسان بازار معتقدند که اگر این وعدهها محقق نشود، دوماهه پایانی سال بهدلیل نزدیکی به تعطیلات نوروزی قیمتها روند صعودی به خود خواهد گرفت.
وضعیت قیمت خودرو در بازار
اما قیمت خودرو طی ۱۰ ماهی که از سالجاری گذشت چه افت و خیزی را به خود دید؟ بررسیها نشان میدهد قیمت خودرو در بازار به طور متوسط در دی ماه نسبت به آذرماه رشد حدود ۴درصدی را تجربه کرد. بیتردید نوسانی شدن بازار ارز را میتوان به عنوان اولین دلیل این اتفاق موردتوجه قرار داد. قیمت خودرو طی مدتی که از بازگشت تحریمها میگذرد همواره تابعی از نرخ ارز بوده است. در آذر ماه بار دیگر بازار ارز نوسانی شد و رشد نرخ ارز با فاصله اندک به بازار خودرو نیز سرایت کرد و قیمتها را در این بازار افزایش داد.
اتفاق بعدی که سبب شد قیمت خودرو در بازار افزایش یابد را باید در اخباری که به نوعی عرضه شرکتهای خودروساز را تحتتاثیر قرار میداد جستوجو کرد.
چالش تامین ریزتراشهها که کل صنعت خودروی جهان را تحتتاثیر خود قرار داده به نوعی خودروسازان داخلی را نیز متاثر کرد. همین مساله سبب شد روند عرضه شرکتهای خودروساز مانند گذشته نباشد و شاهد عرضه قطرهچکانی از سوی خودروسازان باشیم.
بنابراین کاهش عرضه به دلیل بحران ریزتراشهها این سیگنال را به فعالان بازار مخابره کرد که قرار نیست از مسیر شرکتهای خودروساز عرضه چندانی در بازار اتفاق بیفتد. اخباری که در ارتباط با افزایش تعداد خودروهای ناقص منتشر شد نیز بیش از پیش این ادعا را ثابت کرد که خودروسازان نمیتوانند جاده عرضه محصولات خود را عریض کنند. در واقع افزایش تعداد خودروهای ناقص نشان داد خودروسازان هر چه تولید میکنند را به بازار عرضه نمیکنند بلکه به دلیل کسری قطعات مجبورند آنها را در پارکینگهای خود دپو کنند. بنابراین میتوان این سه اتفاق را دلیلی دانست تا قیمت خودرو در دی ماه نسبت به آذرماه ۱۴۰۰ رشد حدود ۴درصدی را به خود ببیند. با این حال این میزان رشد قیمت در دی ماه نسبت به رشد قیمت آذر و آبان افت حدود ۳ درصدی را به خود دیده است. در آذرماه قیمت خودرو در بازار تحتتاثیر افزایش قیمت کارخانهای افزایش یافت اما میزان افزایش قیمتها در بازار چندان از رشد ۱۸درصدی قیمت کارخانهای تبعیت نکرد و شاهد بودیم که قیمت بازار به طور متوسط حول و حوش ۷درصد افزایش یافت.
در ادامه اینکه بررسی متوسط قیمت ماهانه خودرو نشان میدهد قیمت خودروها به طور متوسط در فروردین ماه نسبت به اسفند۹۹، معادل ۵/ ۷ درصد رشد کرده است. این روند در اردیبهشت ماه کاهشی شد و شاهد افت حدود ۵درصدی قیمت خودرو نسبت به اولین ماه سال هستیم. متوسط قیمت خودرو در خرداد ماه نسبت به ماه پیش از آن نیز رشد بیش از ۳درصدی را به خود دید. اولین ماه تابستان رشد قیمت خودرو به نسبت خرداد حدود ۵/ ۲ درصد برآورد شد. مرداد ماه نیز روند افزایش متوسط قیمت ماهانه خودرو ادامه داشت و شاهد رشد بیش از ۴درصدی بودیم. اما آخرین ماه تابستان افزایش متوسط قیمتها متوقف شد و شاهد افت بیش از یک درصدی قیمتها در بازار بودیم و این روند در مهرماه نیز ادامه داشت و در این ماه حدود یک درصد از متوسط قیمت نسبت به شهریور ماه افت کرد.
ثبت رشد بیش از ۲درصدی قیمت در آبان نسبت به مهرماه سالجاری سبب شد تا رشد متوسط قیمت ماهانه به روال سابق بازگردد.
اما بازار خودرو در هفته اول بهمن ماه 1400 چه شرایطی را به خود میبیند؟
پراید 111 : 186 م
پراید 131: 171 م
پراید 151: 167 م
تیبا: 181 م
تیبا2: 186.5 م
کوییک: 197 م
کوییک آر: 201 م
206 تیپ 2: 269 م
پارس سال: 279 م
پارس ال-ایکس: 339 م
207 دستی (برقی): 361 م
207 دستی پانوراما: 369 م
سمند دوگانه سوز: 340 م
تارا دستی: 407 م
دنا پلاس: 414 م
دنا پلاس توربو اتوماتیک: 500 م
رانا پلاس پانوراما: 306 م
هایما اس-7 پلاس: 853 م
وانت کارا تک: 281 م
وانت کارا دوکابین: 299 م
فیدلیتی 5 نفره (سفید): 1030 م
فیدلیتی 7 نفره (سفید): 1060 م
دیگنیتی سفید (تریم مشکی): 1180 م
جک S5 قدیم: 850 م
جک S5 جدید: 900 م
KMC تی-8: 925 م