گزارشهای میدانی نشان میدهد قیمت خیار در سطح خردهفروشیها به ۴۰ هزار تومان رسیده که نسبت به ماه قبل افزایش ۱۲ هزار تومانی داشته است و در مقایسه با سال گذشته بیش از ۱۲۰ درصد رشد داشته است. آیا خیار هم به میوههای لاکچری پیوست؟
تجارت نیوز نوشت: گزارشهای میدانی از بازار میوه نشان میدهد قیمت خیار در بیشتر مغازهها به ۳۸هزار تا ۴۰ هزار تومان رسیده است. البته در برخی فروشگاهها خیار ۲۸ هزار تومانی هم یافت میشود که کیفیت قابلقبولی ندارند.
از طرف دیگر یکی از فروشندگان میگوید تا روز گذشته خیار ۱۸ هزار تومانی هم داشته، اما، چون کیفیت خوبی نداشته و مشتری قبول نمیکرده، کل بار خیار ۱۸ هزار تومانی را به رستوران فروخته است.
آنطور که مغازهداران توضیح میدهند، علت گرانی خیار، فرارسیدن فصل سرما است. در این فصل در تهران خیار نیست و این محصول باید از شهرهای جنوبی به تهران برسد؛ بنابراین در حال حاضر حداقل نصف قیمت خیار، هزینه حمل و نقل است.
افزایش ۱۲ هزار تومانی قیمت خیار در کمتر از یک ماه
در این میان قیمت هر کیلو خیار در هفته سوم مهرماه در خردهفروشیها حدود ۱۵ هزار تا ۲۸ هزار تومان بود که حالا به ۱۸ هزار تا ۴۰ هزار تومان رسیده است.
بر این اساس میتوان گفت قیمت خیار در کمتر از یک ماه ۳۰۰۰ تا ۱۲ هزار تومان افزایش یافته است.
کاهش مصرف میوه در سالهای اخیر
این تکانههای قیمتی در حالی است که در سالهای مختلف کارشناسان بارها نسبت به کاهش مصرف مواد غذایی از جمله میوه، به دلیل گرانی ابراز نگرانی کردهاند. حتی در مقاطعی این موضوع مطرح شد که برخی از خانوارها به دلیل گرانی میوه، اقدام به خرید ضایعات و دور ریزمیوه میکنند.
این موضوع را سال گذشته اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران، به روزنامه رسالت گفته و تاکید کرده بود که گرچه خرید ضایعات و دور ریزمیوه در بین خانوادهها بسیار کم است، اما نباید از این اتفاق بهراحتی گذشت و اجازه داد که میوه از سبد خانوارها کاهش پیدا کند.
همچنین در سالهای گذشته در مقاطع مختلف فعالان بازار اعلام کردند که مصرف موه در بازار نصف شده است.
قیمت خیار نسبت به سال گذشته بیش از ۲ برابر شد
در این بر اساس آمارهای مرکز آمار ایران، قیمت خیار در آبان ماه سال قبل حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان بوده است. با این حساب قیمت خیار در آبان امسال بیش از ۲.۲ برابر قیمت این محصول در زمان مشابه سال گذشته و ۳.۵ برابر قیمت خیار در زمان مشابه دو سال قبل است.
همچنین بررسی اطلاعات منتشرشده از سوی مرکز آمار نشان میدهد که در آبان امسال نرخ تورم نقطه به نقطه میوه و خشکبار ۳۶.۹ و سبزیجات ۲۶.۸ درصد بوده است.