در شرایطی که بازارسهام ایران طی ماههای اخیر رونق مورد انتظار سهامداران و براساس ظرفیتهای خود نداشته است، ورود شرکتهای جدید به این بازار میتواند همانند خون تازهای در رگهای آن عمل کند. دراین راستا، مسئولان بازار سرمایه تلاش دارند تا از طرق مختلف از جمله افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی شرکتهای بزرگ بورسی و همچنین ورود و عرضه شرکتهای جدید رونق را به این بازار بازگردانند.
برپایه گفتههای مسئولان بازارسرمایه، تا پایان سالجاری 15 شرکت جدید به جمع شرکتهای پذیرش شده دراین بازار افزوده میشود. درحالی که مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران از ورود پنج شرکت جدید خبرداده است که پیش از این نیز مدیرعامل فرابورس ایران از عرضه اولیه 10 شرکت جدید خبر داده بود. البته روند ورود شرکتهای جدید به بازار از ابتدای سال نیز جریان داشته است به طوری که درمجموع 25 شرکت به جمع بورسیها اضافه شده است که چهار شرکت مربوط به بورس تهران و 21 شرکت به فرابورس اختصاص دارد.
درهمین خصوص مدیرعامل بورس تهران با بیان اینکه پنج شرکت جدید بهزودی وارد بورس میشود، گفت: تا پایان سال یک هلدینگ پتروشیمی بزرگ و در زمینه فلزات هم یکی از شرکتهای بزرگ، وارد بورس خواهد شد.
محمود گودرزی در گفتوگو با فارس افزود: در سالجاری تاکنون چهار شرکت جدید از طریق عرضه اولیه سهام وارد بورس شده است و تا پایان سال هم پنج شرکت جدید وارد بورس میشود و در مجموع به 9 شرکت در سال 1402 میرسد.
وی در مورد اینکه آیا بورس تهران آمادگی اجرای مولدسازی شرکتهای دولتی را دارد، اظهار داشت: هر شرکتی که شرایط پذیرش در بورس را داشته باشد و ضوابط را رعایت کند، برای ورود استقبال میکنیم تا از طریق بورس عرضه شود.
وی در مورد اینکه چه تفاوتی بین شرکتهایی که وارد بازار سرمایه میشوند با شرکتهای رقیب وجود دارد، گفت: شرکتهایی که وارد بازار سرمایه میشوند از معافیت مالیاتی 10 درصدی برخوردار میشوند. همچنین اگر این شرکتها میزان شناوری خود را دوبرابر کنند، این معافیت مالیاتی قابل افزایش است.
مدیرعامل بورس تهران در مورد دیگر امتیازهای شرکتهای بورسی گفت: شرکتهای بورسی از نظر برندینگ و تأمین مالی از طریق بازار سرمایه این امکان را پیدا میکنند که با استفاده از رتبهبندی شرکت و به صورت آسان بتوانند از طریق بازار سرمایه تأمین مالی کنند.
گودرزی عنوان کرد: نهادهای مالی میتوانند در قالب صندوقهای بورسی برای 40 نوع صنعت صندوق تخصصی راهاندازی کنند و نهادهای مختلف برای صنایع مختلف میتوانند درخواست اخذ مجوز صندوق بخشی از بازار سرمایه داشته باشند.
وی همچنین در مورد ورود شرکتهای دانشبنیان به بورس گفت: در دو سال گذشته تمرکز روی ورود شرکتهای دانشبنیان داشتیم در آینده شرکتهای جدید دانشبنیان در بورس پذیرفته میشوند، در دنیا هم تابلوی بورس ویژهای برای دانشبنیانها در نظر میگیرند و جاافتادن شرکتهای دانشبنیان نیاز به صبر و تحمل دارد.
در حال حاضر 60 میلیون ایرانی معادل 75 درصد دارای کد بورسی هستند و 611 شرکت ایرانی در بورس تهران حضور دارند. ارزش روز شرکتهای بورسی به میزان هفت میلیون و 605 هزار میلیارد تومان برآورد میشود که با توجه به نرخ آزاد دلار این رقم معادل 152 میلیارد دلار است. لازم است با ورود شرکتهای جدید به بازار سرمایه و افزایش اندازه شرکتها، عمق بازار سرمایه افزایش پیدا کند.
گفتنی است پیش از این، مدیرعامل فرابورس گفته بود که تا پایان امسال ۱۰ شرکت از صنایع مختلف در صورت ارائه گزارشهای ارزشگذاری معقول و همچنین افشای کامل اطلاعات در کدال، در فرابورس عرضه اولیه خواهند شد.
محمدعلی شیرازی درباره مهمترین اقدامات این بازار در حوزه عرضههای اولیه، اظهار داشت: از ابتدای امسال تا کنون ۲۱ شرکت در فرابورس پذیرش شدهاند که نسبت به هشت ماهه ۱۴۰۱ بیش از ۹۰ درصد افزایش یافته است. وی درباره شرکتهای درج شده در فرابورس نیز گفت: در هشت ماهه امسال ۱۴ شرکت در فرابورس درج شد.
شیرازی، آمار عرضههای اولیه امسال را ۱۸ شرکت اعلام کرد و افزود: در بحث عرضههای اولیه نیز شاهد رشد ۳۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل هستیم.
ورود 2 هلدینگ پتروشیمی و فلزات به بورس تهران
کد خبر : ۱۱۶۱۴۲ | شنبه، ۹ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۲:۵۳ | ۲۷۲۱ بازدید |
در شرایطی که بازارسهام ایران طی ماههای اخیر رونق مورد انتظار سهامداران و براساس ظرفیتهای خود نداشته است، ورود شرکتهای ...