کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

آیا می‌توان پولی که قرض دادم را ‌به ارزش روز بگیرم؟


کد خبر : ۱۱۲۱۰۰سه شنبه، ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۱:۲۶۵۳۴۹ بازدید

این هفته به یک سوال مطرح شده از سوی مخاطبان روزنامه و دو سوال مطرح شده توسط کاربران سایت دادراه پاسخ خواهیم داد:
آیا می‌توان پولی که قرض دادم را ‌به ارزش روز بگیرم؟آیا می‌توان پولی که قرض دادم را ‌به ارزش روز بگیرم؟

این هفته به یک سوال مطرح شده از سوی مخاطبان روزنامه و دو سوال مطرح شده توسط کاربران سایت دادراه پاسخ خواهیم داد:

سوال یک: ۱۰ سال پیش پولی در حدود ۱۲ میلیون به کسی قرض دادم و ایشان گفتند که من پول را طی ۲ تا ۳ ماه آینده به شما پس می‌دهم. بعد از مدت طی شده ایشان ناپدید شده، خط خود را عوض کرده و جواب تماس ما را نمی‌داد. تا بعد از ۱۰ سال توسط یکی از دوستان مشترک پیغام داده که می‌خواهد پول را پس بدهد. حالا سوال من این است که با توجه به نرخ تورم و پایین آمدن ارزش پول طی این ۱۰ سال، باید به نرخ الان حساب کنم؟ فرمول خاصی دارد که حداقل جبران پول من باشد؟ باید شکایت ‌‌یا با گفت‌وگو حل کنم؟

پاسخ: طبیعتا بهترین راه این است که بدون مراجعه به دادگستری این مشکل را حل کنید. برای حل اختلاف هم می‌توانید از شاخص تورم بانک مرکزی استفاده کنید که بر اساس آن ۱۲ میلیون تومان در سال ۱۳۹۰ معادل ۲۷ میلیون تومان در سال جاری است. برای محاسبه دقیق این پول در ماه‌ها و سال‌های مختلف نیز کافی است عبارت محاسبه‌گر تورم یا ارزش روز پول را در گوگل جست‌وجو کنید. در صورتی که طرف مقابل راضی به این موضوع نشود، باید شکایت کنید و با اسناد خود ثابت کنید که این مبلغ به وی پرداخت شده و مطالبه وجه با خسارت تاخیر تادیه کنید.

سوال دو: با سلام. ساکن یک ساختمان ۹ واحدی هستم. با نظر اکثریت آرا، مدیر ساختمان را انتخاب کردیم اما یکی از ساکنین که مالک هم هستند (ساکن سه واحدی راه جدا اما مشاعات مشترک) در جلسه نبود. البته نظرش را قبلا اعلام کرده بود. الان که ما مدیر انتخاب کردیم، شاکی شده که چرا به او اطلاع ندادیم و برگه روی تابلو که نوشته بودیم فلانی به عنوان مدیر انتخاب شده را کنده و با همسرش برای دعوا به واحد ما مراجعه کرده است. چه باید کنیم؟

پاسخ: برای جواب دادن به این سوال مواد ۵ تا ۸ آيين‌نامه اجرايی قانون تملك آپارتمان‌ها (با اصلاحات بعدی‌) را با هم مرور می‌کنیم:
«ماده ۵ ـ در صورتي كه تعداد مالكين از سه نفر تجاوز كند، مجمع عمومي مالكين تشكيل مي‌شود.

ماده ۶ ـ زمان تشكيل مجمع عمومی، مالكين اعم از عادی يا فوق‌العاده‌، در مواردی كه توافقنامه‌ای بين مالكين تنظيم نشده است،‌ به موجب اكثريت مطلق آرای مالكينی خواهد بود كه بيش از نصف‌ مساحت تمام قسمت‌های اختصاصی را مالك باشند و در صورت‌ عدم حصول اكثريت مزبور، زمان تشكيل مجمع عمومی با تصميم‌ حداقل سه نفر از مالكين تعيين خواهد شد.

…ماده ۸ ـ براي رسميت مجمع‌، حضور مالكين بيش از نصف‌ مساحت تمام قسمت‌های اختصاصی با نماينده آنان ضروری است‌.»
بنابراین در صورتی که با لحاظ همه این شرایط، مدیر ساختمان را تعیین کردید؛ اقدامات شما قانونی است و آن فرد حق اعتراض به این موضوع را ندارد.

سوال سه: پسر بنده با دختری دوست بوده است. با درخواست دختر از پسرم، یک بار از پسر خاله خود درخواست ماشین ‌می‌کند و دختر سوار می‌شود به یک روستا می‌روند. اما در آن اطراف فردی در حال فرار بوده است که در همین حال پلیس سر می‌رسد و قاضی برای پسر من به جرم آدم‌ربایی حکم ۱۸ ماه حبس داده‌‌. این حکم قطعی شده است. باید چه کنیم؟

پاسخ (با استفاده از نظر وکیل محترم آقای محمود رئیسی): حکم قطعی صادر شده است و اگر شما دلیل جدید دارید می‌توانید دادخواست اعاده دادرسی را مطرح کنید.



اخبار مرتبط

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها