«از نزدیک در جریان مشکلات قرار گرفتن» از اهم برنامههای حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای است از وقتی که در رأس دستگاه قضایی کشور قرار گرفته. سفرهای استانی، بازدید از انبارهای گمرک و مراکز قضایی در شهرهای مختلف و نشستن پای صحبت مردم و دانشجویان از جمله اقدامات او در این مسیر است.دیروز هم یکی از آن روزهایی بود که رئیس قوه قضاییه ساعاتی از آن را به همین امر اختصاص داد. این بار او در یکی از برنامههای خود در جمع دانشجویان دانشگاه سراسری یاسوج حاضر شد.این ششمین حضور رئیس قوه قضاییه در جمع دانشجویان از زمان تصدی منصب ریاست دستگاه قضاست.گفتنی است رئیس قوه قضاییه دو بار نیز در تهران با تشکل های دانشجویی به گفتوگو نشسته است.
مطالبات دانشجویان دربرابر اژه ای
تعداد زیادی از دانشجویان و نمایندگان تشکل های دانشجویی بیش از سخنرانی رئیس قوه قضاییه به ارائه نکات و نظرات خود پرداختند که به گزارش میزان گزیده ای از سوالات و نکاتشان بدین شرح بود:
*آقای اژهای ویژگی برجسته شما فسادستیزی و عدم تسامح در مقابل فساد است.نگذارید گذر زمان بر پیکره پروندههای فساد غبار فراموشی بپاشد.
*هنوز اذهان عمومی از پرونده چای دبش مشوش است. افشاگریهای قبل از برگزاری انتخابات مجلس اگر صحت داشته باشد واویلاست.
*آقای اژهای آیا آن ۱۴۰ سکهای که یکی از نمایندهها گرفته و یا ماجرای تراکنش ۱۰۰ میلیاردی یک موسسه که فهرست انتخاباتی داده است صحت دارد؟
*چرا در کنار تخریب بناهای غیرمجاز با صادر کنندگان مجوزهای غیرقانونی برخورد نمیکنید؟
*به جای برخورد با بدپوششی در خیابانها سراغ تولیدیهای ترویج دهنده بیعفتی بروید.
*آقای اژهای مردم توقع دارند تیغ عدالت بیشتر بر گلوی مستکبرین و اختلاسگران دانه درشت فرود بیاید.
*در پروندههای سکه و قیر و ... نهایتا یک یا دو نفر مستحق اعدام بودند؟ آیا این دو نفرها بدون همکاری مسئولین دولتی و بانکی میتوانستند چنین فجایعی رقم بزنند؟
*اگر کمبود قاضی دارید به جای آزمون جذب وکیل برای استخدام قاضی آزمون برگزار کنید.
*اگر رای دخترها پای صندوقهای رای مهم است در مورد پوشش با نرمی و ملایمت با آنها رفتار کنید.
*اشتغال مجدد نیروهای بازنشسته به معضل تبدیل شده است.
*چرا دادگاهها به صورت علنی برگزار نمیشوند؟
برخورد با دانه درشت ها به روایت اژه ای
در این بین، محسنی اژهای در نشست با دانشجویان دانشگاه های استان با اشاره به حضور خود در روستای مارین شهرستان گچساران طی سالهای گذشته گفت: خودم را مدیون این استان و مردم این استان میدانم و اگر بتوانم کاری بر آنها انجام میدهم.
وی با اشاره به حضور در بین دانشگاهیان و دانشجویان و مردم، بیان کرد: طی سه سال که در سمت رئیس قوه قضاییه قرار گرفتم سعی کردم با دانشجویان و دانشگاهیان نشستهایی داشته باشم و تاکنون در حدود ۸ دانشگاه حضور یافتهام.وی تصریح کرد: بخشی از شایعات کار دشمن است و بخشی مربوط به خود ماست که باید خود را اصلاح کنیم.محسنی اژهای با اشاره به مسائل و مشکلات استان کهگیلویه و بویراحمد، عنوان کرد: آیا مسئولان استان نسبت به موضوعات مطرح شده یک صدا هستند؟
اگر در یک استان مسئولان اصلی از جمله استاندار، نماینده ولی فقیه، نمایندگان و رئیس کل دادگستری با هم همفکری کنند بسیاری از مشکلات حل میشود. در خصوص اجرای یک موضوع اگر به صورت متمرکز عمل شود، مطمئناً حل میشود در غیر این صورت دستگاه قضایی در مواردی که لازم باشد به صورت قانونی ورود میکند.وی گفت: از زمانی که به دستگاه قضایی آمدم با ریشهها برخورد شد. همچنین مسائل و اشکالات مربوط به واردات، صادرات، بانک مرکزی، بانکها و گمرکات را بررسی کردهایم.رئیس قوه قضاییه در رابطه با برخورد با دانه درشتها عنوان کرد: وزیر محاکمه شد و به سه سال محکوم شد،(گفتنی است سوال دانشجویان در مورد پرونده وزیر سابق جهاد کشاورزی بود) ۸ نفر از جمله وزیر، معاون وزیر و غیره محاکمه و محکوم شدند و حکم صادر شد.
وی در خصوص چای دبش عنوان کرد: این مسئله را دولت و قوه قضاییه مطرح کردند، آقای مخبر وقتی اولین خبر به او رسید برخورد اداری داشت و برخی افراد را جابهجا کرد. زمانی که گزارش به قوه قضاییه وزارت اطلاعات و بازرسی داده شد این موضوع را دنبال و پیگیری کردند.وی افزود: این پرونده به مبلغ سه میلیارد دلار و 700 میلیون دلار است و نمیتوان نسبت به آن بی تفاوت بود. و تاکنون ۴۵ نفر درباره چای دبش تفهیم اتهام شدند.دو وزیر سابق، معاون وزیر و سرپرست برخی نهادها احضار شده، تحقیق صورت گرفته و تفهیم اتهام شدند، همچنین دهها و صدها استعلام و بررسی انجام شده است و تحقیقات مفصلی در این خصوص شده، اتهام جدیدی کشف و مشخص شد که مهر جعلی و سربرگ جعلی درست شده و این پرونده و این موضوع در حال بررسی و دنبال کردن است./ خراسان