کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

چند نکته مهم درباره قرارداد مشارکت در ساخت ملک


کد خبر : ۱۰۹۰۱۴سه شنبه، ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۷:۲۳۵۶۲۱ بازدید

در این قرارداد زمان تعیین‌کننده است به‌خصوص برای مالک .در این مورد باید ضمانت اجرای واضح و مشخصی در نظر گرفت. ضمانت اجرا می‌تواند خسارات ...
چند نکته مهم درباره قرارداد مشارکت در ساخت ملکچند نکته مهم درباره قرارداد مشارکت در ساخت ملک

این هفته ۱۰ نکته به‌اصطلاح تستی یا کنکوری را در مورد قراردادهای مشارکت در ساخت با هم مرور می‌کنیم:

۱- در یک قرارداد مشارکت ممکن است مالک یک نفر و یا چندین نفر باشند.
۲- ماهیت این قرارداد علی‌‌الاصول توافق مالک و سرمایه‌گذار برای ساخت یک ملک است.
۳- در یک قرارداد مشارکت اولین مطلب حائز اهمیت این است که مطالب، صریح و روشن باشد بدون هیچ‌گونه ابهامی.
۴- تعهدات طرفین قرارداد کاملا روشن باشد و هیچ تعهدی نبایست خلاف قواعد آمره (قوانین کشور) باشد .
۵-در این قرارداد زمان تعیین‌کننده است به‌خصوص برای مالک .در این مورد باید ضمانت اجرای واضح و مشخصی در نظر گرفت. ضمانت اجرا می‌تواند خسارات روزانه باشد و یا مبالغی که میزانش مشخص باشد و یا حتی حق فسخ درصورت عدم انجام هر یک از تعهدات. که در هر صورت باید ضمانت اجراهای هر کدام از تعهدات مشخص شود.

۶- یک نکته چالش‌برانگیز این قرارداد آن است که سازنده پس از اقدامات پرهزینه در چند مرحله درصد‌هایی از ملک را به‌نام خودش تنظیم می‌کند. این اقدام بایستی بسیار با‌دقت در قرارداد درج شود و لزوما بایستی عنوان شود که این انتقال صرفا درجهت اجرای قرارداد مشارکت خواهد بود.

۷- به موجب قانون هیچ محدودیتی در خصوص انتقال سهم مشاعی از سوی سازنده وجود ندارد و نمی‌توان این مسئله را کنترل کرد تنها اقدامی که می‌توان انجام داد، پیش‌بینی شرطی است که در صورت انتقال سهم مشاعی به ثالث، فسخ آن قرارداد امکان‌پذیر باشد و در واقع مسیر سریع‌تری پیش‌بینی کرد.

۸- در مورد تفکیک و تقسیم قدرالسهم افراد باید دانست که هر یک از طرفین اعم از مالک و سازنده به نسبت توافق صورت گرفته مالک قدرالسهم از ساختمان هستند و در پایان و زمان اخذ سند، بایستی مقدماتی چون تنظیم تقسیم‌نامه و متعاقبا صورت‌مجلس تفکیکی و پایان کار انجام گیرد که به امضای کلیه طرفین قرارداد برسد. چالشی که ممکن است این قرارداد را به بیراهه ببرد، در این مرحله ممکن است خودنمایی کند و شما را ناچار به طرح دعوی کند. این امر از سوی هر یک از طرفین محتمل است. بنابراین بایستی برای این موضوع نیز ضمانت اجرا در نظر گرفت .

۹- در مورد وکالتنامه‌ای است که جهت اقدامات اداری از سوی مالک به سازنده اعطا می‌شود و امری است دارای اهمیت و به‌نوعی اسباب انجام تعهد او نیز محسوب می‌شود باید دانست که با توجه به اینکه یک عقد جایز است، از سوی مالک که اقدام به اعطای این وکالت می‌کند به‌راحتی قابل فسخ است و این موضوع می‌تواند به تنهایی برای یک قرارداد چالش‌برانگیز باشد. در نتیجه در این خصوص نیز بایستی ضمانت اجرا تعیین شود.

۱۰- در مورد قابل مطالبه بودن وجه التزام قراردادی یا به زبان ساده‌تر خساراتی که در قرارداد تعیین می‌شود باید دانست که خسارات قراردادی درصورت تحقق شروط مربوط به آن در هر صورت قابل مطالبه است .
۱۱- در مورد چک ضمانت بایستی بدانیم که اگرچه ضمانت کار یک سازنده، سرمایه‌ای است که در قرارداد می‌آورد اما ضرورت دارد علاوه بر مبالغی که در ابتدا از سازنده اخذ می‌شود و عرفا بدان بلاعوض می‌گویند، چندین فقره چک ضمانت اخذ و ذکر شود که در پایان هر مرحله یک فقره از چک‌ها عودت داده می‌شود .

۱۲- نکته دیگر بند فورس‌‌ماژور و یا قوه قهریه است که مربوط به زمانی خواهد شد که یکی از حوادث قهریه نظیر زلزله، طوفان یا سیل ادامه پروژه را برای مدتی متوقف کند که در این خصوص مسئولیتی متوجه سازنده نباشد ./ هفت صبح



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها