کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

جزئیات کامل مالیات اصناف


کد خبر : ۳۷۴۹۴سه شنبه، ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۳:۲۰۱۷۱۰۹ بازدید

تنها یک روز برای پرکردن اظهارنامه مالیاتی فرصت باقی است ...

برای ارسال اظهار نامه مالیاتی عملکرد سال گذشته یا همان 1395 تا پایان وقت 1396.3.31 فرصت دارید. اگر تا امروز این کار را نکرده‌اید، قبل از آن نکات امروز دخل و خرج را بخوانید و با چشم کاملا باز و حواس جمع اظهارنامه تان را پر کنید. مطمئن باشید پر کردن اظهارنامه مالیاتی در هر صورتی به نفع شماست، زیرا بازرسان مالیات بعد از این چند روز به سراغ شما می آیند و اگر اظهار نامه ای به قول خودشان تسلیم نکرده باشید، تمام معافیت هایی که در زمان معمول برایتان مقدور بود را حذف می کنند.  از طرف دیگر آن موقع دچار مالیات های علی الراس و یا شبیه آن می شوید که ممکن است بیشتر از مالیات اصلی شما باشد. اولین مزیت تکمیل اظهارنامه، استفاده از معافیت های مالیاتی است. اگر درآمد ماهانه شما در سال گذشته از 1 میلیون و 300 هزار تومان کمتر باشد، از مالیات معاف می شوید. البته این معافیت منوط به پر کردن اظهارنامه است.

دومین مزیت تکمیل اظهارنامه در زمان مقرر، فرار کردن از جریمه است. بنابر قانون، اگر اظهارنامه خود را تکمیل نکنید باید 30 درصد مالیات را جریمه بپردازید. جریمه ای که قابل بخشش هم نیست. علاوه بر این، در صورتی که اظهار نامه خود را برای 3 سال متوالی تکمیل نکنید، مشمول مجازات می شوید. این مجازات از زندان تا محکومیت نقدی چند میلیون تومانی و... مشخص شده است. ضمنا شما می توانید خیلی راحت اظهارنامه خود را در سایت www.Tax.gov.ir  به صورت الکترونیکی تکمیل کنید.

گروه بندی مالیات دهندگان

گروه بندی جدید مودیان صاحبان مشاغل طبق آیین نامه ابلاغی در خصوص ماده (95) اصلاحی قانون مالیات های مستقیم بر اساس حجم فعالیت  به این شکل است:
گروه اول: مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا 10 برابر درآمد مشمول مالیات قطعی شده (قبل از کسر معافیت ) طبق آخرین برگ مالیات قطعی (مجموع اصلی و متمم) عملکرد سال 1391 و به بعد که تا تاریخ پایان دی ماه سال قبل از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده باشد، هرکدام بیشتر از مبلغ 30.000.000.000 ریال باشد.

گروه دوم: مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا ده برابر درآمد مشمول مالیات قطعی شده (قبل ازکسرمعافیت) طبق آخرین برگ مالیات قطعی (مجموع اصلی ومتمم) عملکرد سال 1391 و به بعد که تا تاریخ پایان دیماه سال قبل از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده باشد ، هرکدام بیشتر از 10.000.000.000 و تا 30.000.000.000ریال باشد.

گروه سوم: مودیانی که در گروه اول و دوم قرار نمی گیرند، جزو گروه سوم محسوب می شوند.

این تقسیم بندی در قانون بر اساس نوع فعالیت نیز آمده است:

buvcnqkuzy7nltlyqtw.jpg

اشخاص ذیل فارغ از حجم فعالیت یادشده از لحاظ انجام تکالیف جزو مودیان گروه اول محسوب می شوند.
 یعنی حتی اگر حجم فعالیتتان به شکل بالا نبود ولی یکی از فعالیت هایی که گفته می شود را انجام دهید، جزو همان گروه بندی اول محسوب
می شوید.

گروه اول:

۱ . دارندگان کارت بازرگانی (وارد کنندگان و صادر کنندگان)
۲ . صاحبان کارخانه ها و واحدهای تولیدی و بهره برداران معادن دارای جواز تاسیس و پروانه بهره برداری از وزارتخانه ذیربط
۳ . صاحبان هتل های سه ستاره و بالاتر
۴ . صاحبان بیمارستان ها، زایشگاه ها، کلینیک های تخصصی
۵ . صاحبان مشاغل صرافی
۶ . فروشگاه های زنجیره ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه ذیربط
برای این که خودتان را راحت کنید و دنبال گروه بندی تان نگردید،
می توانید به این سایت مراجعه کنید تا گروه مشخص شما را معرفی کند.
http://e1.tax.gov.ir/pages/action/groupselector

مالیات شما چگونه محاسبه می شود؟

یک سوال همیشگی برای مودیان وجود دارد و آن چگونگی محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل آن هاست. جدول زیر نرخ مالیات را برای درآمد های مختلف نشان می دهد. از آن جایی که اظهارنامه مالیاتی شما مربوط به سال 95 است، میزان معافیت رقم 15میلیون و 600 هزار تومان در سال است. یعنی درآمد شما تا سطح 15 میلیون و 600 هزار تومان در سال از مالیات معاف است اما برای درآمد های بیشتر از این مقدار، مالیات با نرخ های متفاوتی اعمال می گردد. این نرخ از 15 درصد برای درآمد های پایین شروع می شود تا 25 درصد برای درآمد های بالا ختم می شود. برای سادگی فرض کنید فردی ماهانه 2 میلیون تومان سود دارد. درآمد این فرد در سال 24 میلیون تومان می باشد که 15 میلیون و 600 هزار تومان آن از مالیات معاف است و 8 میلیون و 400 هزار تومان آن مشمول مالیات می شود. با توجه به این که مبلغ زیر 50 میلیون تومان است، مشمول نرخ 15 درصد می شود و مبلغ 1 میلیون و 260هزارتومان مالیات برای این فرد در نظر گرفته می شود.

درآمد خود را کمتر از میزان سال قبل اظهار نکنید مگر...

اگر هنوز اظهارنامه خود را پر نکرده اید، باید بدانید که بهترین حالت برای شما، قبول مالیات سال قبل است. به همین علت  اگر واقعا زیان ندیده اید و کمتر از سال گذشته درآمد نداشته اید، عدد کمتری را اعلام نکنید زیرا ماموران مالیاتی دفاتر فروش شما را بررسی خواهند کرد و بعد از بررسی ها مالیات متناسب با درآمد شما را درج می کنند.بنابراین، حالت کم خطر برای اظهار مالیات، درج رقم مالیات سال 94 است.

مودیان سال اولی مشاغل

اگر چنانچه به تازگی شغلی برای خود دست و پا کرده اید، لازم است بدانید که طبق قانون باید 4 ماه بعد از آغاز به کار، این موضوع را به سازمان امور مالیاتی و دارایی اطلاع بدهید. در غیر این صورت، نه تنها معافیت های مالیاتی شما از بین می رود بلکه مشمول جریمه خواهید شد. مطابق قانون، اگر ظرف 4 ماه پس از شروع به کار، موضوع را به سازمان امور مالیاتی اطلاع ندهید، هم معافیت ها از بین می رود و هم 10 درصد مالیات متعلقه را باید جریمه بپردازید. نکته دیگر این که برای تکمیل اظهار نامه به کد اقتصادی نیاز مند هستید و باید هر چه سریعتر این کد را دریافت کنید. سایت جست و جوی شرکت های ثبت شده  http://ilenc.ir می باشد. در این سامانه شرکت ها را می توانید براساس نام شرکت، شناسه ملی، شماره ثبت، نوع شخصیت (شرکت سهامی خاص، مسئولیت محدود، تعاونی، دولتی، سازمان ها و تشکل های استانی، انجمن ها و نهادها و...) جست و جو کنید.

- سینا واحدی/ خراسان



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها