کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

چین جدی‌ترین رقیب اروپا برای خرید گاز خواهد شد


کد خبر : ۱۱۴۱۹۷چهارشنبه، ۱۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۱:۲۰۱۳۲۵ بازدید

اگرچه کارشناسان برای اتحادیه اروپا زمستان معتدلی را پیش‌بینی می‌کنند، اما احتمال می‌دهند که با توجه به افزایش تقاضا برای ...
چین جدی‌ترین رقیب اروپا برای خرید گاز خواهد شدچین جدی‌ترین رقیب اروپا برای خرید گاز خواهد شد

اگرچه کارشناسان برای اتحادیه اروپا زمستان معتدلی را پیش‌بینی می‌کنند، اما احتمال می‌دهند که با توجه به افزایش تقاضا برای گاز از سوی رقبای اتحادیه اروپا، در این اتحادیه نیز مشکل کمبود گاز بوجود آید.

ارزیابی‌های شرکت تحقیقاتی بریتانیایی Cornwall Insight حاکی از آن است که پایان قرنطینه‌های کووید۱۹ در چین، تقاضای کلی در این کشور برای مصرف گاز را ۶ درصد افزایش داده و احتمال دارد که این تقاضا در ماه‌های پیش‌رو نیز افزایش یابد.

دکتر متیو چادویک، تحلیلگر ارشد این مرکز معتقد است که «با توجه به افزایش تقاضا برای گاز مایع از سوی چین به دلیل بهبود وضعیت اقتصادی این کشور همچنین افزایش قیمت‌ها در بازارهای جهانی در پی تحولاتی که در سراسر جهان در حال روی دادن است، اروپا دیگر نمی‌تواند صرفا به واردات ال‌ان‌جی تکیه کند.»

از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ میلادی، اتحادیه اروپا بیشتر به واردات گاز مایع (ان‌ال‌جی) متکی بوده و به این ترتیب توانسته است وابستگی خود را به گاز روسیه کم کند.

بر همین اساس در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ میلادی به طور متوسط هر ماه ۱۱.۲ میلیارد متر مکعب گاز مایع به اتحادیه اروپا وارد شده است؛ این رقم پیش از آن در سال ۲۰۲۱ میلادی ۶.۶ میلیارد متر مکعب بوده است.

بزرگترین صادرکنندگان گاز طبیعی مایع در جهان عبارتند از ایالات متحده، قطر و استرالیا و گاز مایع مورد نیازاتحادیه اروپا نیز عمدتاً از ایالات متحده (۴۴ درصد) سپس روسیه (۱۷ درصد) و قطر (۱۳درصد) وارد شده است.

اتحادیه اروپا سال گذشته موفق شد ماه‌های سرد زمستان را بهتر از حد انتظار مدیریت کند و در پایان دوره زمستان، مخازن ذخیره گاز در این اتحادیه همچنان به میزان ۵۵.۷ درصد پر بود. زمستان نه‌چندان سرد و افزایش قیمت‌های انرژی نیز به نوبه خود باعث کاهش سطح تقاضاها شد.

با این وجود مشاوران این شرکت، به اروپایی‌ها توصیه می‌کنند که چندان آسوده نباشند.

دکتر چادویک می‌گوید: «باید عوامل متعددی از الگوهای آب و هوا گرفته تا تقاضای فزاینده در آسیا را مد نظر داشت و اگر اروپا همچنان منتظر زمستانی نه‌چندان سرد و رقابت پایین برای خرید گاز باشد، احتمالا با کمبود گاز روبرو خواهد شد.»

کارشناسان همچنین بر این موضوع تاکید دارند که تحولات جهانی از جمله جنگ اسرائیل و حماس، اعتصاب کارگران گاز در استرالیا، تداوم جنگ روسیه با اوکراین همچنین آسیب رسیدن به خط لوله گاز بالتیک، همه گویای این موضوع هستند که چگونه گسترش بی‌ثباتی‌ها می‌تواند قیمت عمده فروشی انرژی را بالا ببرد.

دیگر اینکه، از آنجایی که چین و سایر کشورهای آسیایی (در مقایسه با اتحادیه اروپا) قادر به پرداخت قیمت‌های بالاتر برای گاز هستند، این بلوک احتمالا در موقعیتی آسیب‌پذیر قرار خواهد گرفت.

به نظر کارشناسان، یکی از راه حل‌های این مشکل، تضمین معاملات بلندمدت عرضه «ان‌ال‌جی» به جای تکیه بر معاملات به اصطلاح «نقطه‌ای» است که در واقع معاملاتی هستند که بصورت اضطراری انجام می‌شوند و ثباتی ندارند.

کارشناسان این شرکت همچنین به اتحادیه اروپا توصیه کرده‌اند که بر اهداف آب و هوایی خود متمرکز بماند؛ چراکه اگرچه مصرف گاز مایع باعث انتشار کمتر دی اکسید کربن (۴۰ درصد کمتر از زغال سنگ و ۳۰ درصد کمتر از نفت) می‌شود، اما همچنان یکی از منابع قابل توجه انتشار کربن است و بنابراین باید به آن صرفا عنوان یک راه حل «انتقالی» نگاه کرد.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها