فعالان مرتبط با یک شبکه کلاهبرداری هرمی دستگیر شدند و 39 وب سایت متعلق به این شبکه نیز مسدود شد.
در چند روز اخیر، خبر دستگیری یک گروه کلاهبرداری در زمینه فعالیتهای غیرمجاز شبکهای و هرمی در حوزه ارزهای دیجیتال منتشر شد؛ بنا بر اخبار منتشر شده، این شبکه هرمی در قالب انتشار «اوراق زرگام» و فروش توکن «زرکوین» اقدام به جذب سرمایه افراد نا آگاه کرده است.
این شبکه کلاهبرداری پس از مدتها برنامهریزی ضمن فعالیت در فضای مجازی اقدام به برگزاری همایشهای متعدد در سراسر کشور کرده بود که به دلیل صدور حکم قضائی از برگزاری بسیاری از همایشهای این گروه نیز جلوگیری شده است.
بررسیها نشان میدهد، این شبکه هرمی برای اخذ وجوه از سرمایهگذاران اقدام به ایجاد واحد تبادلی در قالب توکنی به نام «زرکوین» کرده و با ادعای تبادلات بینالمللی با سایر ارزهای دیجیتال سعی بر جلب اطمینان سرمایهگذاران داشته است.
تصویر سایت مرتبط با این شبکه بعد از توقف فعالیت
ترفند جذب سرمایه توسط این شبکه چه بود؟
بنا بر اطلاعات به دست آمده مسئولان این شبکه کلاهبرداری به منظور جذب مخاطب از روش فروش شبکهای و مجموعهسازی هرمی استفاده کرده و در قبال اخذ وجوه و سرمایهگذاری در طرحهای معرفی شده، پرداخت سود ماهانه قابلتوجهی را وعده داده است.
بررسی خبرنگار مهر نشان میدهد که این شبکه برای گسترش فعالیت خود، ادعای ارتباط با مجموعههای دولتی و حاکمیتی داشته است؛ بهطوریکه اعضای اصلی این شبکه کلاهبرداری بهمنظور جذب سرمایه و املاک از مردم با سوءاستفاده از نام اوراق دولتی «گام» و با ادعای اخذ مجوز از سازمانهای دولتی، اوراقی به نام «زرگام» منتشر کردند. مبلغ اسمی اوراق بدون پشتوانه منتشر شده بالغ بر چند دههزار میلیارد تومان بوده است که با برخورد بهموقع دستگاههای نظارتی از فروش و عرضه این اوراق جلوگیری شده است.
۳۹ وبسایت متعلق به این شبکه مسدود شد
پیگیری خبرنگار مهر حاکی از آن است که پس از دستگیری متهمان اصلی این شبکه، فعالیت ۳۹ وبسایت شبکه نیز با دستور مقامات قضائی متوقف شده و پرونده این کلاهبرداری در فرایند رسیدگی قضائی قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار مهر، پیشازاین نیز، یک ویدئو در مورد تغییر واحد پولی کشور به واحد زر از طریق این شبکه، بهصورت گسترده در فضای مجازی منتشر شد؛ در این کلیپ ادعا میشود که میتوان از سکههای طلا موسوم به «زر» بهجای ریال استفاده کرد که پس از پخش آن، روابطعمومی بانک مرکزی در اطلاعیهای اعلام کرد: «کلیپی در فضای مجازی منتشر شده که در آن ادعا شده است بانک مرکزی قصد دارد واحد پول ملی را به زر تغییر دهد! ضمن تکذیب صریح این شایعه ساختگی، تأکید میشود بانک مرکزی هیچ برنامهای برای تغییر واحد پول ملی در دستور کار ندارد.»