کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

وضعیت قیمت دلار در بازار غیر رسمی


کد خبر : ۴۹۱۴۲دوشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۰:۴۸:۴۹۱۹۶۸۱ بازدید

بازار غیررسمی تحت‌تاثیر 3 نوع ملاحظه با افزایش رفتارهای احتیاطی مواجه شده است. ملاحظات دسته اول بیشتر مربوط به مسائل انتظامی ...

دنیای اقتصاد: بازار غیررسمی تحت‌تاثیر 3 نوع ملاحظه با افزایش رفتارهای احتیاطی مواجه شده است. ملاحظات دسته اول بیشتر مربوط به مسائل انتظامی است، حال آنکه دسته دوم بیشتر شکل سیاسی دارد و دسته سوم از نوع فنی بوده است. تحت‌تاثیر این تصورات، روز گذشته دلار در بازار غیررسمی توان افزایشی زیادی را از خود نشان نداد و حجم معاملات بازار نیز در سطح پایینی باقی ماند. همسو با بازار ارز، روز گذشته، سکه تمام به حرکت در مسیر کاهشی ادامه داد؛ هرچند که در برابر نزول به زیر مرز یک میلیون و 950 هزار تومان مقاومت کرد.

روز گذشته، دلار و سکه در مقطعی از دو مرز روانی پایین رفتند؛ ولی با مقاومت معامله‌گران در ساعات پایانی روز قیمت‌ها به سطوح پیشین بازگشتند. روز یکشنبه، شاخص ارزی در ساعات ابتدایی روز از مرز 6100 تومان پایین‌تر رفت و سکه تمام بهار آزادی نیز تا حدود ساعت ۱۲ ظهر به کانال یک میلیون و ۹۱۵ هزار تومان عقبگرد کرد؛ با این حال، حدود ساعت ۳ بعدازظهر با مقاومت معامله‌گران، دلار تا محدوده 6150 تومان بالاتر رفت و سکه به بالای یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومان بازگشت. نتیجه این رفت و برگشت‌های قیمتی، کاهش جزئی هزار تومانی بهای سکه بود. روز گذشته، سکه تمام بهار آزادی در نهایت با هزار تومان کاهش به قیمت یک میلیون و ۹۵۲ هزار تومان رسید.در ابتدای دومین روز هفته، معامله‌گران غیررسمی تمایل زیادی به خرید دلار نداشتند و فروشنده‌های بازار به‌دلیل کاهش حجم معاملات و برقراری شرایط احتیاطی در بازار دست بالا را به‌دست آورده بودند. به گفته بخشی از بازیگران ارزی، سه ملاحظه مهم موجب شکل‌گیری جو احتیاطی در بازار شده بود: انتظامی، فنی و سیاسی.

در واقع اولین ملاحظه، احتمال برخوردهای انتظامی با خریداران و فروشندگان است. در این میان، کاهش نیروی بازیگران افزایشی در بازار و عدم تحرک بازار برای رفتن به سوی قیمت‌های بالاتر عامل دیگری است که انگیزه معامله‌گران برای قرار گرفتن در موقعیت خرید را پایین برد. در واقع ملاحظه فنی معامله‌گران آن است که به‌دلیل نبود روند افزایشی در روزهای اخیر بهتر است با احتیاط بیشتری در بازار رفتار کرد. با این حال، مهم‌ترین عاملی که خریدهای هیجانی را از بازار خارج کرده است، به انتظارات سیاسی بازمی‌گردد که در میان برخی معامله‌گران بازار ایجاد شده است. به باور این دسته، اگر مذاکرات اروپا و ایران به نتایج مثبت و عملی برسد، احتمال بازگشت دلار به قیمت‌های پایین‌تر وجود خواهد داشت.

برخی معامله‌گران از هراس ورود دلار به قیمت‌های پایین‌تر در خرید و فروش‌های ارزی مشارکت نمی‌کنند. این عده بیشتر روند سال ۹۲ را یادآوری می‌کنند؛ جایی که با تغییر انتظارات و آغاز گفت‌وگوهای هسته‌ای قیمت نزدیک به هزار تومان افت کرد. البته شرایط بازار در سال ۹۷ با آن مقطع زمانی تفاوت‌های خاص خود را دارد؛ ولی در هر صورت جدی‌تر شدن گفت‌وگوها می‌تواند جهت قیمت‌ها را بیشتر تحت‌تاثیر قرار دهد. با این حال باید این نکته را نیز به‌خاطر سپرد که بیشتر معامله‌گران باور دارند، قیمت فعلی دلار در بازار تقریبا به ارزش واقعی آن نزدیک است و همین موضوع موجب می‌شود تقاضای چندانی وارد بازار نشود. از نظر این دسته، اگر بهای دلار به زیر مرز ۶ هزار تومانی افت کند، ممکن است خریداران با خیال آسوده‌تری این بار وارد بازار شوند و با افزایش فعالیت خود قیمت‌ها را با نوسان بیشتری رو به رو کنند. این دسته بیشتر به بازارساز پیشنهاد می‌دهند که سعی کند با مدیریت دامنه نوسانات، مانع از افزایش فعالیت دلالان و بازگشت نوسان‌گیران به بازار شود.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها