با توجه به نزدیک شدن به تاریخهایی که اخبار هستهای پررنگ شده و تعداد اخبار این حوزه در بازار زیاد میشود، به نظر میرسد به مرور گوش بازار نسبت به اخبار سیگنالهای هستهای تیز شود و دلار این اخبار را جدیتر بگیرد.
رییس سازمان بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ایران که اعلام کرد ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست و آژانس درباره وجود آثار اورانیوم در برخی مکان ها پاسخ قانع کننده ای از ایران دریافت نکرده است. اظهار نظرهای منفی او نسبت به برجام و جنگ اوکراین باز هم گوش بازار ارز نسبت به اخبار هسته ای تیز شد.
پس از او سید امیرحسین فقهی معاون سازمان انرژی اتمی درباره آینده برجام گفت: برجام دیگر کارایی ندارد و بیشتر از همه برای اروپایی ها و آمریکایی ها این کارآیی از دست رفته است، باید درباره موضوعات دیگری مانند منافع اقتصادی مشترک مذاکره کنیم، موضوع هسته ای دیگر قابل بحث نیست.
اهمیت این اظهار نظرات زمانی بیشتر می شود که سفر معاون سازمان بین المللی انرژی اتمی به ایران نزدیک است و گزارش سازمان بین المللی انرژی اتمی دربارهی برنامه هسته ایران و جلسه شورای حکام سازمان ملل در این باره در ماه سپتامبر مورد توجه بازار ارز و تحلیلگران سیاسی است.
بررسی ها از گزارشات اکونومیست از ابتدای دوران ریاست جمهوری بایدن نشان میدهد که دولت بایدن برجام را کافی نمی دانسته و به دنبال توافق بیشتر برای بیشتر بوده است، همچنین ایران به دانشی ارزشمندی دست پیدا کرده است که برجام دیگر نمی تواند مانعی که پیشتر مدنظر بوده ایجاد کند. به همین خاطر صحبت های معاون سازمان انرژی اتمی با سیر اخبار منتشر شده همخوانی دارد، ولی آنچه که مشخص است بازار ارز به اخبار هسته ای عادت کرده است و اخبار هسته ای و مذاکرات برجام تا کنون فشار قیمت ها در بازار ارز را بالا و پایین برده است، در چنین شرایطی اگر تا پیش از اکتبر که سررسید بند غروب برجام است، برجام به حاشیه رانده شود و مذاکرات نتیجه مطلوب ندهد دلار ممکن است تا مشخص شدن نتیجه سایر مذاکرات دچار شوک سیاسی شود، عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، دعوت ایران به بریکس و بهبود روابط با کشورهای عربی منطقه اگرچه از التهابات و تنش های سیاسی بر بازار ارز کم کرده است و روابط سیاسی و اقتصادی ایران در عرصه بین المللی را افزایش داده است ولی بازار ارزی که چندین سال به بررسی اخبار هسته ای عادت کرده بود حتی به مقدار کم تر تاثیر خود را از اخبار هسته ای می گیرد. به عنوان مثال در اسفند ماه خبر شایعه سفر رافائل گروسی به ایران و تکرار همین شایعه در همین اواخر مورد توجه بازار قرار گرفته است و در زمانی که ریسک سیاسی بازار ارز را تهدید می کرده موجب کاهش التهابات ارزی شده است و قیمت دلار را به عقب رانده است.
ایستگاه بعدی دلار کجاست
با توجه به نزدیک شدن به تاریخ هایی که اخبار هستهای پر رنگ می شود و تعداد اخبار این حوزه در بازار زیاد می شود به نظر می رسد به مرور گوش بازار نسبت به اخبار سیگنال های هسته ای تیز شود و دلار اخبار هسته را جدی تر بگیرد.
در شرایطی که گوش دلار به اخبار هسته ای تیز شده است اگر بهانه کاهشی خود را بیابد می تواند تا محدوده ۴۸ هزار و ۷۰۰ تومان کاهش یابد در غیر اینصورت در محدوده های فعلی اگر بهانه رشد دلار جور شود و دلار مقاومت خود در محدوده ۴۹ هزار و ۳۰۰ تومان را بشکند مقاومت محدوده ۴۹ هزار و ۷۰۰ تومان ایستگاه بعدی دلار خواهد بود.
سکه در مرز
انس جهانی طلا به روند صعودی خود ادامه می دهد، و به بالاترین قیمت در بازه یک ماهه رسیده است. داده های اقتصادی ضعیف تر از انتظارات باعث کاهش بازدهی اوراق خزانه و شاخص دلار شده که در نقطه مقابل اونس طلا تقویت شده است. آخرین گزارش های منتشر شده نشان میدهد که رشد اقتصادی ایالات متحده در سه ماهه دوم کمتر از انتظارات بوده است و رشد اشتغال در بخش خصوصی به پایین ترین محدوده در پنج ماه گذشته رسیده است. در نقطه مقابل واکنش تورم اقتصادهای اروپایی به سیاست های انقباضی اتحادیه اروپا موجب شده تا انتظارات از افزایش سیاست های انقباضی بانک مرکزی اروپا افزایش یابد. موارد گفته شده در روز قبل موجب تقویت انس طلا و تضعیف دلار شد.
رشد اونس طلا حباب سکه را برای سومین روز متوالی در کانال ۱۹ درصدی نگه داشته است. سکه امامی مدتی است در نیمه دوم کانال ۲۷ میلیون تومانی نوسان می کند و در مرز ۲۸ میلیونی شدن مانده است در صورت عقب نشینی سکه محدوده ۲۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پیش روی سکه طلا قرار دارد ولی اگر پیشروی را ادامه دهد محدوده ۲۸ میلیون و ۲۰۰ تا ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می تواند مقصد بعدی سکه باشد./ اکوایران