شرکت شیائومی با امید به لغو ممنوعیت سرمایه گذاری در سهام این تولیدکننده تلفن هوشمند چینی، از وزارتخانه های دفاع و خزانه داری آمریکا شکایت کرد.
وزارت دفاع آمریکا اوایل ژانویه شیائومی را در زمره شرکتهایی شناخت که با ارتش خلق چین همکاری دارند و این شرکت را در لیست سیاهی قرار داد که به معنای ممنوعیت سرمایه گذاری آمریکایی در آن است.
شیائومی این اقدام وزارت دفاع آمریکا را خلاف قانون اساسی دانست و به دنبال حکم دادگاه برای لغو افزودن شده نام این شرکت در لیست سیاه است که در آخرین روزهای دولت ترامپ انجام گرفت.
این شرکت در درخواست خود در دادگاه منطقه ای کلمبیا اعلام کرد شیائومی اگر در این فهرست بماند و با محدودیتهای تعیین شده روبرو شود با آسیب فوری، شدید و غیرقابل جبرانی مواجه می شود. در این شکایت از لوید آستین، وزیر دفاع و جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا نام برده شده است.
در دوران دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق آمریکا، واشنگتن شماری از شرکتهای فناوری چینی را با استناد به امنیت ملی هدف قرار داد. شرکت هواوی یکی از بزرگترین رقیبان شیائومی در بازار تلفن هوشمند، در نتیجه محدودیتهایی که علیه این شرکت وضع شد، از دسترسی به قطعات کلیدی آمریکایی محروم شد. شرکت تراشه سازی SMIC و شرکت سازنده پهپاد SZ DJI Technology هم در میان شرکتهایی هستند که به لیست سیاه اضافه شده اند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، شرکتهای بلک راک، ون گارد گروپ و استیت استریت در میان سرمایه گذاران موسسه ای آمریکایی شناخته شده در شیائومی هستند که تا نوامبر فرصت دارند سهام این شرکت را بفروشند. شرکت تراشه سازی آمریکایی کوالکام یکی از اولین سرمایه گذاران در شیائومی بود که به همراه لی جون، میلیاردر چینی یک دهه پیش این شرکت را تاسیس کرد. ارزش سهام شیائومی که در نخستین هفته سال نو به رکورد بالایی صعود کرده بود، در ژانویه ۱۲ درصد نزول کرد.