بنا بر گزارش رسانههايي همچون رويترز و واشنگتنپست، ايالاتمتحده با استفاده از فرودگاه اكروتيري نيروي هوايي سلطنتي بريتانيا در قبرس، سلاح و مهمات را از سراسر اروپا به اسراييل منتقل ميكند. جزييات دو مسير پرواز بحثبرانگيز هواپيماهاي باري نظامي ايالاتمتحده اين احتمال را افزايش داده كه واشنگتن ممكن است از پايگاهي نظامي در تركيه براي تامين تجهيزات اسراييل در جنگ عليه غزه استفاده كند. يك هواپيماي باري C-130J ارتش ايالاتمتحده با شناسه تماس HKY130 و شماره ثبت 19-5932، در تاريخ 3 نوامبر از پايگاه هوايي ايالاتمتحده آويانو در ايتاليا به مقصد پايگاه هوايي اينجرليك تركيه پرواز كرد.
اين هواپيماي باري بعدا از تركيه برخاست و در 5 نوامبر در فرودگاه اكروتيري نيروي هوايي سلطنتي بريتانيا در قبرس، فرود آمد. پرواز فوق از سوي وبسايت تحقيقي «ديكلاسيفايد يو كي» به نشاني www.declassifieduk.org كه براي اولينبار اين پرواز را مشاهده كرد، رهگيري شده است و نشان ميدهد كه فرودگاه اكروتيري نيروي هوايي سلطنتي بريتانيا در قبرس در دو ماه قبل از بمباران غزه ازسوي اسراييل هيچ پروازي از پايگاه اينجرليك دريافت نكرده بود. اين پرواز به دليل ديگري نيز قابل تامل بوده است: محل برخاستن اوليه آن، پايگاه هوايي آويانو، محل استقرار اسكادران 31 ايالاتمتحده است كه انبارهاي آماده جنگ، افراد و تجهيزات نظامي و لجستيكي را نگهداري ميكند. اين اسكادران كه صدها كارمند فعال دارد، چهار انبار جداگانه به ارزش 790 ميليون دلار را در خود جاي داده است. بنا بر گزارشها، ايالاتمتحده با استفاده از فرودگاه اكروتيري نيروي هوايي سلطنتي بريتانيا در قبرس، سلاح و مهمات را از سراسر اروپا به اسراييل منتقل ميكند.
روزنامه اسراييلي هاآرتص نيز گزارش داد كه بيش از 40 هواپيماي ترابري ايالاتمتحده به فرودگاه اكروتيري نيروي هوايي سلطنتي بريتانيا در قبرس پرواز كردهاند و تجهيزات و مهمات را از انبارهاي ايالاتمتحده و ناتو براي ارتش اسراييل حمل ميكنند. به عنوان مثال، در 5 نوامبر، ساعاتي پس از فرود هواپيماي C-130J ايالاتمتحده در فرودگاه اكروتيري نيروي هوايي سلطنتي بريتانيا در قبرس، پروازي با شناسه تماس GONZO62 و شماره ثبت 96-6042 به سمت تلآويو حركت ميكرد. اپراتور هواپيما در وب سايت رديابي هواي منبع باز رادار باكس مخفي شده بود، اما تاريخچه تردد هواپيما نشان ميدهد كه به ايالاتمتحده پرواز كرده است. مدل هواپيما CASA CN-235 يك هواپيماي حمل و نقل و نظارت هوايي است. پايگاه خبري-تحليلي ميدل ايستاي اكنون به اطلاعاتي دست يافته كه نشان ميدهد دومين پرواز توسط يك هواپيماي باري ديگر امريكايي C-130J با شناسه تماس HKY130، اما اينبار با شماره ثبتي متفاوت، 08-8602، در 17 ژانويه از پايگاه هوايي رامشتاين در آلمان به پايگاه هوايي آويانو در ايتاليا پرواز كرد.
روز بعد، همين هواپيما پس از توقفي كوتاه در پايگاه اينجرليك تركيه، در فرودگاه اكروتيري نيروي هوايي سلطنتي بريتانيا در قبرس فرود آمد. سناريوهاي مختلفي وجود دارد كه ممكن است دو پرواز بحثبرانگيز از قبرس را توضيح دهد؛ اول اينكه هواپيماها ممكن است به سمت قبرس پرواز كرده باشند و تنها براي سوختگيري در تركيه توقف كردهاند. يك مقام دفاعي تركيه كه نخواست نامش فاش شود، به ميدل ايستاي گفت كه برخي از هواپيماهاي باري ايالاتمتحده به منظور سوختگيري در پايگاه اينجرليك توقف ميكنند و وزارت دفاع به طور مشخص در مورد هر پروازي كه از اينجرليك ميگذرد مطلع نيست. اين منبع با اشاره به اينكه امريكا ميتواند به بهانه عمليات و ماموريتهاي ناتو از حريم هوايي استفاده كند، گفت: اين امر جزيي از رويههاي ناتو است.
با اين حال، مسير پروازها اين احتمال را رد ميكند، زيرا به گفته تحليلگران، هواپيماها سوخت كافي براي رسيدن به قبرس بدون توقف در تركيه دارند. يكي از تحليلگران كه خواست نامش فاش نشود و با عمليات پنتاگون در منطقه آشنا است، به ميدل ايستاي گفت كه هواپيماهاي نوع C-130J كه در اين پروازها مورد استفاده قرار ميگرفتند، محمولههاي نسبتا كمتري را در مقايسه با ساير نسخههاي مشابه حمل ميكنند. اين كارشناس اذعان داشت كه با اين پروازها نميتوان سلاحهاي زيادي حمل كرد، اما مقداري مهمات را ميتوان به راحتي با اين پروازهاي جابهجا كرد. او افزود كه اين هواپيماها در درجه اول براي حمل و نقل پرسنل استفاده ميشود.
هواپيما ممكن است در پايگاه اينجرليك، جايي كه هزاران سرباز امريكايي مستقر هستند، فرود آمده باشد و پرسنلي را در خود براي پرواز جاي داده باشد. ميدل ايستاي معتقد است كه حمل و تحويل مهمات محتملترين دليل اين پروازها به نظر ميرسد.
دلايل كمتر محتملي نيز وجود دارد از جمله اينكه اين پرواز انتخاب شخصي خلبان هواپيما براي فرود در اينجرليك باشد، يا حتي احتمال مخفي كردن منبع تحويل تسليحات به اوكراين با تعويض آنها در قبرس نيز ميتواند درنظر گرفته شود. يك سناريوي نهايي اين است كه پروازها هيچ ارتباطي با غزه نداشته است. اين تحليلگر كه خواست نامش فاش نشود، به ميدل ايستاي گفت كه اين پروازها ممكن است چيزي كاملا غيرمرتبط با جنگ غزه را حمل كردهاند. اخيرا خبرهايي مبني بر ارسال تجهيزات نظامي ايالاتمتحده به رژيم اسراييل به گوش ميرسد كه ميتواند نشان از طولاني شدن و حتي تشديد تنش در خاورميانه باشد.