کانال تلگرام ایران جیب

آغاز آزمایشی حذف کارت سوخت آزاد جایگاه‌داران

کد خبر : ۱۴۶۷۴۶شنبه، ۲۴ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۷:۴۹:۱۶۲۰۳۳ بازدید

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از آغاز آزمایشی طرح حذف کارت‌های سوخت آزاد جایگاه‌داران خبر داد؛ طرحی که با هدف ...
آغاز آزمایشی حذف کارت سوخت آزاد جایگاه‌دارانآغاز آزمایشی حذف کارت سوخت آزاد جایگاه‌داران

به گزارش ایران جیب، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از آغاز آزمایشی طرح حذف کارت‌های سوخت آزاد جایگاه‌داران خبر داد؛ طرحی که با هدف مدیریت مصرف و ساماندهی نحوه توزیع بنزین اجرا می‌شود. همزمان تأکید شده است که افزایش قیمت بنزین در دستور کار نیست و سیاست‌های غیرقیمتی برای کنترل مصرف سوخت دنبال خواهد شد.

کارت سوخت آزاد جایگاه‌ها در حال حذف است

رضا سپه‌وند، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، در تشریح نشست این کمیسیون با وزیر نفت و معاونان وی گفت گزارش‌های جامعی درباره وضعیت تولید و تأمین سوخت کشور ارائه شده است.

به گفته وی، حذف کارت‌های سوخت آزاد جایگاه‌داران به‌صورت آزمایشی آغاز شده و مجلس روند اجرای این طرح را با جدیت دنبال خواهد کرد.

این اقدام در شرایطی انجام می‌شود که مدیریت مصرف بنزین و کاهش ناترازی سوخت به یکی از محورهای مهم سیاستگذاری انرژی کشور تبدیل شده است.

افزایش قیمت بنزین منتفی است

سپه‌وند با تأکید بر اینکه افزایش قیمت بنزین منتفی است، گفت مجلس و دولت به دنبال راهکارهایی هستند که بدون افزایش قیمت، مصرف سوخت مدیریت شود.

بر این اساس، توسعه استفاده از سوخت‌های جایگزین از جمله CNG و LPG نیز در دستور کار قرار گرفته است؛ رویکردی که می‌تواند بخشی از فشار موجود بر شبکه تأمین بنزین را کاهش دهد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تأکید کرد شرایط فعلی کشور نیازمند مدیریت دقیق منابع انرژی است و تلاش مجلس و دولت بر این است که در شرایط جنگ اقتصادی، کمترین فشار به مردم وارد شود.

برنامه دولت برای جلوگیری از قطعی گاز در زمستان

یکی دیگر از محورهای مطرح‌شده در این نشست، وضعیت تولید و تأمین گاز در ماه‌های سرد سال بود.

سپه‌وند با اشاره به خسارت واردشده به 5 فاز پارس جنوبی و ناترازی انباشته گاز در سال‌های گذشته گفت وزارت نفت متعهد شده است با اجرای برنامه‌های عملیاتی، از قطعی گاز بخش خانگی در فصل زمستان جلوگیری کند.

به گفته وی، بازسازی تأسیسات آسیب‌دیده آغاز شده و بخشی از تولید ازدست‌رفته نیز از طریق جایگزینی و افزایش تولید از سایر میادین در حال جبران است.

ذخیره‌سازی سوخت نیروگاه‌ها افزایش می‌یابد

موضوع ذخیره‌سازی سوخت مایع نیروگاه‌ها نیز از دیگر محورهای مطرح‌شده در این نشست بود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد ذخایر سوخت مایع شامل گازوئیل و نفت‌کوره در نیروگاه‌ها در وضعیت مناسبی قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود پیش از آغاز فصل سرد، میزان ذخیره‌سازی به بیش از 5 میلیارد مترمکعب برسد.

هدف از افزایش ذخایر سوخت مایع، کاهش ریسک اختلال در تأمین سوخت نیروگاه‌ها و کمک به پایداری شبکه برق در فصل زمستان عنوان شده است.

حذف کارت آزاد جایگاه‌ها چه اثری بر مصرف بنزین دارد؟

حذف تدریجی کارت‌های سوخت آزاد جایگاه‌داران می‌تواند مصرف‌کنندگان را به استفاده بیشتر از کارت سوخت شخصی سوق دهد و امکان رصد دقیق‌تر مصرف را برای سیاستگذار فراهم کند.

با این حال، میزان موفقیت این طرح به نحوه اجرای آن، دسترسی مردم به کارت سوخت شخصی و وضعیت سهمیه‌ها بستگی خواهد داشت. در صورت اجرای گسترده‌تر، ممکن است الگوی سوخت‌گیری در جایگاه‌ها نیز تغییر کند.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها