کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

سایه سنگین انتخابات بر حیاط دولت


کد خبر : ۱۲۱۰۸۷پنجشنبه، ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۰:۰۰۱۲۳۸۷ بازدید

در حالی از امروز ثبت‌نام کاندیدا‌های ریاست‌جمهوری آغاز شد که مخبر از پاسخ درباره احتمال ثبت نامش طفره رفت، ضرغامی و وحیدی ...
سایه سنگین انتخابات بر حیاط دولتسایه سنگین انتخابات بر حیاط دولت

در حالی از امروز ثبت‌نام کاندیدا‌های ریاست‌جمهوری آغاز شد که مخبر از پاسخ درباره احتمال ثبت نامش طفره رفت، ضرغامی و وحیدی  کاندیداتوری‎شان را رد کردند، قاضی زاده هاشمی از نگرفتن تصمیمش خبر داد،رئیس دفتر رئیس جمهور نیز گفت: دولت بنای معرفی نامزد در انتخابات ندارد.

از امروز نام ‎نویسی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به مدت چهار روز آغاز شد.  از حالا دیگر چشم ها به درِ ساختمان فاطمی است که چه چهره‎ای پا به وزارت کشور گذاشته و  به طور رسمی نامزد انتخابات می‎شود. در این میان انتظار می‎رود شخصیت های مختلفی از جمله برخی اعضای کابینه دولت در این انتخابات نام نویسی کنند.

از همین رو روز گذشته  انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری، بحث داغ دولتمردان در حاشیه جلسه هیئت دولت بود و سرپرست ریاست جمهوری و وزرا از تصمیم خود درخصوص این اتفاق مهم سخن گفتند. در همین راستا محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری درباره احتمال حضور وی در انتخابات ریاست جمهوری، پاسخ روشنی نداد و تنها گفت: «ما که داریم حمالی می‎کنیم، سخن از کاندیداتوری دیگر چه حرفی است؟ ما مشغول خدمت رسانی هستیم و هیچ دغدغه‌ای جز خدمت رسانی و اجرای دستورات شهید رئیسی نداریم.»  با وجود این اما غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس جمهور ضمن تاکید بر این که  دولت بنای معرفی نامزد برای انتخابات ریاست جمهوری ندارد و شخصیت‌های فراوانی در دولت و خارج از دولت داریم که ظرفیت ادامه کار را دارند، تصریح کرد که مخبر منع قانونی برای ورود به انتخابات ندارد: «دولت بنای برگزاری انتخابات را دارد این‎که برخی دولتمردان به میدان انتخابات بیایند احتمال دارد در دولت‌های قبلی هم برخی اعضای دولت در بین نامزدهای انتخابات وجود داشتند.... آقای مخبر منع قانونی ندارد اما از اراده و تصمیم ایشان اطلاع ندارم. مردم تداوم مسیر دولت آیت ا... رئیسی را می‌خواهند.»  احمدی وحیدی نیز دیگر پاستورنشینی بود که درباره احتمال کاندیداتوری‎اش  در انتخابات، اظهار کرد: «برنامه‌ای در این زمینه ندارم.» عزت‌ا... ضرغامی، وزیر گردشگری هم که پیش از این در انتخابات 1400 نام نویسی کرده بود؛ با بیان این که نامزد انتخابات ریاست جمهوری نیستم اما باید انتخابات پرشوری برگزار شود، تأکید کرد:« فکر می کنم روح مطهر شهید رئیسی به همین راضی است که این دولت که دولت شهید رئیسی است، یک انتخابات پرشور را برگزار کند.»

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران که کاندیداتوری در انتخابات 1400 را در کارنامه خود دارد،  درباره احتمال حضور در انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد:«افراد زیادی به من مراجعه کرده اند، اما من هنوز تصمیم نگرفته ام.»  زاکانی دیگر عضو هیئت دولت شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره کاندیداتوری‎اش  در انتخابات ریاست جمهوری آن را بی‌جواب گذاشت. محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس جمهور هم با بیان این که قصد حضور در انتخابات را ندارم، در پاسخ به این پرسش که روسای قوا عضو شورای سران می توانند نامزد انتخابات شوند؟ گفت:« ماده ۳۷ قانون انتخابات تصریح دارد کسانی که مستقیم در نظارت و اجرا نقش دارند، نمی توانند نامزد شوند و چون سران قوا مستقیم در نظارت و اجرا نقش ندارند، می توانند نامزد انتخابات شوند؛ این نظر شورای نگهبان هم هست.همان طور که رئیس جمهور می تواند برای دور دوم ثبت نام کند، شورای سران هم می‌توانند در انتخابات طبق قانون و نظر شورای نگهبان شرکت کنند.» این در حالی است که مهرداد بذرپاش، وزیر راه دولت هم بیش از همه این افراد خود را برای نامزدی در انتخابات آماده کرده است.

اما از هیئت دولت که بگذریم درباره دیگر مقامات کشوری نیز که گمانه های متعددی درباره احتمال نامزدی آنان در انتخابات مطرح شده بود، خبرهای جدیدی به گوش می رسد. در تازه ترین خبر  تابناک مدعی شد که  رئیس ستاد اجرایی فرمان امام تصمیمی برای حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری ندارد. پیشتر اخباری مبنی بر تصمیم فتاح برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوی منتشر شده بود. این درحالی است که حضور او به عنوان یکی از گزینه های اصلی پایداری جدی تلقی می شد و از همین رو دنیای اقتصاد نوشته بود:

« بخشی از  جریان پایداری که در دولت سیزدهم دارای پایگاه هستند، فتاح را به‌عنوان گزینه اصلح برگزیده‌اند و بخش دیگری با هدایت یکی از چهره‌های شاخص این جریان به دنبال سعید جلیلی هستند. جبهه پایداری این روزها درحالی خود را برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری آماده می‌کند که به نظر می‌رسد اعضایش برای انتخاب نامزد اصلح به اختلاف خورده‌اند. شاید بخشی از این آشفتگی به ریشه داشتن برخی از اعضای آن در دولت سیزدهم بازگردد که حالا با شهادت رئیس‌جمهور و پایان زودهنگام دولت سیزدهم نگران ادامه حضورشان در دولت شده‌اند. همه این ها نشان می‌دهد جریان پایداری که تازه از رقابت‌های دوازدهمین دوره انتخابات مجلس بیرون آمده است، آماده اجماع نظر بر سر یک نامزد ریاست‌جمهوری نیست؛ آن‌قدر که گروهی فتاح را گزینه اصلح و دیگران جلیلی را مطلوب می‌دانند.» 

دهقان: فعلا بیکار نیستم !

سردار حسین دهقان ، رئیس بنیاد مستضعفان، نیز که پیش از این در انتخابات ریاست جمهوری گذشته نام نویسی کرده بود،  در پاسخ به سوالی درباره احتمال حضورش در انتخابات ریاست‌جمهوری به عنوان نامزد گفت: «الحمدلله آن‌قدر تعداد افراد برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری زیاد است که باید کم شود. فعلا من بیکار نیستم.» احمدی نژاد  هم که حضورش با اما و اگرهای فراوانی همراه بود؛ اظهارات اخیرش نشان می دهد که عزم خود را جزم کرده و بنا دارد در انتخابات شرکت کند.  رئیس جمهور دوره‌های نهم و دهم  درباره حضور در انتخابات ریاست جمهوری گفت:«در هر شرایط و موقعیتی اگر کاری از من برای کشور بربیاید قطعا کوتاهی و مضایقه نخواهم کرد...به عنوان قطره ای از اقیانوس زلال و بی کران ملت ایران، باید خیلی با دقت و مطالعه و بررسی همه جانبه برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری تصمیم بگیرم.» 

آخرین وضعیت اصلاح طلبان و اعتدالیون

 اظهارات اخیر محمود واعظی رئیس دفتر دولت تدبیر و امید  اما نشان می دهد که حضور روحانی در انتخابات جدی نیست و لاریجانی و اسحاق جهانگیری گزینه اصلی جریان اعتدال است. در همین باره واعظی درباره  برنامه حزب اعتدال و توسعه برای انتخابات و معرفی کاندیدا گفت:«در این باره با آقای لاریجانی صحبت‌هایی انجام شده است. در لیست نهایی حزب نام دو نفر قرار گرفته؛ علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری.»

واعظی درباره احتمال رد صلاحیت مجدد این دو چهره می‌گوید:« از تایید صلاحیت‌ها خبر نداریم، ولی روند به گونه‌ای پیش می‌رود که گام به گام، بررسی‌های آقای لاریجانی به نتیجه بهتری می‌رسد.» برنا نیز خبرداد که دیگر چهره اعتدالی یعنی علی اکبر صالحی وزیر اسبق امور خارجه قصد کاندیداتوری در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را دارد. در کنار اعتدالی ها، اصلاح طلبان نیز فعال شده و در تازه ترین خبر نقاشی، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت اعلام کرد که:« در جلسۀ شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، سیدمحمد صدر و محمدرضا ظفرقندی برای انتخابات ریاست‌جمهوری به جبهۀ اصلاحات معرفی شدند.حزب اتحاد ملت همیشه به‌دنبال مشارکت در انتخابات بوده البته به شرط آن که فضای باز رقابتی هم برای حضور همۀ افراد در انتخابات فراهم شود.» شمخانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی هم در توئیتی مهم‌ترین اولویت رئیس‌جمهوری آینده را تثبیت و تقویت قدرت‌سازی ایران در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی دانست تا احتمال ورودش به انتخابات ریاست جمهوری جدی تر شود./ خراسان



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها