کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی


کد خبر : ۱۱۳۲۹۸دوشنبه، ۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۱:۲۶۵۸۷۲ بازدید

عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی توسط اشخاص حقیقی چه عواقبی خواهد داشت ...

عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی توسط اشخاص حقیقی چه عواقبی خواهد داشت

مودیان مالیاتی، باید در زمان مقرر شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور، ارسال اظهارنامه مالیاتی خود را انجام دهند. در غیر اینصورت، شامل جریمه اظهارنامه مالیاتی خواهند شد. البته که بسیاری از مودیان مالیاتی، به دلیل عدم آگاهی از زمان دقیق ارسال اظهارنامه، معمولا ارسال را انجام نمی دهند و همین موضوع نیز باعث می شود تا جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی، شامل حال این افراد باشد.

مودیانی که در ارسال اظهارنامه کوتاهی کرده اند، همیشه این سوال را دارند که جریمه عدم تسلیم اظهارنامه چه میزان است؟ در ادامه به صورت کامل به بررسی مبلغ و حالت های مختلف جریمه دیرکرد ارسال اظهارنامه خواهیم پرداخت.

انواع جریمه تاخیر در ارسال اظهارنامه عملکرد

مودیانی مالیاتی که ارسال اظهارنامه خارج از موعد را انجام بدهند، مشمول 2 دسته کلی از جریمه های سازمان امور مالیاتی می شوند که هر کدام از آنها شرایط مختلفی دارد:

جریمه نقدی عدم ارسال اظهارنامه

با توجه به ماده ۱۹۲ از قانون مالیات‌های مستقیم، هر زمان که مشتری مالیاتی یا نماینده او، اظهارنامه مالیات خود را در زمان مقرر تحویل ندهد، تحت تأثیر جریمه غیرقابلِ قبولی قرار می‌گیرد. این جریمه معادل با ۳۰ درصد از مبلغ مالیات برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغلی که در این قانون مشخص شده‌اند و ۱۰ درصد از مالیات برای دیگر مشتریان می‌باشد. اگر ما این مقررات را به شکل دقیق‌تری مورد بررسی قرار دهیم، باید به موارد زیر توجه داشت:

جریمه نقدی عدم ارسال اظهارنامه

  1. اشخاص حقوقی: تحت تأثیر جریمه ۳۰ درصد مالیاتی قرار می‌گیرند.
  2. اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل - گروه اول: تحت تأثیر جریمه ۳۰ درصد مالیاتی قرار می‌گیرند.
  3. اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل - گروه دوم: تحت تأثیر جریمه ۳۰ درصد مالیاتی قرار می‌گیرند.
  4. اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل - گروه سوم: تحت تأثیر جریمه ۱۰ درصد مالیاتی قرار می‌گیرند.

جریمه اعتباری عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی

با توجه به تبصره ماده ۱۹۳ قانون مالیات‌های مستقیم، عدم ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد در دوره معافیت به معنای از دست دادن فرصت بهره‌برداری از معافیت معین در سال مربوطه خواهد بود. به اصطلاح، افرادی که در دوره‌ای معافیت مالیاتی یا نرخ صفر دارند، در صورتی که اظهارنامه عملکرد خود را در زمان تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی ارسال نکنند، معافیت مالیاتی خود را از دست خواهند داد.

جریمه عدم تسلیم اظهارنامه چقدر است؟

نکته حائز اهمیت این است که اگر شخص به تکرار اظهارنامه مالیات خود را خارج از زمان مقرر برای سه سال متوالی ارسال کند، به وسیله‌ی سازمان امور مالیاتی ممکن است مجازات‌ها و جریمه‌های تعیین شده، و همچنین محرومیت از تمام معافیت‌ها و تخفیف‌های قانونی به مدت زمان خاصی اعمال شود. بسیاری از کسب‌وکارها با خرید نرم‌افزارهای حسابداری مانند نرم‌افزار حسابداری سپیدار سیستم و ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد به موقع، جلوی وقوع جریمه‌های سنگین و عواقب منفی برای کسب‌وکار خود را می‌گیرند.

آیا جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده قابل بخشش می باشد؟

اهمیت پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در کشور به مرور سال‌ها افزایش یافته و قوانین مالیاتی با سخت‌گیری بیشتری برای جرائم مالیاتی تطابق یافته است. بنابراین، مودیانی که در زمان مقرر اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال ننمایند، با جریمه نقدی مواجه خواهند شد. متاسفانه بخشودگی در مورد جرایم مالیاتی وارداتی و ارزش افزوده ممکن نیست و لازم است به جدیت به این موضوع توجه نمایید. همچنین، هرچه تاخیر بیشتری در پرداخت جریمه وارد شود، مقدار آن به صورت ماهانه افزایش خواهد یافت.

جریمه عدم تسلیم اظهارنامه چقدر است؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم، نمی توان یک مبلغ ثابت را به عنوان جریمه عدم تسلیم اظهارنامه اعلام کرد. مبلغ در نظر گرفته شده برای جریمه ها معمولا به صورت درصد بیان می شوند و با توجه به درآمد مودی محاسبه شده و به مودی اعلام میگردد.

ماده 226 قانون مالیات های مستقیم و جرایم مالیاتی

درباره جرایم مالیاتی، ماده ۲۲۶ قانون مالیات‌های مستقیم تعیین می‌کند که عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی در موعد مقرر، که موظف به ارسال اظهارنامه، ترازنامه، و حساب سود و زیان هستند، منجر به عدم بررسی ترازنامه و حساب سود و زیان آنان در زمان تعیین شده می‌شود، و در صورتی که اظهارنامه مالیاتی و ترازنامه و حساب سود و زیان تسلیمی معتبر نباشد، درآمد معنوی در ترازنامه یا حساب سود و زیان قطعی تلقی خواهد شد.

تبصره ماده ۲۲۶ این امکان را به مودی مالیاتی می‌دهد که در صورت وقوع هر نوع اشتباه محاسباتی در اظهارنامه، ترازنامه یا حساب سود و زیان به هر دلیلی، با ارائه مدارک مستدل و قانونی، ظرف یک ماه از تاریخ انقضای مهلت ارسال اظهارنامه، اقدام به اصلاح و تسلیم اظهارنامه و ترازنامه یا حساب سود و زیان اصلاحی نماید و از تاریخ تسلیم اظهارنامه اصلاحی به مراتب تصحیح گردد. اما باید توجه داشت که در این حالت، تاریخ تسلیم اظهارنامه اولیه به عنوان تاریخ تسلیم اظهارنامه اصلاحی مورد نظر اعتبار می‌یابد.

آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی مشاغل ۱۴۰۲

برای اشخاص حقیقی، معمولاً مهلت ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی تا ۳۱ خرداد ماه هر سال است. در صورت تغییرات در سال ۱۴۰۲، اطلاعات مربوط به زمان ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۲ برای اشخاص حقوقی در متن مقاله اعلام خواهد شد. برای اشخاص حقوقی که پایان سال مالی آنها در اسفند ماه است، زمان ارسال و پرکردن اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۲ تا پایان ماه تیر است.

به طور خلاصه، زمان ارسال و پرکردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی بر اساس اساسنامه شرکت مشخص می‌شود. اگر سال مالی شرکت با سال مالی اداره مالیات متفاوت باشد، زمان مشخص شده در اساسنامه شرکت به عنوان معیار اعمال می‌شود. اشخاص حقوقی تا ۴ ماه پس از پایان سال مالی مشخص شده در اساسنامه، فرصت دارند تا اظهارنامه مالیاتی خود را به اداره مالیات ارائه دهند. اما پیش‌بینی می‌شود که مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۲ برای اشخاص حقیقی تا ۳۱ خرداد خواهد بود.

ممنوع الخروجی با جریمه مالیاتی!

در بسیاری از شرایط برای مودیان این سوال به وجود می آید که در چه شرایطی، با جریمه مالیاتی مودی ممنوع الخروج می باشد؟

در پاسخ به این سوال، باید بدانید که با توجه به ماده 220 قانون مالیات های مستقیم، زمانی که جریمه های مودی از مبلغ ثابتی بیشتر باشد، مودی ممنوع الخروج می باشد و امکان خارج شدن از مرز های زمینی و هوایی را ندارد.

تفاوت جریمه اشخاص حقیقی و حقوقی

قوانین مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی تفاوت‌هایی در عواقب عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی در نظر دارند. بر اساس ماده ۹۲ قانون مالیات‌های مستقیم، جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقوقی که اظهارنامه خود را به موقع ارسال نکنند، ۳۰ درصد از میزان مالیات مربوطه خواهد بود. اما برای افراد حقیقی، این جریمه به میزان ۱۰ درصد از میزان مالیات آن‌ها محاسبه می‌شود. بنا به ماده ۹۲ که در مورد جرایم و تشویقات مالیاتی است، اشخاص حقوقی و حقیقی باید اظهارنامه مالیاتی خود را در زمان معین ارسال نمایند و این کار از طریق ورود به سامانه مودیان tax.gov.ir انجام می‌شود.

به موجب ماده ۲۲۶ قانون مالیات مستقیم، در خصوص عواقب عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی، اگر مودیان اظهارنامه مالیاتی خود را به موقع ارسال ننمایند، ممیزان مالیاتی مجازند وارد محاسبه مالیات شوند و مقدار درآمد مودیان را به صورت علی الراس یا برآوردی تخمین نمایند. اما تا زمانی که اظهارنامه ارسال نشده باشد، این به معنای عدم بررسی و محاسبه مالیات نیست.



اخبار مرتبط

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها