بورس اوراق بهادار تهران این روزها سر ناسازگاری با سهامداران خرد دارد، امروز هم روند کاملاً نوسانی در پیش گرفت، به گونهای که شاخص کل ابتدا کاهش یافته و سپس رشد کرد و بعد از آن به سمت کاهش رفته و در نهایت در پایان معاملات با افزایش 3292 واحد به رقم یک میلیون و 386 هزار و 784 واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با عقبنشینی 199 واحد به رقم 383 هزار و 327 واحد رسید.
ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 5 میلیون و 542 هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در بورس تهران بیش از 5.7 میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب 516 هزار فقره معامله و به ارزش 3 هزار و 910 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
ارزش معاملات امروز فرابورس هم بیش از 1544 میلیارد تومان شد با این حساب ارزش معاملات دو بازار به بیش از 5.5 هزار میلیارد تومان رسیده است.
امروز شاخص کل و شاخص قیمت با افزایش 0.25 درصد همراه شدند، اما این دو شاخص با معیار هموزن فقط 0.5 درصد کاهش یافتند.
شاخص آزاد شناور 0.15درصد افت کرد، شاخص بازار اول بورس 0.26 درصد رشد کرد و شاخص بازار دوم بورس 0.24 درصد افزایش یافت.
امروز نمادهای شاخصساز به ترتیب شامل فولاد مبارکه، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین، شستا، پتروشیمی فناوران، ملی مس، گروه خودروسازی بهمن و پالایش نفت تهران بودهاند.
در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل با رشد 29 واحدی به رقم 20 هزار و 17 واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران بیش از یک میلیون و 117 هزار میلیارد تومان شد.
ارزش بازار پایه فرابورس که شرکتهای تازه وارد به بورس و همچنین شرکتهای اخراجی از بازارهای اصلی بورس و فرابورس را شامل میشود به بیش از 361 هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز بیش از 1.3 میلیارد سهام حقتقدم و یا اوراق مالی در قالب 237 هزار فقره معامله و به ارزش هزار و 546 میلیارد تومان در فرابورس ایران داد و ستد کردند.
امروز نمادهای آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس، صنعتی مینو، صبا تأمین و مدیریت انرژی امید تابان حور بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای سنگآهن گهرزمین و بیمه اتکایی ایرانیان بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتند.
به گزارش فارس، امروز حسن شجاعی رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس اعلام کرد، این کمیسیون نسبت به عدم واریز 10 درصد از سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال 98 وارد میدان شده و مساله را پیگیری میکند.
به گفته وی، در حالی که باید سازمان بورس به عنوان سازمان متولی پیگیر این مسأله میشد، اما هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده و کمیسیون اصل 90 وارد شده است، جمعیت دارنده سهام عدالت 49 میلیون نفر هستند که از این تعداد 30 میلیون نفر روش مدیریت غیرمستقیم یعنی از طریق شرکتهای سرمایهگذاری استانی و 19 میلیون نفر روش مدیریت مستقیم را برگزیدهاند و سود عملکرد سال 98 قرار بود تا آخر اسفند 99 واریز شود، اما در دولت قبلی یکباره اعلام شد با توجه به وصول 50درصد از سود سهام شرکتهای سرمایهپذیر تا قبل از عید نصف سود و بعد از عید نصف دیگر سود واریز میشود، اما متأسفانه بعد از عید 4 ماه از سال گذشت و در 12 تیر ماه به جای 50 درصد دوم فقط 40د رصد واریز شد که اعلام شد دو شرکت مپنا و مخابرات ایران از شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت به بهانه اینکه از دولت طلب دارند، سود سهام عدالت را واریز نکردند، در حالی که سودی که در مجامع تصویب میشود از نظر قانونی باید به حساب ذینفعان یعنی سهامداران عدالت واریز شود و این مسأله ربطی به طلب از دولت ندارد.
به هر حال تعداد قابل توجهی از مردم در حد 70 درصد از جمعیت وارد بورس شدهاند، باید دولت از منافع عامه مردم در بورس حمایت کند و اجازه ندهد شرکتهای سرمایهپذیر سودهای ناچیز مردم را به بهانههای مختلف نزد خود نگه دارند و این سودها در حساب شرکتها رسوب نماید.