کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

رقابت بیش از 7 هزار نفر برای ورود به مجلس


کد خبر : ۶۹۲۷۸پنجشنبه، ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۷:۳۶۳۵۵ بازدید

رئیس ستاد انتخابات کشور از رقابت بیش از ۷ هزار نفر برای ورود به مجلس شورای اسلامی خبر داد.

رئیس ستاد انتخابات کشور از رقابت بیش از ۷ هزار نفر برای ورود به مجلس شورای اسلامی خبر داد.

به گزارش ایسنا، جمال عرف با اشاره به اینکه اسامی داوطلبان انتخابات مجلس که تایید صلاحیت شده‫اند به فرمانداری‌ها ابلاغ شده است، اظهار کرد: در این انتخابات ۷ هزار و ۱۴۸ نفر برای ۲۹۰ کرسی نمایندگی در مجلس رقابت می‌کنند.

رئیس ستاد انتخابات کشور در گفت‫وگو با صداوسیما با اعلام خبرِ اتمام بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس در شورای نگهبان گفت: یک اتفاق مهمی که در اینجا افتاده این است که ما احراز نشدن صلاحیت نداریم، درواقع یا نامزدها تایید شده‫اند و یا رد شده‫اند. براساس آنچه به ما اعلام شده است ۷ هزار و ۱۴۸ نفر در کل کشور تایید صلاحیت شده‫اند و ۷ هزار و ۲۹۶ نفر صلاحیت‫شان تایید نشده است، کسانی که صلاحیت‫شان تایید شده اسامی‫شان برای همه فرمانداری‌های سراسر کشور ارسال شده است.

عرف با بیان اینکه براساس تقویم انتخابات باید اسامی به صورت آگهی به همه حوزه‌ها ابلاغ شود، تصریح کرد: احتمالا ما بحث نقل و انتقال برخی از نامزدها به حوزه‌های دیگر را خواهیم داشت، تا الان تعدادی نقل و انتقال صورت گرفته است که ما اعلام کرده‫ایم و ممکن است تعدادی برای روزهای آینده بماند که به محض اطلاع ما هم ابلاغ خواهیم کرد. وی افزود: از ۲۴ بهمن ماه وارد مرحله تبلیغات نامزدهای انتخاباتی می‌شویم، به همه نامزدها و ستادها و کسانی که آن‌ها را پشتیبانی می‌کنند اعلام می‌کنیم که قانون را رعایت کنند و وارد بحث تخلفات تبلیغاتی نشویم؛ شورای نگهبان و ستادی که در قوه قضائیه بدین منظور تشکیل شده نسبت به تخلفات ورود خواهند کرد. رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین گفت: ما ۲۹۰ کرسی نمایندگی در مجلس داریم و اگر این عدد را تقسیم بر تعداد داوطلبان انتخابات مجلس کنیم، رقابت برای هر کرسی قابل توجه خواهد بود؛ البته در بعضی از حوزه‌ها تعداد داوطلبان نسبت به تعداد صندلی مختص به آن حوزه کمتر یا بیشتر است که فرمانداری‌ها می‌توانند وقتی اسامی اعلام شد محاسبه کنند چند نفر در آن حوزه انتخابیه برای یک حوزه رقابت می‌کنند.

مثلا در بعضی از حوزه‌ها فقط یک کرسی است و ۲۰ نفر برای آن داوطلب شده‫اند و در برخی جاها مثل تهران ۳۰ کرسی است و تعداد بسیار بالایی برای آن رقابت می‌کنند؛ لذا اعداد متفاوت است. عرف با بیان اینکه پهن کردن سفره‌های بزرگ جزو تخلفات تبلیغاتی در انتخابات محسوب می‌شود، تصریح کرد: براساس قانون، امکان خلع افراد از شرکت در انتخابات مجلس به عنوان نامزد به دلیل جرایم تبلیغاتی وجود دارد. براساس قانون انتخابات فصل تبلیغات مشخص شده است و اینکه کسانی که تخلف می‌کنند چه مجازاتی دارند ما حتی قبل از تعیین نامزدها، کسانی را که تایید صلاحیت خود را مسلم می‌دانستند و تبلیغات زودهنگام داشتند بررسی کردیم. مثلا در جایی کسی سفره بزرگی پهن کرد و در شبکه‌های اجتماعی هم منتشر شد؛ این‌ها قطعا جزو تخلفات است و با آن برخورد خواهد شد. وی افزود: تبلیغات انتخاباتی به مدت یک هفته یعنی از ۲۴ تا ۳۰ بهمن‫ انجام می‌شود لذا فرمانداری‌ها و هیئت بازرسی وزارت کشور موظف هستند گزارش‌ها را اعلام کنند؛ ستاد پیشگیری از تخلفات انتخاباتی هم فعال است و نماینده ما در آنجا حضور دارد. رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سوال که آیا تخلفات تبلیغاتی هست که باعث شود یک نامزد از شرکت در انتخابات مجلس خلع شود؟ گفت: در‫این‫باره وارد بحث جرایم می‌شویم؛ یعنی از مرحله تخلفات خارج می‌شویم. ما در جرایم مواردی داریم که اگر کسی مرتکب شود یک یا دو دوره ممکن است از شرکت در انتخابات به عنوان داوطلب محروم شود.



اخبار مرتبط

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها