کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

دلالان عراقی قیمت سیمان را می‌شکنند


کد خبر : ۲۳۰۰۴جمعه، ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۴:۵۹۱۲۱۹ بازدید

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با بیان اینکه در انتظار رفع ممنوعیت صادرات سیمان به عراق هستیم، گفت: دامپینگی ...

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با بیان اینکه در انتظار رفع ممنوعیت صادرات سیمان به عراق هستیم، گفت: دامپینگی در صنعت سیمان ایران وجود ندارد و دامپینگ سیمان بین صادرکنندگان ایرانی بحث بسیار انحرافی است زیرا ما تولیدات‌مان را با قیمت‌های از قبل تعیین شده در کنار مرز تحویل خریداران می‌دهیم و خریداران هستند که در آن سوی مرزها سیمان را ارزان‌تر می‌فروشند.

عبدالرضا شیخان در گفت‌وگو با اقتصادنیوز با اعلام اینکه اخیرا یک هلدینگ سیمانی در ایران قرار است تولیدات خود را با برندی عراقی در این کشور توزیع کند، اظهار کرد: قرار است این هلدینگ سیمانی در عراق آسیابی راه‌اندازی کند و تولیدات کلینکر خود را با برندی عراقی در همان منطقه توزیع کند. اما فعلا صادرات سیمان به عراق ممنوع است و قرار است طبق برنامه‌ریزی انجمن صنفی صادرات سیمان سهمیه‌بندی شود. 

او افزود: در داخل برای صادرات سهیمه‌بندی سیمان به عراق تلاش می‌شود از سویی انتظارمان این است که در عراق ممنوعیت صادرات برداشته شود و بتوانیم باری دیگر صادرات‌مان به عراق را از سرگیریم.

شیخان در پاسخ به این سوال که اگر رفع ممنوعیت برای صادرات سیمان شود چه میزان صادرات خواهیم داشت، گفت: تقریبا ماهانه 400 تا 500 هزار تن می‌توانیم سیمان صادر کنیم. اگرچه عراق هر اندازه که سیمان بخواهد می‌توانیم نیاز آن را تامین کنیم اما باید میزان صادرات سیمان متعادل و با قیمت مناسبی باشد. 

او با بیان اینکه دامپینگی در صنعت سیمان ایران وجود ندارد، گفت: دامپینگ سیمان بین صادرکنندگان ایرانی بحث بسیار انحرافی است زیرا ما تولیدات‌مان را با قیمت‌های از قبل تعیین شده در کنار مرز تحویل خریداران می‌دهیم و خریداران هستند که در آن سوی مرزها سیمان را کمی ارزان‌تر می‌فروشند. صادرکنندگان ایران دلال عراقی نیستند و ما حاضر هستیم با عراقی‌ها در خصوص تعیین قیمت سیمان در لب مرز مذاکره کنیم تا از قیمت‌شکنی‌ها در عراق جلوگیری شود. 

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان افزود: تولیدکنندگان ایرانی در لب مرز تولیدات خود را تحویل نمی‌‌دهند و از اینکه در آن سوی مرز چه قیمتی برای سیمان تعیین می‌شود و دلال عراقی چطور این کالا را بفروشد، بی‌خبر هستند. 

او درباره افزایش 17 درصدی قیمت سیمان گفت: قرار بود قیمت سیمان از تیرماه افزایش پیدا کند و پیرو آن طرحی از بهمن‌ماه به اجرا گذاشته شد و الان در ماه چهارم اجرای طرح تعادل‌سازی قیمت سیمان به سرمی‌بریم. با این وجود تقریبا می‌توان گفت روند عرضه و تقاضای سیمان بهبود یافته و این تعادل در آستانه تحقق است چرا که در قیمت‌ کارخانه‌ها تخفیف‌های کمتری دیده می‌شود. در واقع می‌توان گفت 50 درصد وضعیت تخفیف‌ها بهتر شده است. 

شیخان درباره تاثیر آزادسازی قیمت‌ سیمان بر این صنعت گفت: گرچه آزادسازی قیمت سیمان فعلا تاثیری چندانی بر صنعت نگذاشته است. به دلیل اینکه ما از اول خرداد 93 طبق قیمت‌های مصوب، قیمت سیمان را افزایش دادیم، هنوز قیمت سیمان با توجه به هزینه تولید آن در مقطع کنونی افزایش پیدا نکرده است که امیدواریم وضعیت سیمان در سال جاری و آینده بهبود پیدا کند تا در این صورت آزادسازی قیمت سیمان به نفع صنعت تمام شود. 

او افزود: آزادسازی قیمت برای هر صنعتی که بتواند خود مسائل مربوط به بازاریابی‌اش را کارشناسی کند، لازم است. بهتر است قیمت‌گذاری در هر صنعتی با توجه به وضعیت بازارها و سیاستگذاری‌ها انجام شود به همین دلیل پیشنهاد من این است که باید دولت پای خود را از قیمت‌گذاری بیرون کشد و بیشتر در سیاستگذاری تامل کند تا کارهای تخصصی صنایع برعهده تشکل‌ها گذاشته شود. 



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها