کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

میزان مجاز طلای همراه مسافران 150 گرم است


کد خبر : ۳۲۲۰۴پنجشنبه، ۱۶ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰:۴۳۲۱۷۲ بازدید

نایب رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر می‌گوید برای مقابله با قاچاق طلا باید طلا‌هایی را که به صورت غیر مجاز وارد کشور می‌شوند ذوب کرد.

نایب رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر می‌گوید برای مقابله با قاچاق طلا باید طلا‌هایی را که به صورت غیر مجاز وارد کشور می‌شوند ذوب کرد. قاچاق از جمله مهم‌ترین معضلات حال حاضر کشور است، تا جایی که به رغم مقابله با این معضل اقتصادی همچنان حجم بالایی از کالای قاچاق به کشور وارد می‌شود. قاسم خورشیدی، سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: «حجم قاچاق در سال 94 حدود 15 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده است.» برخی برآورد‌ها نشان می‌دهد حجم قاچاق از واردات رسمی بیشتر است و در این بین تقریبا هیچ محصولی نیست که قاچاقچیان از قلم بیندازند.

از لوازم برقی، گوشی تلفن همراه، پوشاک، لوازم آرایشی و میوه گرفته تا محصولاتی مانند فندک، سیگار و... به صورت قاچاق به ایران وارد می‌شود. در این بین قاچاق طلا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چون طلا یک محصول استراتژیک محسوب می‌شود و حتی واردات و صادرات آن در اختیار بخش‌های دولتی است و با صلاحدید مسئولان عالی رتبه انجام می‌شود. ایران جزو مهم‌ترین مصرف کنندگان طلاست و آخرین برآورد‌ها از رتبه ۱۸ ایران در این زمینه حکایت دارد. شاید یکی از مهم‌ترین دلایل این مساله این است که بسیاری از زنان ایرانی اصلی‌ترین زیور خود را طلا می‌دانند. از طرف دیگر، طلا به عنوان هدیه کاربری مهم در مراسم مختلف ایرانیان دارد و تقریبا هیچ ازدواجی در ایران اتفاق نمی‌افتد، مگر اینکه طلایی رد و بدل شود. مجموع این شرایط باعث شده است که قاچاق طلا به ایران اقدامی سود‌آور تلقی شود. آنطور که بررسی‌ها نشان می‌دهد ترکیه، تایلند، هند، هنگ‌کنگ و ایتالیا پنج کشور اصلی در زمینه قاچاق طلا به ایران هستند. این در حالی است که واردات طلا ممنوع است.

کاهش سهم طلای قاچاق

روز گذشته نایب رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر با اشاره به اینکه سهم طلاهای ساخته شده قاچاق در بازار به کمتر از ۲۰ درصد کاهش یافته، گفت: برخی تولیدات ایرانی قابل رقابت با تولیدات خارجی است. به گزارش مهر، آیت محمدولی ادامه داد: صنف طلا و جواهر هم جدا از صنوف دیگر نیست و موضوع کالاهای قاچاق در این صنف هم وجود دارد، اما مانند خیلی از صنوف دیگر هجوم سنگینی در این بخش نداریم و با اقداماتی که طی سال‌های گذشته انجام شده، میزان عرضه طلای ساخته شده قاچاق در بازار به شدت کاهش یافته است.او با بیان اینکه طلا در کشور ما کالایی سرمایه ای است، اظهار داشت: ممکن است ۲۰ درصد از طلاهای عرضه شده در بازار از مبادی غیررسمی باشد. در عین حال تمام طلای خارجی موجود در بازار قاچاق نیست، زیرا هر مسافر می‌تواند ۱۵۰ گرم طلا از کشورهای دیگر خریداری کرده و به کشور بیاورد که اینها هم وارد بازار طلای ایران می‌شود.

محمدولی با اعلام اینکه درصدی از این رقم هم مربوط به املاک تملیکی است، گفت: گاهی طلاهای قاچاق و مصنوعات ساخته شده را کشف و ضبط می‌کنند که قبلا به صورت مزایده در بازار عرضه می‌شد اما ما تقاضا کرده بودیم که اینها را به مزایده نگذارید و ذوب کنید تا استفاده نشود. او با تاکید بر اینکه موضوع مبارزه با قاچاق طلا را قبول داریم و باید با افراد خاطی، مبارزه شود، گفت: اینکه عده ای تولید داخل را رها کردند و تولید بیگانه را تقویت می‌کنند از نظر ما درست نیست و اعضای صنف هم موافق برخورد با خاطیان هستند. نایب رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر با اعلام اینکه طلا چیزی نیست که در انبارها پنهان شود، افزود: در حال حاضر تولیدکننده‌های خوبی در کشور داریم که حتی تولیدات آنها بهتر از تولیدات خارجی است. محمدولی با اعلام اینکه ما هنرمندان خوبی در کشور داریم، اظهار داشت: اما باید بستر کار برای آنها فراهم شود، تسهیلات هم فقط مالی نیست بلکه ایجاد شرایط مناسب برای تولید از سوی سازمان‌ها و مسئولان ذیربط بسیار مهم است.

ظرفیت ارزآوری طلا

حدود یک سال پیش رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا با بیان اینکه کشور ترکیه در بحث واردات مصنوعات طلا به کشور ما در رتبه‌های اول قرار دارد، اظهار کرد: البته با توجه به این‌که ورود مصنوعات طلا به کشور ممنوع است، این واردات به صورت قاچاق صورت می‌گیرد و بعد از کشور ترکیه شاهد وارداتی از کشورهای تایلند، هند، هنگ‌کنگ و ایتالیا هستیم که البته همه این واردات به صورت غیرقانونی انجام می‌شود. محمدولی در عین حال بیان کرد: اگر مشکلات و تهدید‌ها فرصت دهند می‌توانیم علاوه بر پاسخگویی به نیاز داخل، صادرات هم داشته باشیم که البته در این میان کشور ترکیه یکی از بازارهای هدف ما محسوب می‌شود، چون ترکیه تولید‌اتش به صورت مکانیزه و ماشینی است و تنوع مدل‌های آنها به نسبت کشور ما محدود است ولی کشور ما در این زمینه توانایی بسیار بالایی دارد.

او اظهار کرد: اگر بتوانیم فقط پنج درصد از گردش اقتصادی طلا و جواهر را در دنیا به خود اختصاص دهیم، سالانه می‌توانیم حدود ۱۸ میلیارد دلار کمک ارزی به کشور داشته باشیم لذا باید بستری آماده کنیم تا تولید‌کنندگان به سمت بازارهای صادراتی و بازارهای هدف بروند که در این صورت حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نیروی کار می‌توانند به این بخش وارد شوند. رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا با بیان اینکه در طراحی مدل‌ها برای ساخت طلا توفیقات زیادی داشتیم ولی هنوز نتوانستیم پاسخگوی ۱۰۰ درصد سلایق بازار باشیم، ادامه داد: کشورهای حوزه خلیج فارس نیز پتانسیل بالایی برای مصرف مصنوعات طلای ایرانی دارند. او اظهار کرد: بخشی از تولید‌کنندگان ما توانستند از دانش و تکنیک‌های روز دنیا استفاده ‌کنند و خود را به فناوری‌های جدید مجهز کنند ولی به دلیل رکودی که در بازار به دلیل تحریم داشتیم چالش‌هایی را شاهد بودیم.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها