از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه بالغ بر 507 هزار دستگاه خودرو سواری تولید شده که تنها 1.4 درصد معادل 6800 دستگاه بیشتر مدت مشابه سال گذشته است؛ این در حالیست که تولید خودروهای باری سنگین (کامیون، کامیونت و کامیونت) در این مدت بیش از ۶۴ درصد رشد تولید داشته اما در مقابل وانت و تراکتور با افت تولید مواجه شدهاند.
طبق آمارهای وزارت صمت، در هفت ماهه سال جاری، خودروسازان داخلی ۵۰۷ هزار و ۳۰۰ دستگاه خودرو سواری تولید کردهاند که در مقایسه با ۵۰۰ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو تولیدی در هفت ماه ابتدایی سال ۱۳۹۹، تنها ۶۸۰۰ دستگاه بیشتر شده و رشد ۱.۴ درصدی را ثبت کرده است.
بیشترین رشد تولید در بین خودروها در این مقایسه آمار متعلق به کامیون، کامیونت و کشندهها است که رشد ۶۴.۴ درصدی داشته است. تولید این خودروهای باری سنگین از ۳۰۱۶ دستگاه تولیدی در مجموع هفت ماه نخست سال گذشته به ۴۹۵۷ دستگاه در مدت مشابه سال جاری رسیده است.
کمباینها و اتوبوس، مینیبوس و ونها نیز تولید افزایشی داشتهاند؛ به ترتیب تولید کمباین در هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳.۵ درصد و اتوبوس، مینیبوس و ون ۱۲.۵ درصد افزایش داشته است.
از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه به ترتیب ۳۹۴ دستگاه کمباین و ۱۱۳۶ دستگاه اتوبوس، مینیبوس و ون تولید شده است؛ این درحالیست که در مجموع هفت ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۹ آمار تولید این خودروها به ترتیب ۳۴۷ دستگاه (کمباین) و ۱۰۱۰ دستگاه (اتوبوس، مینیبوس و ون) ثبت شده است.
در مقابل تولید وانت در هفت ماهه ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۱.۸ درصد کاهش تولید داشته است. از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه ۴۱ هزار و ۲۵۴ دستگاه وانت تولید شده است در حالیکه در همین بازه زمانی سال ۱۳۹۹، تعداد وانتهای تولیدی ۴۶ هزار و ۷۹۷ دستگاه بوده است.
همچنین تولید تراکتور نیز از ۱۱ هزار و ۲۷۳ دستگاه تولیدی در هفت ماه ابتدایی سال گذشته به ۱۱ هزار و ۲۵۷ دستگاه در مدت مذکور سال جاری رسیده و افت ۰.۱ درصدی را تجربه کرده است.
لازم به ذکر است علاوه بر اینها، میزان تولید لاستیک خودرو نیز در هفت ماهه امسال نسبت به همین مدت در سال گذشته که ۱۵۵ هزار و ۶۰۰ تن بوده، به ۱۴۷ هزار و ۵۰۰ تن رسیده و افت ۵.۲ درصدی را رقم زده است.