يك كارشناس بازار سرمايه درباره واكنش بازار سرمايه به انتشار گواهي سپرده با نرخ سود 30 درصد و ارتباط آن با منفي شدن گروه بانكي از هفته گذشته اظهار داشت: براي اينكه گفته شود گروه بانكي از اين اوراق منتفع يا متضرر ميشوند، بايد زمينه و تاريخچه آن مورد بررسي قرار بگيرد، اين اوراق موضوع جديدي نيست و تنها درصدهاي آن در طول سالها متفاوت بوده و نميتوان ارتباط معناداري بين نوسانات اين گروه در بورس با انتشار گواهي سپرده خاص با نرخ سود 30 درصد ديد و به آن وزن داد و گفت منفي شدن گروههاي بانكي در هفته گذشته به دليل انتشار اين اوراق بانكي بوده است.
هابيل خاوري به ايلنا گفت: اگر بخواهيم از جنبه ابعاد كلي بازار اين موضوع را بررسي كنيم، ميبينيم كه تقريبا 80درصد نمادهاي بازار شرايط كاملا يكساني دارند هم از لحاظ فاندامنتال و تحليل بنيادي و از لحاظ تكنيكالي روي نمودار تمام نمادها يك شكل شدهاند.
در گروه بانكي هم عمده فعاليت شركتهاي بانكي مشخص است و اينكه بخواهيم نوسانات اين گروه را به فروش اين اوراق ارتباط دهيم، درست نيست و اين اقدام نه اثر مثبت و نه اثر منفي روي گروههاي بانكي نگذاشته است. اين كارشناس بازار سرمايه گفت: البته عدهاي بر اين باور هستند كه اين اوراق باعث خروج پول از بازار ميشود كه معتقدم اين هم تحليل اشتباهي است چراكه پولهاي خروجي در ماههاي پاياني سال وارد صندوق درآمد ثابت نميروند و اين اوراق براي جمعآوري يكسري سرمايههاي سرگردان بود كه اين سرمايه سرگردان جذب بازار ارز و طلا نشوند.
اين كارشناس بازار سرمايه با اشاره به استقبال مردم از خريد گواهي سپرده 30درصدي اظهار داشت: شايد استقبال مردم از اين اوراق و گواهي سپرده به دليل عدم اطلاعات كافي است، چراكه نرخ شكست آن 12درصد است.
مدت زمان قراردادها يك ساله است و افراد اگر بخواهند اين سپرده را آزاد كنند با نرخ 12درصد با آنها تسويه خواهد شد. البته سود ماهانه با متقاضيان 30درصد محاسبه ميشود اما اگر زودتر از موعد پول را آزاد كنند، نرخ شكست 12درصد است.
وي تاكيد كرد: هدف بانك مركزي از اين اقدام صرفا ايجاد منابع است، بايد توجه داشت كه شعار رييس كل بانك مركزي اين است كه ضرب توليد نقدينگي و رشد نقدينگي را گرفتهايم و كاهش داديم اما براي اين اقدام به ابزارهايي متوسل شدند كه به نرخ سود 30درصدي رسميت ميدهند.
خاوري با بيان اينكه هم نرخ ارز و هم نرخ بهره در ابتدا در بازارهاي غيررسمي مطرح ميشوند و سپس آن را به صورت رسمي اعلام ميكنند و با اين اقدام نرخ سود 30 درصدي رسمي شد، گفت: سال گذشته نرخ اين اوراق 25 درصد، نرخ اوراق خزانه اسلامي هم حدود 22 درصد، همچنين نرخ بهره بين بانكي حدود 21 درصد بود و در مصوبات سازمان بورس به صراحت اعلام شد كه وظيفه بانك مركزي اين است كه نرخ بهره بين بانكي را در 20 درصد حفظ كند اما بانك مركزي خلف وعده كرد و نرخ سود اوراق اسناد خزانه را افزايش داد و مشخص شد كه نرخ بهره در 20 درصد ثابت نميماند. الان هم وقتي نرخ سود اين اوراق ويژه به 30 درصد رسيده بايد انتظار داشته باشيم كه نرخ بهره بين بانكي افزايش پيدا كند و به دنبال آن نرخ اوراق اسناد خزانه افزايش پيدا ميكند.
بدنامی نرخ سود بانکی تا 30 درصد
کد خبر : ۱۱۷۵۸۱ | سه شنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۹:۴۸ | ۷۱۰۱ بازدید |
يك كارشناس بازار سرمايه درباره واكنش بازار سرمايه به انتشار گواهی سپرده با نرخ سود 30 درصد و ارتباط آن با منفی شدن گروه بانكی از ...