کانال تلگرام ایران جیب

3000 کشتی در انتظار اجازه ایران


کد خبر : ۱۴۲۹۹۹یکشنبه، ۱۶ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۳:۰۰۲۶۶۴ بازدید

داده‌های جدید از فلج شدن کامل تردد دریایی در تنگه هرمز حکایت دارد. بر اساس...
3000 کشتی در انتظار اجازه ایران3000 کشتی در انتظار اجازه ایران

با آغاز جنگ علیه ایران بیش از 3000 کشتی در تنگه هرمز سرگردان هستند و تردد شناورها 94 درصد کاهش یافته است

به گزارش تسنیم، داده‌های جدید از فلج شدن کامل تردد دریایی در تنگه هرمز حکایت دارد. بر اساس تحلیل آخرین آمارهای مؤسسه لویدز لیست، میانگین عبور روزانه کشتی‌ها از این آبراه استراتژیک از حدود 138 فروند در اواخر فوریه به کمتر از 10 فروند در روزهای اخیر سقوط کرده است که کاهشی بیش از 90 درصدی را نشان می‌دهد.

شبکه الجزیره نیز  گزارش داد که بسته به برآوردهای مختلف، بین 2,000 تا 3,000 فروند کشتی تجاری در پشت تنگه هرمز معطل مانده‌اند و قادر به عبور نیستند. سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) این آمار را تأیید کرده و از سرگردانی حدود 3,200 کشتی در آب‌های خلیج فارس خبر داده است. نگرانی اصلی معطلی حدود 20,000 ملوان در این منطقه است.

عبور کشتی های ایرانی و متحدان ایران

بررسی‌ها نشان می‌دهد از ابتدای مارس، تنها 181 کشتی موفق به عبور از تنگه شده‌اند که الگوی سیاسی مشخصی دارد. نزدیک به 70 درصد این ترددها (125 فروند) مربوط به شناورهای تحت مالکیت ایران یا متحدانش بوده و همچنین اعلام شده است که عراق را از این محدودیت‌ها معاف کرده است. همچنین کشورهای چین، هند، پاکستان و ترکیه با مذاکره مستقیم موفق به عبور تعدادی از شناورهای خود شده‌اند. نکته قابل توجه آنکه 45 درصد از کشتی‌های عبوری جزو ناوگان تحت تحریم بین‌المللی هستند.

علاوه بر این از اول مارس تاکنون 24 حمله به کشتی‌های تجاری ثبت شده که منجر به کشته شدن دست‌کم 8 دریانورد و زخمی شدن 10 نفر دیگر شده است. در پی این تحولات، قیمت نفت برنت از مرز 100 دلار عبور کرده و هزینه بیمه و حمل‌ونقل دریایی حدود 90 درصد افزایش یافته است.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها