پس از آتش زدن سفارت سوئد در بغداد، هواداران جریان صدر وارد سفارتخانه سوئد شدند.
این اقدام پس از آن انجام میشود که وزیر خارجه عراق روز چهارشنبه در گفتگو با همتای سوئدی خود تاکید کرد که باید از تکرار اقدامات موهن به اسلام و قرآن کریم جلوگیری شود.
أحمد الصحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق اعلام کرد که فواد حسین، وزیر خارجه این کشور تماس تلفنی با توبیاس بیلستروم، معاون نخست وزیر و وزیر خارجه سوئد برای بررسی مساله تهدید فرد موهن به قرآن برای تکرار اقدامش برقرار کرد.
حسین بر خطرناک بودن این مواضع تاکید کرد و از دولت سوئد خواست تا از تکرار این اقدامات موهن و تکراری ممانعت و با آن برخورد کند.
پیش از این و در پی هتک حرمت ساحت مقدس قرآن کریم در سوئد، شهروندان عراقی ۸ تیرماه نیز به سمت سفارت سوئد در بغداد حرکت کرده و در اعتراض به اجازه دولت استکهلم برای اهانت به قرآن کریم، وارد سفارت این کشور شده و خواهان اخراج سفیر شدند.
تظاهرات کنندگان عراقی ابتدا در مقابل ساختمان سفارت سوئد در منطقه الصالحیه مرکز بغداد تجمع کرده و علیه اجازه دولت سوئد برای هتک حرمت قرآن کریم شعار داده و این اقدام را محکوم کردند و در ادامه با شکستن وروی سفارت، وارد حیاط آن شدند.
وزارت امور خارجه عراق نیز در همان زمان در اعتراض به هتک حرمت قرآن کریم در استکهلم، سفیر سوئد در بغداد را احضار کرد و خواستار استرداد عامل این هتک حرمت شد.
این وزارتخانه خواست «سلوان ممیکا» فردی سوئدی عراقی الاصل که یک نسخه از قرآن کریم را سوزاند، به عراق مسترد شود تا طبق قوانین کشور او را محاکمه کند.
رئیس دیوان عالی عراق نیز روز ۸ تیرماه دستور داد تا شخص عراقی الاصلی که در سوئد اقدام به سوزاندن قرآن کریم کرده است، تحت پیگرد قانونی قرار گیرد و اقدامات قانونی لازم برای استرداد وی به عراق انجام شود.
«فائق زیدان» دستور داد بر اساس مفاد ماده ۱۴ قانون مجازات عراق علیه یک عراقی الاصل که در سوئد اقدام به سوزاندن قرآن کریم کرده است، اقدامات قانونی انجام شود.
«باسم العوادی» سخنگوی دولت عراق نیز تاکید کرد که دولت بغداد اقداماتی را که برخی از بیماران روانی و افراطی در خصوص سوزاندن مکرر نسخه های قرآن کریم انجام شده است به شدت محکوم و تقبیح میکند.
وی افزود: دولت عراق معتقد است که این اقدام شنیع احساسات میلیونها مسلمان را جریحه دار کرد و حتی خود مردم غرب را که از دیرباز از تنوع، احترام به عقاید دیگران، حمایت از ادیان و حقوق پیروان ادیان استقبال می کنند را آزرده خاطر کرد.
آیت الله سید علی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان در عراق نیز ۸ تیرماه در بیانیهای و پیامی به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل درباره هتک حرمت به قرآن کریم و مجوز دولت سوئد گفت : احترام به آزادی بیان نمیتواند این رفتار شرمآور را که تعرض آشکار به مقدسات بیش از دو میلیارد مسلمان در جهان است، توجیه کند.
هفتم تیرماه یک افراطی سوئدی تحت حمایت مقامات و پلیس این کشور در مقابل چشمان حدود ۲۰۰ مسلمان، قرآن را در بیرون مسجد اصلی استکهلم پایتخت سوئد سوزاند.
در سال های اخیر برخی از کشورهای اروپایی و به خصوص حوزه اسکاندیناوی صحنه تعدی و هتک حرمت مقدسات مسلمانان بوده است. در سایه حمایت پلیس سوئد، راست گرایان افراطی اقدام به آتش زدن قرآن کریم کرده و اعتراض های مسلمانان نیز با سرکوب روبرو شده است.