محمدعلی کمالی در گفتوگو با «ایران اقتصادی»، درباره افزایش مجدد گوشت مرغ در بازار به قیمتهای بین 80 تا 100 هزار تومان گفت:بر اساس آخرین آمارهای شرکت پشتیبانی امور دام کشور، حداقل روزانه ۱۱۰۰ تن گوشت مرغ در تهران توزیع میشود و ما کمبودی در بازار این محصول نداریم.
مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی درباره قیمت مرغ زنده اظهارداشت: اکنون قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده به طور میانگین در کشور بین 56 تا 58 هزار تومان است که بالاتر از نرخ مصوب به فروش میرسد. با توجه به قیمت فعلی مرغ زنده باید قیمت گوشت مرغ نهایتاً بین ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان به فروش برسد.وی اظهارداشت:بنابراین قیمت گوشت مرغ در بازار با قیمتهایی بین ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان گرانفروشی و اجحاف به مصرفکنندگان است.به گفته وی، این درحالی است که قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ زنده ۵۲ هزار تومان و گوشت مرغ برای مصرفکنندگان ۷۳ هزار تومان تعیین شده است.
کمالی تصریح کرد:در ارتباط با افزایش مجدد قیمت مرغ زنده و گوشت مرغ در بازار با مشکل افزایش مجدد قیمت جوجه یکروزه، افزایش تقاضا به دلیل مناسبتها و اعیاد، کمبود کنجاله سویا، تأخیر در تحویل ذرت طیور و کاهش تولید در استانهای گرمسیر به دلیل افزایش دمای هوا روبهرو هستیم، به طوری که اخیراً با تلاشهای اتحادیه مرغداران گوشتی با ایجاد محدودیتهایی، نرخ این محصول به نرخ مصوب ۱۵ هزار و ۹۰۰ تا ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده که این اقدام برای منظم کردن سطح تقاضا بوده و جوجهریزی کاهش پیدا نکرده است.
مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی بر این باور است که اگر تقاضای جوجه یکروزه نسبت به عرضه زیاد بود، باعث ایجاد حباب میشد و با تمهیداتی که اتحادیه در نظر گرفت سبب شد به سطح تقاضا نظم داده شود. کمالی گفت:در این اقدام اهرم کاهش قیمت جوجه یکروزه، فاصله جوجهریزی ۷۵ روزه و تأخیر در صدور مجوزهای تولیدکنندگانی که مرغهایشان را در دورههای قبل دیر تحویل داده بودند بود، اما برخی استانها تصور کردند جوجهریزی کاهش پیدا کرده، بنابراین به دستور وزارت جهاد کشاورزی محدودیتها برداشته شد که باعث افزایش مجدد جوجه یکروزه به قطعهای ۲۴ هزار تومان شد.
مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی افزود:با برنامهریزی تولید پیشبینی میشود این ماه با تخممرغهای وارداتی که تبدیل به جوجه یکروزه میشوند بتوانیم حدود ۱۲۷ تا ۱۳۰ میلیون قطعه جوجهریزی داشته باشیم و اگر این میزان جوجه وارد بازار شود به طور قطع روی قیمت جوجه و گوشت مرغ تأثیر خواهد داشت.
وی اضافه کرد:امیدواریم از اول مردادماه جاری آثار تخممرغ وارداتی را در کشور داشته باشیم. مشکل جدی دیگر تأمین نهادههای طیور است که کمالی در اینباره اظهار داشت:یکی دیگر از مشکلات این است که با وجود اینکه مرغداران، پول در بازارگاه برای تأمین کنجاله سویا و ذرت واریز کردهاند اما طی ۴۵ روز گذشته کنجاله سویا تحویل داده نشده است، بنابراین تولیدکنندگان مجبور شدند علاوه بر پولی که در بازارگاه واریز کردهاند این محصول را از بازار آزاد با قیمتهای ۲۷ تا ۳۲ هزار تومان خریداری و تأمین کنند و این درحالی است که تولیدکنندگان با مشکل جدی نقدینگی روبهرو هستند.