علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت سیزدهم، روز گذشته در نشست خبری خود، بانک مرکزی را صاحب داراییهای بلوکه شده خواند. او همچنین آزادسازی این داراییها را ناشی از تلاشهای دولتمردان در عرصه دیپلماسی خواند و گفت: «منابع مسدود شده ایران با دیپلماسی عزتمندانه و نتیجهگرای دولت سیزدهم آزاد شد و در حال طی مراحل خود است تا در اختیار دولت قرار گیرد.
نتیجه دیپلماسی عزتمندانه این شد که منابع مسدود شده ایران هم در عراق و هم در کرهجنوبی آزاد شود و طی فرآیندی که تعریف شده در مصارف غیرتحریمی در اختیار دولت و ملت ایران قرار خواهد گرفت.» به عقیده برخی از کارشناسان ارزی درصورتی که استفاده از این داراییها مستقیما در دست نهاد بازارساز باشد و دیگر ارگانهای دولتی در این امر دخالت نکنند، با پیگیری سیاستهای ارزی مناسب میتوان ثبات چشمگیری را در بازار مشاهده کرد. البته همانطور که بهادریجهرمی در سخنان خود اشاره کرد این داراییها جهت خرید کالاهای غیرتحریمی استفاده میشود، اما با ایجاد یک سازوکار مشخص، بانک مرکزی میتواند با پرداخت صورتحساب متقاضیان کلان ارزی از حساب مذکور مابهازای ارزی آن را در داخل کشور از تجار دریافت کرده و به این صورت منابع را به اسکناس تبدیل کرده و جهت تنظیم بازار از آن استفاده کند. نرخ هر برگ دلار آزاد نیز در بازار روز گذشته با حدود 110 تومان افت قیمت نسبت به نرخ روز پیشین در رقم 49هزار و 220 تومان معامله شد.
بازی تکراری دلار در نیمه هفته
دیروز سهشنبه 24 مرداد ماه روند نرخ دلار در معاملات غیررسمی بازار ارز کاهشی بود. هر برگ از این اسکناس آمریکایی که در واپسین معاملات نقدی روز سهشنبه به رقم 49 هزار و 330 تومان رسیده بود، صبح روز گذشته فعالیت خود را در حوالی همین نرخ آغاز کرد. اما در ادامه معاملات سهشنبه شیب نمودار قیمت این ارز منفی شد. در نهایت هر برگ دلار غیررسمی در واپسین معاملات نقدی روز گذشته 110تومان نسبت به نرخ پیشین افت کرد و در رقم 49 هزار و 20 تومان ثبت شد.
روند نرخ شاخص ارزی در معاملات تابستان سال جاری گویای آن است که روز گذشته 30 امین روز کاری حضور قیمت این ارز زیر مرز قیمت 50 هزار تومانی است. کارشناسان اقتصادی نیز با استقبال از این ثبات 30 روزه بر این باورند که اهمیت ثبات در معاملات ارزی از کاهش نرخها بیشتر است، چرا که امنیت فعالیتهای اقتصادی با وجود ثبات در بازار ارز افزایش یافته و در نتیجه بسیاری از سرمایههای دپو شده وارد چرخه بازار میشوند. در این میان بررسیها حاکی از آن است که علاوه بر نرخ دلار آزاد، روند دیگر ارزهای بازار نیز در روز گذشته کاهشی بود. همزمان با افت نرخها در بازار ارز قیمت سکه طلا نیز دچار نوسانات کاهشی شد. هر قطعه سکه طلا ضرب امامی در واپسین معاملات نقدی روز گذشته با حدود 320 هزار تومان کاهش به رقم 27 میلیون و 980 هزار تومان رسید./ دنیای اقتصاد