به این ترتیب هفت شهر جدید به فهرست شهرهای قرمز اضافه شده است.همچنین این نرم افزار تعداد شهرهای نارنجی را ۱۱۲، شهرهای زرد ۲۲۱و شهرهای آبی را ۸۶شهر اعلام کرده است.
شهرستانهایی که در وضعیت قرمز قرار دارند شامل: جلفا، مرند (آذربایجان شرقی)، اشنویه، پیرانشهر، چایپاره (آذربایجان غربی)، مبارکه (اصفهان)، چرداول، درهشهر (ایلام)، کیار (چهارمحال و بختیاری)، قائنات (خراسان جنوبی)، خلیل آباد، سبزوار، کاشمر (خراسان رضوی)، دامغان، شاهرود (سمنان)، زابل (سیستان و بلوچستان)، استهبان، سرچهان، ممسنی (فارس)، آبیک (قزوین)، بانه، دیواندره، مریوان (کردستان)، شهربابک (کرمان)، پاوه، روانسر، سرپل ذهاب (کرمانشاه)، پلدختر (لرستان) و مهریز (یزد) است. افزایش شهرهای قرمزدرحالی است، که به گفته وزارت بهداشت شرایط در بسیاری از نقاط کشور ناپایدار است.دراین میان هرچند به گفته مسوولان وزارت بهداشت هنوز وارد پیک ششم نشدهایم اما هرگونه سهل انگاری در رعایت پروتکلهای بهداشتی میتواند منجر به بروز موج جدیدی از بیماری شود.همه این هشدارها درحالی است که براساس اعلام فرمانده مقابله با کرونا در کلانشهر تهران میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در پایتخت به ۴۸ تا ۶۶ درصد رسیده است. باافزایش شهرهای قرمزبازگشایی مدارس حالا به یکی ازدغدغههای مقامات تبدیل شده است.
درحالی که قرار است به زودی مدارس و دانشگاهها بازگشایی شوند، روز گذشته علیرضا کاظمی سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ترجیح ما و ستادملی کرونا هم این بود که از ۱۵ آبان برای متوسطه دوم و از اول آذر برای مدارس ابتدایی و متوسطه اول بازگشایی را انجام دهیم، گفت: وضعیت مدارس ابتدایی مجدد در جلسه روز شنبه آینده ستاد ملی کرونا مطرح و تصویب میشود.این موضوع یک مرتبه مطرح و کلیاتش پذیرفته شده است.
۱۰۳۶۳ ابتلای جدید کرونا در کشور
درهمین حال بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰هزار و ۳۶۳ بیمار جدید کووید-۱۹ شناسایی شدند که یک هزار و ۳۵۳ نفر از آنها بستری شدند.دراین بازه زمانی ۱۴۷نفر نیزجان خودرا ازدست دادند.
مجموع واکسنهای کرونای تزریق شده
همزمان روند واکسیناسیون نیز درکشورادامه دارد.بنا برگزارش وزارت بهداشت، مجموع واکسنهای کرونای تزریق شده در ایران از ۹۰ میلیون دز گذشت وبه ۹۰ میلیون و ۶۸ هزار و ۸۶۵ دز رسید. ازسوی دیگر بنا براعلام گمرک، ازتاریخ ۱۵بهمن ماه سال ۹۹تا ۱۲آبان ماه سال جاری تعداد ۱۴۶میلیون و ۳۹۵هزارو ۱۰۸دز واکسن طی ۸۰محموله وارد ایران شده است که ﻭﺍﮐﺴﻦ ﻫﺎﯼ ﻭﺍﺭﺩﺍﺗﯽ ﺍﺯ ﻧﻮﻉ: ﺳﯿﻨﻮﻓﺎﺭﻡ ﭼﯿﻨﯽ؛ ﺁﺳﺘﺮﺍﺯﻧﮑﺎﯼ ﭼﻨﺪ ﻣﻠﯿﺘﯽ؛ ﺍﺳﭙﻮﺗﻨﯿﮏ ﺭﻭﺳﯽ ﻭ ﺑﻬﺎﺭﺍﺕ ﻫﻨﺪﯼ هستند و از کشورهای ﭼﯿﻦ؛ ﮊﺍﭘﻦ، ﺍﯾﺘﺎﻟﯿﺎ، ﻫﻠﻨﺪ، ﺍﺗﺮﯾﺶ، ﻟﻬﺴﺘﺎﻥ، ﮐﺮﻩ ﺟﻨﻮﺑﯽ، یونان، روسیه وهندوستان وارد شدهاند.
اطلاعیه وزارت بهداشت برای سفر به خارج
درهمین حال مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت در اطلاعیه شماره ۵ خود درباره شیوه نامه جدید معاونت بهداشت اعلام کرد: افرادی که برای سفر به خارج از کشور به تزریق یک یا دو نوبت واکسن آسترازنکا نیاز دارند از روزهای آینده میتوانند با مراجعه به دانشگاههای علوم پزشکی کشور درخواست خود را ثبت کنند.
همچنین به دنبال اعلام وزارت بهداشت مبنی برلزوم تزریق دز سوم واکسن کرونا برای افرادی که چهارماه ازتزریق واکسنهای (سینوفارم، کوواکسین بهارات و کووایران برکت) گذشته است، گروههای هدف میتوانند ازامروز با در دست داشتن کارت ملی و کارت واکسن، برای دریافت دز سوم به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.