کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

وضعیت متفاوت سدهای 2 استان کشور


کد خبر : ۱۲۱۱۸۸یکشنبه، ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۹:۱۷۱۱۳۹۷ بازدید

معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه‌ای هرمزگان از پرشدگی صد در صدی سد جگین در شرق هرمزگان خبر داد و گفت: در سایر سدهای ...
وضعیت متفاوت سدهای 2 استان کشوروضعیت متفاوت سدهای 2 استان کشور

معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه‌ای هرمزگان از پرشدگی صد در صدی سد جگین در شرق هرمزگان خبر داد و گفت: در سایر سدهای مهم استان وضعیت آبگیری مطلوب نیست.

محمدامین طبسی معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه‌ای هرمزگان اظهار داشت: در خصوص وضعیت سدهای استان به جز سد جگین، وضعیت سه سد مهم شامل سدهای استقلال، سرنی و سد شمیل و نیان وضعیت مطلوب نیست و میزان آبگیری با توجه به بارندگی کم، پایین است.

وی افزود: سد جگین در فاصله ۹۰ کیلومتری شهرستان جاسک و در کوه‌های بشاگرد واقع شده و با توجه به بارندگی‌های مناسب در حوزه آبگیر این سد، شاهد پر شدگی ۱۰۰ در صدی سد هستیم.

معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای هرمزگان، گفت: حجم این سد ۲۱۰ میلیون متر مکعب است که علاوه بر تأمین آب شرب مورد نیاز جاسک و بخشی از بشاگرد، تامین کننده آب کشاورزی در شبکه جگین نیز هست که خوشبختانه کاملا پر شده است.

وی تصریح کرد: دیگر سد مهم استان سد سرنی میناب و تامین کننده آب دومین شهر بزرگ استان است، این سد با ظرفیت ۶۱ میلیون متر مکعب به دلیل کاهش بارندگی در حوزه آبخیز در حال حاضر وضعیت آبگیری مناسبی ندارد و تنها ۲۶ درصد از حجم سد پر شدگی داریم.

طبسی گفت: بزرگترین سد استان یعنی سد استقلال میناب نیز که تامین کننده آب شرب بندرعباس، میناب و آب کشاورزی و باغات میناب است با حجم ۲۴۰ میلیون متر مکعب در وضعیت آبی مناسبی قرار ندارد و تنها ۲۲ درصد حجم این سد آبگیری شده است.

وی ادامه داد: با توجه به آبگیری کم سد در حال انجام برخی تمهیدات هستیم تا بتوانیم علاوه بر تأمین آب شرب، آب مورد نیاز تولیدات کشاورزی را نیز تامین کنیم، اما از مردم درخواست می‌شود با توجه به وضعیت موجود در الگوی مصرف خود اصلاحاتی را در نظر بگیرند و در مصرف آب صرفه‌جویی داشته باشند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای هرمزگان، گفت: دیگر سد مهم استان و تامین کننده بخشی از آب شرب شهر بندرعباس سد شمیل و نیان در شمال این شهر است، حجم نرمال این سد ۹۸.۵ میلیون متر مکعب است که در حال حاضر تنها ۳۰ درصد از این حجم آبگیری شده است.

وی با تاکید بر اینکه تولید آب دست انسان نیست و رحمت خداوند از طریق بارش‌ها است، گفت: هر ساله وضعیت آبی متغیر است و بر اساس میزان بارندگی به ویژه در حوزه آبگیر سدها آب مورد نیاز برای شرب و کشاورزی مردم استان تامین می‌شود.

طبسی با اشاره به برخی سخنان در رابطه با اینکه دلیل کم آبی سدهای هرمزگان به احداث چاه در بالادست سدها در استان مجاور مربوط است، گفت: این مسئله از طریق وزارت نیرو در حال بررسی است، قرار است با هماهنگی وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی سازه‌های آبخیزداری جنوب کرمان مورد بررسی قرار بگیرد و وزارت نیرو در این زمینه اعلام نظر کند.

۸۰ درصد سازهای آبخیزداری همدان سرریز شد

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: بارش باران امسال موجب افزایش روان آب ها و سرریز شدن آب از ۸۰ درصد سازه‌های آبخیزداری این استان شد.

محمدمهدی آرتیمانی معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: آب در بیشتر سازه های آبخیزداری جنوب استان سرریز شده و تنها بخشی از سازهای واقع در فامنین، قهاوند و کبودرآهنگ با وجود افزایش چشمگیر ارتفاع آب سرریز نشده است.

وی اظهار کرد: همدان دارای ۱۸۰حوزه آبخیز با ۲۴ هزار سازه بزرگ و کوچک به شکل خاکی، خشکه چین، گابیونی و سنگی ملاتی است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: بارندگی های اخیر و افزایش میزان آب موجود در پشت این سازه ها، میزان رطوبت خاک را افزایش داده که ثمره آن پیشگیری از بروز ریزگرد است.

آرتیمانی ادامه داد: به ازای هر یک هکتار عملیات آبخیزداری می توان ۲۷۰ متر مکعب روان آب در سال را کنترل و ۸۱ متر مکعب استحصال آب داشت.

به گفته وی، کنترل رسوب و افزایش تولید علوفه، نفوذ تدریجی آب در دل خاک، افزایش منابع آبی زیر زمینی، پیشگیری از بروز سیلاب و بروز خسارت به تاسیسات و جمع آوری رسوبات خاک از دیگر کارکردهای انجام عملیات آبخیزداری است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهار کرد: بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی این استان مستعد اجرای طرح های آبخیزداری است که در ۳۵۱ هزار و ۵۰۰ هکتار عملیات آبخیزداری صورت گرفته و ۷۹۵ هزار هکتار در دست مطالعه است.

وی گفت: ۳۶۰ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع ملی و ۱۷۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع استانی برای اجرای طرح های آبخیزداری سال گذشته پیش بینی شده بود که از منابع ملی ۲۰۰ میلیارد ریال و منابع استانی ۴۰ میلیارد ریال و منابع استانی ۵۰ میلیارد ریال اختصاص یافت.

استان همدان به دلیل برخورداری از ارتفاعاتی که در امتداد شمال غربی، جنوب شرقی آن وجود دارد از نقطه نظر تخلیه روان آب دشت‌ها، در محدوده چهار حوزه آبریز شمالی سفید رود، آبریز مرکزی قره‌چای، آبریز جنوبی کرخه و آبریز مرزی سیروان قرار گرفته است.

وسعت اراضی ملی همدان به حدود ۷۳۰ هزار هکتار می رسد که شامل ۶۶۵ هزار هکتار مرتع، ۲۶ هزار و ۳۷۲ هکتار اراضی شور و بیابانی، ۴۳ هزار و ۲۹۶ هکتار اراضی جنگلی و دست کاشت و یک هزار و ۴۴۱ هکتار جنگل طبیعی می شود.

استان همدان ۱.۱۸ درصد از وسعت کشور را شامل می شود و طبق آخرین آمار ۷۹ دهم درصد مراتع، سه دهم درصد جنگل های دست کاشت، چهار دهم درصد اراضی شور و بیابانی و ۹ دهم درصد اراضی جنگلی و دست کاشت کشور را در خود جای داده است.

سطح کل جنگل ها شامل جنگل کاری‌های دست کاشت، ذخیره گاه‌ها و پارک های جنگلی به ۴۵ هزارهکتار، سطح ذخیر گاه‌های جنگلی به ۲ هزار و ۴۶۰ هکتار و سطح پارک های جنگلی به یک هزار و ۵۳۷ هکتار است.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها