کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

انتقاد کمیسیون اتحادیه اروپا از بدعهدی‌های اقتصادی چین


کد خبر : ۴۹۲۶۵چهارشنبه، ۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۹:۵۹۱۵۲۶ بازدید

یورکی کاتاینن، نایب‌رئیس کمیسیون اتحادیه‌ی اروپا، در گفت‌وگویی با رویترز از سیاست اقتصادی چین انتقاد کرد و گفت چین درباره‌ی آزادی و صراحت ...
انتقاد کمیسیون اتحادیه اروپا از بدعهدی‌های اقتصادی چینانتقاد کمیسیون اتحادیه اروپا از بدعهدی‌های اقتصادی چین

یورکی کاتاینن، نایب‌رئیس کمیسیون اتحادیه‌ی اروپا، در گفت‌وگویی با رویترز از سیاست اقتصادی چین انتقاد کرد و گفت چین درباره‌ی آزادی و صراحت زیاد صحبت می‌کند، اما در واقعیت تغییرات اندکی روی داده است.

نایب‌رئیس فنلاندی کمیسیون اتحادیه‌ی اروپا در گفت‌وگویی با خبرگزاری رویترز (۲۲ مه/اول خرداد) چین را متهم کرده که لیبرالیزه کردن تجارت را تا کنون اجرا نکرده است.

او گفت چین درباره آزادی و صراحت زیاد صحبت می‌کند، اما در عمل تا کنون شاهد تغییرات اندکی بوده‌ایم. از این رو یورکی کاتاینن سفر آنگلا مرکل به پکن را که روز چهارشنبه صورت می‌گیرد، بسیار مهم خواند و گفت، صدراعظم آلمان می‌تواند در این زمینه شفافیت ایجاد کند.

کاتاینن یادآور شد که کمیسیون اتحادیه‌ی اروپا نیز به‌زودی مقامات ارشد اقتصادی خود را به چین گسیل خواهد کرد تا با رهبران این کشور مذاکره کنند.

این سیاستمدار فنلاندی خواهان تحرک چین برای پیشبرد مذاکراتی در زمینه‌ی توافقنامه‌ای برای حفاظت از سرمایه‌گذاری با اتحادیه‌ی اروپا شد. او خاطر نشان ساخت که تنها زمانی می‌توان به درخواست چین برای مذاکراتی درباره‌ی یک توافقنامه‌ی تجارت آزاد گذر کرد که پیش‌تر توافقنامه‌ای برای حفاظت از سرمایه‌گذاری حاصل شده باشد.

کاتاینن بدین‌منظور از چین خواستار گشایش بیشتر بازارها شد. او تصریح کرد که البته گشایش‌هایی برای سرمایه‌گذاری خارجی در بخش‌هایی محدود صورت گرفته است اما نه در همه‌ی بخش‌ها.

به گفته‌ی نایب‌رئیس کمیسیون اتحادیه‌ی اروپا، شرکت‌های اروپایی همچنین درباره‌ی مشکلات دیگری مانند انتقال اجباری فن‌آوری برای شرکت‌هایی شکوه می‌کنند که می‌خواهند در بازار چین فعال باشند. افزون بر آن مساله‌ی سوبسیدهای دولتی در بسیاری از بخش‌ها و نیز ظرفیت بیش از حد صنایع چینی در بخش فولاد نیز مزید بر علت است.


چین متحدی برای مقابله با تکروی‌های ترامپ

کاتاینن با توجه به خروج آمریکا از توافقنامه‌ی اتمی با ایران تصریح کرد: «چین یک شریک استراتژیک برای اتحادیه‌ی اروپاست و ما نقاط اشتراک فراوانی با این کشور داریم». او چین را در این رابطه به عنوان شریکی برای مقابله با تکروی‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا می‌بیند.

کاتاینن افزود که چین نیز مانند اتحادیه‌ی اروپا به روابط چندجانبه معتقد است، اما باید ثابت کند که در این زمینه آماده‌ی قبول مسئولیت است. به گفته‌ی کاتاینن، این امر برای نمونه شامل اصلاحات در سازمان تجارت جهانی می‌شود.

نخست‌وزیر پیشین فنلاند با این همه بر مناسبات میان اروپا و آمریکا به عنوان "ستونی از سیاست اتحادیه‌ی اروپا" تاکید کرد و گفت در آینده نیز چنین خواهد بود، حتی اگر اوضاع سخت شود.


آزادترین بازار جهان

کاتاینن هشدارهای چین درباره‌ی سیاست‌های حمایت‌گرایانه (پروتکسیونیسم) اروپا را رد کرد و گفت اروپایی‌ها پروتکسیونیست نمی‌شوند، اروپا آزادترین بازارهای جهان را دارد. او افزود، در حالی که چینی‌ها به سادگی می‌توانند در اروپا سرمایه‌گذاری کنند، عکس آن صادق نیست و این وضعیت باید تغییر کند.

کاتاینن تصریح کرد که نگرانی چین از جریان بررسی سرمایه‌گذاری‌های خارجی توسط کمیسیون اتحادیه‌ی اروپا بی‌مورد است و به پروتکسیونیسم ارتباطی ندارد. چنین بررسی‌هایی در حال حاضر در ۱۳ کشور از ۲۸ کشور اتحادیه‌ی اروپا جریان دارد، درست شبیه بررسی‌هایی که در چین درباره‌ی سرمایه‌گذاری‌های خارجی صورت می‌گیرد.

پس‌زمینه‌ی این موضوع به نگرانی دولت‌های اتحادیه‌ی اروپایی بازمی‌گردد که بیم آن دارند چین و دیگر کشورها بتوانند شرکت‌هایی را بخرند که در زمینه‌ی فن‌آوری پیشرفته و حوزه‌ی زیرساخت‌ها فعالیت می‌کنند.


عقب‌ماندگی در حوزه‌ی هوش مصنوعی

کاتاینن در زمینه حفظ جایگاه اتحادیه‌ی اروپا در رقابت با ایالات متحده‌ی آمریکا و چین خواهان تلاش بیشتر اروپایی‌ها در زمینه "هوش مصنوعی" شد و گفت اتحادیه‌ی اروپا در این زمینه در جایگاه ضعیف‌تری قرار دارد و سرمایه‌گذاری در این عرصه در آمریکا و چین بیشتر است.

او گفت اگر چه اروپا در این زمینه عقب‌تر است، اما معنای آن این نیست که تا ۵ یا ۱۰ سال دیگر نیز همچنان عقب خواهد بود. به گفته‌ی کاتاینن کمیسیون اتحادیه‌ی‌اروپا می‌خواهد شرکت‌های اروپایی را ترغیب کند تا در زمینه‌ی پژوهش و توسعه‌ی هوش مصنوعی بیشتر سرمایه‌گذاری کنند.

کاتاینن گفت که در حال حاضر شمار شرکت‌های نوپا (استارت‌آپ) در اروپا به اندازه‌ی ایالات متحده‌ی آمریکاست. اما بازار سرمایه‌ی اروپا به آن پیشرفتگی نیست که بتواند به رشد این شرکت‌ها یاری رساند. به همین دلیل شرکت‌های بزرگ آمریکایی در حوزه‌ی فن‌آوری اطلاعات، آنها را می‌بلعند. اما کاتاینن با ممنوع کردن این "بلعیدن" مخالفت کرد.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها