کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

توجیه تعهدات معوق خودروسازان با فورس ماژور!


کد خبر : ۶۴۸۵۱یکشنبه، ۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۵:۲۵۹۶۹۵ بازدید

دبیر انجمن خودروسازان ایران در حالی شرایط خودروسازان در ادای تعهدات خود برای تحویل خودرو را مصداق فورس ماژور خوانده که مروری بر سوابق ...
توجیه تعهدات معوق خودروسازان با فورس ماژور!توجیه تعهدات معوق خودروسازان با فورس ماژور!

دبیر انجمن خودروسازان ایران در حالی شرایط خودروسازان در ادای تعهدات خود برای تحویل خودرو را مصداق فورس ماژور خوانده که مروری بر سوابق خودروسازان نشان می دهد پیش از بحران های اخیر نیز این شرکت ها سابقه چندان خوبی در ادای به موقع تعهدات خود نداشته‌اند.

به گزارش ایران جیب از تسنیم، وزیر صمت هفته گذشته اعلام کرد که اگر شرکت خودروسازی با وجود داشتن امکانات لازم به تعهداتش عمل نکرد، به تعزیرات معرفی خواهد شد.

اما در مواردی که خودروسازی به دلیل مسائل تحریمی و دریافت نکردن به موقع قطعه به تعهداتش عمل نکرد قضیه متفاوت خواهد بود. دیروز دبیر انجمن خودروسازان به تشریح این عبارات و به ویژه جمله آخر آن که ناظر به «متفاوت بودن قضیه» است، پرداخت.

احمد نعمت بخش ضمن بیان مقدمه‌ای اظهار کرد: هیچ خودروسازی را سراغ نداریم که عامدانه از تحویل خودرو خودداری کند؛ در قراردادها ذکر شده که خودروسازان در صورت تاخیر در تحویل باید علاوه بر سود مشارکت، درصدی جریمه نیز پرداخت کنند، بنابراین تحویل ندادن عمدی خودروها، کاری عاقلانه نیست، ضمن این که انباشت خودروهای تولیدی ریسک بسیار بالایی دارد. وی با بیان این که بررسی مسئولان ثابت کرد هیچ خودروسازی دست به احتکار خودرو نزده و خودروهای درون پارکینگ ها، نقص دارند، افزود: تحویل ندادن به موقع خودروها، درخصوص خودروسازانی که به دلیل مسائل تحریمی و دریافت نکردن به موقع قطعه، قادر به تحویل به موقع نبوده‌اند متفاوت است و این خودروسازان به تعزیرات معرفی نشدند.

99 درصد تعهدات معوق و خودروهای موجود در پارکینگ ها به این دسته اختصاص دارد. دبیر انجمن خودروسازان سپس طوق تقصیر را با تکیه بر یک قضیه حقوقی به نام فورس ماژور از گردن خودروسازان باز کرد و گفت: وقتی خودروساز به دلیل تامین نشدن قطعه قادر به تحویل به موقع خودروها نبوده، قضیه متفاوت است چراکه این مسئله در ید اختیار طرف ایرانی نیست و دقیقاً مصداق فورس ماژور قرارداد محسوب شده و مانند یک بلای آسمانی است و قضیه در اختیار خودروسازان نبوده است. به گزارش خراسان، شرایط فورس ماژور یا قوه قهریه ناظر به وضعیتی مانند توفان، گردباد، زلزله، اغتشاش، شورش و ... است که هیچ یک از طرف های قرارداد مسئول آن نیستند و بر اجرای قرارداد اقتصادی اثر می گذارد و آن را مختل می کند. در این شرایط طرف های قرارداد اجازه خواهند داشت اجرای تعهدات قراردادی خود را به تاخیر بیندازند یا به کلی معلق کنند.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها