کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

تحلیل‌گران وضعیت اقتصاد ترکیه را بررسی کردند


کد خبر : ۱۷۸۰۹سه شنبه، ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۸:۴۷۳۱۲۵ بازدید

براساس اطلاعات به دست آمده از بلومبرگ، سرمایه‌گذاران خارجی در سال 2015 حدود 7.6 میلیارد دلار از دارایی خود را از ترکیه خارج کرده‌اند که ...

براساس اطلاعات به دست آمده از بلومبرگ، سرمایه‌گذاران خارجی در سال 2015 حدود 7.6 میلیارد دلار از دارایی خود را از ترکیه خارج کرده‌اند که 1.4میلیارد دلار آن ماه گذشته به دنبال قدرت گرفتن حزب مورد حمایت رجب طیب اردوغان بوده‌است. کاهش سرمایه‌گذاری‌ها از زمانی آغاز شده‌است که جنگ در سوریه شدت گرفته و روسیه تهدید به تحریم‌هایی کرده‌است که می‌تواند 720میلیارد دلار از اقتصاد کشور ترکیه را به خطر بیندازد.

شرکت سرمایه‌گذاری کپیتال اکونومیک و SEB AB اعلام کرده‌اند که لیر ترکیه مسیر سقوط بیشتری را طی خواهد کرد و به وضعیتی بدتر از سال 2008 خواهد رسید. کشور ترکیه در میان کشورهای گروه 20 با بیشترین کسری مواجه است. این نگرانی وجود دارد که دولت جدیدی که ماه گذشته در انتخابات پیروز شد، برای کاهش نرخ بهره فشار بیشتری به بانک مرکزی وارد کند. البته این مسئله احتمالاً با برخی مخالفان سیاسی همراه خواهد بود.

ویلیام جکسون کارشناس ارشد بازارهای نوظهور در شرکت کپیتال اکونومیک واقع در لندن می‌گوید: «بازارها از انتخابات اخیر بسیار استقبال کردند اما به نظر من آن‌ها بیش از اندازه خوشبین بودند.»تصمیم فدرال رزرو امریکا برای افزایش نرخ بهره می‌تواند فشار زیادی را به لیر ترکیه وارد کند.

بدهی‌های این کشور در 10سال گذشته 10.36درصد افزایش داشته‌است. در چند مدت اخیر لیره در برابر دلار 0.6درصد ضعیف شده‌است.

پر هامرلند استراتژیست بازارهای نوظهور پیش‌بینی می‌کند که این ارز تا پایان دسامبر 3.7درصد در برابر دلار سقوط خواهد کرد و به این ترتیب هر دلار برابر با 3لیره خواهد شد. جکسون نیز کاهش 11درصدی را پیش‌بینی می‌کند.

پرسش سرمایه‌گذاران این است که بانک‌های مرکزی در برابر دستورات اردوغان برای پایین نگه داشتن نرخ بهره چقدر آزادی عمل دارند. شواهدی نیز وجود دارد که نشان می‌دهد دولت قصد دارد با اتخاذ سیاست‌هایی اقتصاد رقابتی را در کشور ایجاد کند.

هامرلند می‌گوید: «سرمایه‌گذاران خارجی معتقدند که بانک مرکزی برای تعیین سیاست‌های خود آزادی عمل کافی را ندارد.» این مسئله نوعی تهدید به شمار می‌رود.

البته همه تا این اندازه بدبین نیستند. بانک کردیت سوئیس هفته پیش اعلام کرد سرمایه‌گذاران خارجی هلدینگ خود را در ترکیه افزایش خواهند داد.

کاهش قیمت نفت به ترکیه کمک کرده‌است اقتصاد خود را بهبود ببخشد. این مسئله باعث شد کسری امسال ترکیه به 5درصد برسد.

با تمام این صحبت‌ها ترکیه در میان بازارهای نوظهور بیشترین بدهی بخش خصوصی را دارد. موسسه فیچ و مودیز هر دو ترکیه را در میان کشورهایی قرار داده‌اند که کمترین میزان سرمایه‌گذاران را جذب می‌کنند. استاندارد اند پورز نیز وضعیت اقتصاد این کشور را ضعیف‌تر از پیش برآورد کرده‌است.

به هر حال هنوز این پرسش وجود دارد که آیا دولت اقدامی برای اصلاح وضعیت موجود خواهد کرد یا خیر.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها