کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

قیمت نفت در سرازیری؛ فشار مضاعف ترامپ بر ایران؟


کد خبر : ۵۴۶۹۱سه شنبه، ۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۹:۲۱۲۰۹۶ بازدید

یک هفته پس از بازگشت تحریم‌ نفتی آمریکا علیه ایران، بهای جهانی نفت پایه تگزاس به پایین‌ترین حد در 10 ماه گذشته رسید تا همزمان با کاهش صادرات ...
قیمت نفت در سرازیری؛ فشار مضاعف ترامپ بر ایران؟قیمت نفت در سرازیری؛ فشار مضاعف ترامپ بر ایران؟

یک هفته پس از بازگشت تحریم‌ نفتی آمریکا علیه ایران، بهای جهانی نفت پایه تگزاس به پایین‌ترین حد در 10 ماه گذشته رسید تا همزمان با کاهش صادرات، افت قیمت نفت نیز به عامل فشار مضاعفی بر توان مالی دولت ایران بدل شود.

به گزارش ایران‌جیب به نقل از یورورنیوز، در جریان معاملات امروز سه‌شنبه بازارهای جهانی، بهای هر بشکه نفت پایه وست تگزاس اینترمدیت ۲.۴۱ دلار دیگر کاهش یافت و به کمتر از ۵۷ دلار و ۵۲ سنت رسید.

اوایل ماه اکتبر گذشته، بهای هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت در حال پیش رَوی به سمت ۷۷ دلار بود. در واقع، قیمت روز سه‌شنبه نفت پایه وست تگزاس اینترمدیت از هفته پایانی ماه دسامبر گذشته تاکنون بی‌سابقه بوده است.

پیشتر برخی کارشناسان بازار جهانی نفت پیش‌بینی می‌کردند که با آغاز تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران که صادرات نفت این کشور را بیش از ۱ میلیون بشکه کاهش خواهد داد، بهای جهانی نفت طی ماه‌های پیش رو افزایش خواهد یافت.

بر این اساس، گروهی از تحلیل‌گران مسائل اقتصاد ایران ابراز امیدواری می‌کردند که رشد قیمت جهانی نفت بخشی از زیان مالی ناشی از کاهش صادرات ایران را جبران خواهد کرد.

پایه تحلیل آنها بر این فرض متکی بود که کشورهای عمده تولیدکننده نفت از جمله عربستان توان تامین کسری عرضه ناشی از خروج ایران از بازار را نخواهند داشت.

طی روزهای اخیر، معادلات بازار جهانی نفت رویه‌ای کاملا متفاوت به خود گرفته است. ادامه نزول قیمت نفت موجب شده تا عربستان برای جلب رضایت تولیدکنندگان نفت برای کاهش عرضه پیشقدم شود.

هر چند نشست روز گذشته اعضاء اوپک و غیر اوپک در ابوظبی به دلیل مخالفت روسیه با کاهش طرح عربستانی کاهش عرضه ۱ میلیون بشکه‌ای بی‌نتیجه ماند ولی عربستان اعلام کرد که داوطلبانه حاضر است حدود ۵۰۰ هزار بشکه از عرضه خود بکاهد.

سیاستی که بلافاصله با مخالفت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مواجه شد. او در در صفحه رسمی توئیتر خود نوشت که خوشبختانه عربستان و اوپک تولید نفت را کاهش نخواهند داد. بر اساس میزان عرضه نفت، بهای آن باید پایین‌تر از نرخ‌های موجود باشد.zh7837eqg5z41l8r75px.jpg

دفاع آقای ترامپ از ادامه کاهش قیمت جهانی نفت در شرایطی است که او پیشتر هدفش از اعمال تحریم خرید نفت ایران را به صفر رساندن فروش نفت این کشور عنوان کرده بود. اما هفته گذشته و همزمان با آغاز اجرای این تحریم، آمریکا ۸ کشور را به طور مشروط و موقت از اجرای کامل تحریم نفتی ایران معاف کرد.

مطابق اخبار غیررسمی منتشر شده، هشت کشور چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، ایتالیا، یونان، تایوان و ترکیه با وجود کسب معافیت ناگزیر هستند ۴۰ تا ۵۰ درصد از میزان خرید نفت ایران بکاهند. پیش از بازگشت تحریم‌های آمریکا، این هشت کشور خریدار حدود ۷۵ درصد نفت صادرات ایران بوده‌اند.

رئیس جمهوری آمریکا حالا اعلام کرده که برنامه تحریم نفتی ایران گام به گام پیش خواهد رفت تا سیر نزولی قیمت جهانی نفت نیز حفظ شود. برنامه‌ای که فشار مضاعف و مستمری را بر توان مالی دولت ایران وارد خواهد کرد.

چرا که به باور کارشناسان بازار نفت، با وجود فشار تحریم های حمل و نقل و بیمه، تامین خواست‌های محدود شده مشتریان نفت ایران نیز دشوار خواهد بود و در عین حال کاهش قیمت نفت، شتاب افت درآمد دولت ایران را در حد مطلوب آمریکا حفظ خواهد کرد.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها