کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

ثروتمندترین بانک‌های جهان در سال 2014 + جدول


کد خبر : ۷۷۵۸شنبه، ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۵:۳۰۴۴۰۵ بازدید

طی سال های توسعه سیستم بانکی به عنوان یکی از اولویت های اصلی اقتصادی کشورهایی که به دنبال رشد اقتصادی هستند قرار گرفته و برای حضور قدرتمند در ...

طی سال های توسعه سیستم بانکی به عنوان یکی از اولویت های اصلی اقتصادی کشورهایی که به دنبال رشد اقتصادی هستند قرار گرفته و برای حضور قدرتمند در بازارهای مختلف جهانی در این مسیر گام برداشته اند.

سیستم اقتصادی ایران نیز بر همین اساس در سال های اخیر توجه بیشتری به نظام بانکی داشته و علی رغم این که هم اکنون رئیس جمهور از مسیر حرکتی بانک ها انتقاد می کند رشد قابل توجهی داشته و بر اساس جدیدترین گزارش بانک جهانی که به بررسی آمار شعب بانک در ۱۷۸ کشور جهان پرداخته، سرانه شعب بانکی در ایران بیشتر از کشورهای توسعه یافته‌ای مثل انگلیس، نروژ، اتریش و آلمان است.

بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی این نهاد بین‌المللی در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۲۹.۱ شعبه بانک تجاری تاسیس شده است که این رقم تقریبا ۲ برابر آلمان و اتریش است.

بر همین اساس در آلمان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۵.۵ شعبه بانک، در اتریش ۱۵ شعبه، در انگلیس ۲۴.۲ شعبه، و در نروژ ۱۰.۷ شعبه تاسیس شده است.

در همین رابطه ایران از نظر میزان سرانه شعب بانکی در رتبه ۴۱ جهان قرار گرفته است و قبرس بیشترین رقم در این زمینه را به خود اختصاص داده است و در رتبه نخست جهان قرار گرفته است. در این کشور به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۰۲ شعبه بانکی فعال است و اسپانیا با ۸۹.۶ شعبه در رتبه دوم و لوکزامبورگ با ۸۶.۳ شعبه در رتبه سوم قرار گرفته‌اند.

تعداد شعب بانکی به ازای ۱۰۰ هزار نفر افغانستان ۲.۳ شعبه، مصر ۴.۶ شعبه، هند ۱۰.۵ شعبه، عربستان ۸.۶ شعبه، فرانسه ۴۱.۲ شعبه،‌ عراق ۴.۹ شعبه، عمان ۲۱.۲ شعبه، سوئیس ۵۰.۲ شعبه،‌ لبنان ۲۹.۵ شعبه، روسیه ۳۶.۸ شعبه، ترکیه ۱۸.۲ شعبه، آمریکا ۳۵.۱ شعبه،‌ و امارات ۱۱.۷ شعبه است.

همچنین بنابر آخرین آمار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تا پایان سه ماهه ابتدایی سال جاری با فعالیت حدود 34 بانک و موسسه اعتباری بیش از 20 هزار شعبه در سطح کشور قرار دارد که البته اگر شعب موسسات اعتباری غیر مجاز و خارج از نظارت و آمار بانک مرکزی به آن اضافه شود رقم قابل تامل تر خواهد بود.

براین اساس با توجه به آخرین آمار مرکز آمار اگر جمعیت کشور در حدود 77 میلیون و 500 هزار نفر در نظر گرفته شود، برای هر 3800 نفر در کشور یک شعبه بانکی وجود دارد که با احتساب شعب موسسات اعتباری این تعداد کمتر هم خواهد شد.

در عین حال که در بین آمار 77 میلیونی جمعیت کشور به طور طبیعی افراد بالای 18 سال به بانک مراجعه می‌کنند که در این حالت باز تعداد کاربران شعب کاسته شده و به 3000 نفر و حتی کمتر هم برای یک شعبه می رسد.

اما یکی از معیارهای اصلی در نقش آفرین بانکها در بازارهای مختلف جهانی میزان دارایی و اعتبار آنها است که توانایی بانک ها برای حضور در عرصه های مختلف سرمایه گذاری را افزایش می دهد و بر همین اساس بانک های معتبر دنیا برای باقی ماندن در بازارهای اقتصادی جهان به دنبال افزایش دارایی خود هستند.

در همین رابطه موسسه رلبنکس در تازه ترین گزارش خود 50 بانک معتبر دنیا را معرفی کرده است که بر خلاف پیش بینی ها بانک های آمریکایی و اروپایی عرصه را به بانک های شرق آسیایی واگذار کرده اند.

البته باید به این نکته اشاره کرد که تا یک دهه قبل بانک های اروپایی و آمریکایی قدرت اصلی نظام بانکداری جهان بودند اما با توسعه و هدفگذاری سیستم های اقتصادی کشورهای شرق آسیا جایگاه بانک های معتبر اروپایی و آمریکایی با تهدید جدی رو به رو شده است.

بر همین اساس در گزارش جدید رلبنکس از میان 50 بانک برتر دنیا در سال جاری میلادی، نامه 10 بانک چینی، 6 بانک آمریکایی، 5 بانک بریتانیایی، 5 بانک فرانسوی، 5 بانک ژاپنی، 4 بانک استرالیایی، 3 بانک آلمانی و 3 بانک کانادایی وجود دارد و این در شرایطی است که در فهرست 10 بانک برتر دنیا در سال 2014 نام 4 بانک از چین مشاهده می شود که این موضوع نشاندهنده افزایش قدرت سیستم اقتصادی چین است.

bvq3y73bwl2rwl0l2q.png



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها