کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

نرخ دلار تنها در اختیار بانک مرکزی نیست


کد خبر : ۱۱۷۴۵۱شنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۰:۳۸۳۷۵۱ بازدید

نوسانات نرخ ارز همواره مورد توجه افکار عمومی و سیاستگذاران است و حساسیت به نرخ ارز بیانگر این است که نوسانات ارزی به متغیر ...
نرخ دلار تنها در اختیار بانک مرکزی نیستنرخ دلار تنها در اختیار بانک مرکزی نیست

نوسانات نرخ ارز همواره مورد توجه افکار عمومی و سیاستگذاران است و حساسیت به نرخ ارز بیانگر این است که نوسانات ارزی به متغیر کلیدی در اقتصاد کشور تبدیل شده است؛ از سوی دیگر پیگیری تحولات سیاست خارجی موثر بر نرخ ارز گواه دیگری بر اهمیت نرخ ارز برای عموم مردم است و نشان می‌دهد که انتظارات و کیفیت عوامل اقتصادی تحت تاثیر نرخ ارز است.

باردیگر شاهد افزایش نرخ ارز، سکه و طلا هستیم و همانند سنوات گذشته واکنش مردم به رشد قیمت‌ها در بازارهای مالی افزایش تقاضا است. البته مسئولان امر معتقدند که روند صعودی ارز و اثرگذاری آن بر بازار سکه و طلا کوتاه‌مدت و زودگذر است و حتی رئیس کل بانک مرکزی به مردم توصیه کرده است؛ «برای جلوگیری از ضرر و زیان وارد این بازار نشوند.» این در حالی است که همچنان افزایش نرخ ارز ادامه دارد و مهمتر اینکه به دلیل کاهش اعتماد مردم به وعده‌های مسئولان، تقاضا برای خرید ارز رو به افزایش است. هرچند مسئولان امر معتقدند که عرضه بیش از تقاضا است و مازاد عرضه وجود دارد اما جهش قیمت‌ها بیانگر حکایت دیگری است.

همواره شاهد این هستیم که کاهش نرخ ارز خبر خوب و افزایش آن خبر بد تفسیر می‌شود. در شرایط موجود نوسانات نرخ ارز اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ بنابراین تثبیت ارزی باعث ثبات اقتصادی و دلگرمی فعالان اقتصادی برای ادامه فعالیت خواهد شد. بانک مرکزی از ابتدای امسال برای بازگشت ثبات به اقتصاد کشور سیاست تثبیت را در پیش گرفت. در این سیاست هشت اقدام تشکیل کمیته ارزی، راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلا، ایجاد صندوق تثبیت ارز، به‌روزرسانی و اصلاح مقررات و فرآیندها، کاهش مهلت بازگشت ارز صادراتی به ۸۰ روز، تقویت ابزارهای نظارتی و پیشگیرانه، اهتمام به بازگشت ارزهای حاصل از صادرات و تغییر در دیپلماسی انجام شد.

هرچند حمید اسماعیلی، کارشناس اقتصادی در گفت و گو با روزنامه آرمان امروز با رد تاثیر بانک مرکزی در کاهش نرخ ارز گفت: یک سیاست کلی طی همه این سال ها بعد از دوران جنگ بوده که همه دولت ها در خصوص کنترل نرخ ارز ان را اجرا کرده اند که سیاست کنترل است. مداخله و سیاست های ممونعیت و محدودیت، سیاست اصلی است. به جز آن سیاست مشخص و فنی وجود ندارد. کسی نمی تواند ادعا کند کار خاصی را انجام داده است. در مقاطعی فروش ارز هم صورت می گرفته که این دولت هم بدلیل کمبود ارز نمی تواند این کار را انجام دهد.

او ادامه داد: چیزی که بیش از همیشه انجام می شود، محدود سازی فروش ارز است.

اینکه طی یک سال نرخ ارز ثابت ماند، اجرای همین سیاست و همچنین عدم فعالیت های تجاری برای ورود و خروج ارز بوده است. اما با یک تکانه و شوک عادی که عمدتا سیاسی بوده، نرخ ارز افزایش پیدا کرده است و نشان می دهد سیاست درستی اعمال نشده است.

ما باید ساختار را به لحاظر فنی اصلاح کنیم. باید اقصتاد کشور به حالت عادی بازگردد. تا زمانی که تحریم داریم و تروم وجود دارد، این سیر ادامه خواهد داشت. هنوز همان مشکلات سیاسی وجود دارد و بنابراین امکان کاهش نرخ ارز وجود ندارد و از سوی دیگر متغیرهای دیگری وجود دارد که باعث می شود نرخ کاهش پیدا نکند. در پایان سال افزایش تقاضا داریم و نرخ تورم هم افزایش خواهد داشت.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها