کانال تلگرام ایران جیب

میزان دستمزد کاپیتان‌ نفتکش‌ها در خلیج فارس

کد خبر : ۱۴۸۶۵۳جمعه، ۱۷ مهر ۱۴۰۵ - ۱۲:۵۱:۲۰۶۴۹ بازدید

افزایش خطر حملات به کشتی‌ها در تنگه هرمز، دستمزد برخی کاپیتان‌های نفتکش را به حدود 100 هزار دلار در ماه رسانده است؛ علاوه بر این ...
میزان دستمزد کاپیتان‌ نفتکش‌ها در خلیج فارسمیزان دستمزد کاپیتان‌ نفتکش‌ها در خلیج فارس

افزایش خطر حملات به کشتی‌ها در تنگه هرمز، دستمزد برخی کاپیتان‌های نفتکش را به حدود 100 هزار دلار در ماه رسانده است؛ علاوه بر این، برای هر سفر نیز پاداشی معادل 50 هزار دلار پرداخت می‌شود.

به گزارش ایران جیب، مالکان برخی نفتکش‌ها برای حفظ خدمه و ترغیب دریانوردان به عبور از مسیر پرخطر هرمز، مبالغ قابل‌توجهی تحت عنوان «حق خطر» پیشنهاد می‌کنند. این پرداخت‌ها در شرایطی افزایش یافته که تداوم صادرات نفت خلیج فارس به عبور کشتی‌ها از این آبراه وابسته است.

دستمزد معمول کاپیتان‌ها از حدود 15 هزار دلار و حقوق پایه ملوانان عادی از حدود 1,500 دلار در ماه آغاز می‌شود. بر اساس گزارش منتشرشده، حقوق ملوانان در سفرهای عبوری از هرمز به دست‌کم 4 تا 6 برابر نرخ معمول می‌رسد.

هزینه حمل نفت به 1.3 میلیون دلار در روز رسید

جهش هزینه‌ها تنها به دستمزد خدمه محدود نیست. نرخ حمل محموله‌های نفتی در مسیر هرمز، در هفته آغازشده از 5 اکتبر، به حدود 1.3 میلیون دلار در روز رسیده است؛ رقمی که در سال 2025 بین 20 هزار تا 50 هزار دلار بود.

ورود به خلیج فارس، بارگیری و خروج از آن معمولاً حدود 4 روز زمان می‌برد. برخی نفتکش‌ها محموله‌ها را به کشتی‌های منتظر در نزدیکی فجیره منتقل می‌کنند تا از آنجا راهی مقصد نهایی شوند.

مالکان کشتی‌ها همچنین با حق بیمه سنگین خطر جنگ مواجه‌اند. طبق برآوردهای مطرح‌شده، این حق بیمه معادل 6 تا 10 درصد ارزش بدنه کشتی است و برای برخی ابرنفتکش‌ها می‌تواند تا 20 میلیون دلار برای یک سفر به خلیج فارس برسد.

دریانوردان میان درآمد بالا و خطر جانی

در کنار پیشنهاد دستمزدهای بالا، گزارش‌هایی از فشار بر خدمه برای پذیرش این سفرها نیز مطرح شده است. مانوج یاداو، دبیرکل اتحادیه دریانوردان هند، می‌گوید برخی ملوانان در صورت مخالفت با عبور، با تهدید جایگزینی و کسر هزینه بازگشت به کشور از حقوق خود مواجه می‌شوند.

بر اساس آمار نقل‌شده از سازمان بین‌المللی دریانوردی، از آغاز جنگ دست‌کم 93 کشتی هدف قرار گرفته‌اند و 24 ملوان جان باخته‌اند.

افزایش دستمزد، بیمه و هزینه حمل‌ونقل نشان می‌دهد حفظ جریان صادرات نفت از تنگه هرمز، برای شرکت‌های کشتیرانی و تولیدکنندگان انرژی به‌مراتب گران‌تر شده است؛ در حالی که خدمه کشتی‌ها همچنان با خطر مستقیم جانی روبه‌رو هستند.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها