کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

تاریخچه جالب بارکد


کد خبر : ۱۱۸۸۷۸شنبه، ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵:۲۹۱۶۶۵ بازدید

بارکد همه‌جا در اطراف ما وجود دارد، به طوری که روزانه بیش از شش میلیارد بارکد در جهان اسکن می‌شود. آن‌ها حتی روی کتاب‌هایی که ...
تاریخچه جالب بارکدتاریخچه جالب بارکد

بارکد همه‌جا در اطراف ما وجود دارد، به طوری که روزانه بیش از شش میلیارد بارکد در جهان اسکن می‌شود. آن‌ها حتی روی کتاب‌هایی که می‌خریم و بسته‌هایی که در خانه به ما تحویل می‌دهند هم وجود دارند و طوری به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده‌اند که تصور جهانی بدون بارکد دیگر ممکن نیست.

دکتر جردن فریت، استاد مطالعات رسانه‌ای دانشگاه کلمسون، در گزارشی در  سی‌ان‌ان  درباره تاریخچه و نقش بارکد می‌نویسد: «داستان بارکد از سال ۱۹۴۹ آغاز می‌شود؛ زمانی که جوزف وودلند و برنارد سیلور برای ثبت اختراع اولین بارکد درخواست دادند.»

در این درخواست برای نشان دادن اعداد، ساختاری به شکل خطوط جفتی تعریف می‌شد که هنوز هم پس از بیش از ۷۰ سال در فناوری بارکد استفاده می‌شود؛ اما بارکد‌ آن‌ها به شکل خطوط عمودی امروزی نبود، بلکه یکسری دایره‌های متحدالمرکز با شعاع‌های مختلف بود که اصطلاحا الگوی چشم گاو ( bull’s-eye) نامیده می‌شود.

با این حال در سال ۱۹۶۰ بود که بخت بارکد باز شد؛ یعنی زمانی که تئودور اچ میمن، مهندس و فیزیکدان، اولین لیزر کارآمد را ساخت که رمزگشایی سریع الگوی خطوط بارکد را ممکن کرد.

اندکی بعد، در سال ۱۹۶۷، صنعت راه‌آهن سیستم «کارترک» (Kartrak) را که اولین سیستم رسمی اسکن بارکد در جهان بود، اجرا کرد. بارکدهای کارترک برای شناسایی خودکار واگن‌های ریلی حین عبور از اسکنرها ساخته شدند. با این حال طرح آن‌ها که متشکل از خطوط به رنگ‌های مختلف بود، بیشتر شبیه یک اثر هنری مدرن بود تا بارکدهایی که امروزه استفاده می‌کنیم.

تقریبا هم‌زمان با راه‌اندازی کارترک، در سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای هم مجموعه‌ وقایعی رقم خورد که در نهایت به شکل‌گیری بارکدی که امروزه می‌شناسیم،‌ منتهی شد.

در اواخر دهه ۱۹۶۰، فروشگاه‌ها طرح‌های آزمایشی بارکد را آغاز کردند و انواع مختلف بارکد‌ها به اشکال مختلف استفاده شدند اما بارکد در صورتی می‌توانست به خودکار کردن ثبت موجودی و سهولت پرداخت‌ها کمک کند که تمام فروشگاهی موادغذایی از یک نماد مشابه و یکسان استفاده کنند زیرا در غیر این صورت، سیستم بیش از حد پیچیده و گران می‌شد. بنابراین صنعت خواربارفروشی در سال ۱۹۷۱ کمیته‌ای تشکیل داد که وظیفه آن تولید یک استاندارد برای ثبت داده‌ها و انتخاب نمادی بود که همه فروشگاه‌ها با آن موافقت کنند.

بین سال‌های ۱۹۷۱ و ۱۹۷۳، کمیته هفت فینالیست نهایی را به طور گسترده بررسی و آزمایش کرد، دفاعیات هر شرکت را شنید و بارها با آن‌ها ملاقات کرد. در نهایت نماد آی‌بی‌ام (IBM) به استاندارد صنعت تبدیل شد و اولین بارکد جهانی برای محصولات فروشگاه مواد غذایی در تروی، اوهایو، در ۲۶ ژوئن ۱۹۷۴ اسکن شد.

نماد آی‌بی‌ام که آن کمیته انتخاب کرد، پس از گذشت تقریبا ۵۰ سال همچنان قدرتمند است و بارکدهایی که امروز در فروشگاه‌ها اسکن می‌کنید، در اصل همان بارکدهایی‌اند که در دهه ۱۹۷۰ اسکن می‌شدند.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها