کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

نتایج مذاکرات لوزان به روایت وزیران خارجه و بیانیه پایانی


کد خبر : ۱۰۸۶۳جمعه، ۱۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۱:۵۹۷۶۸۶ بازدید

بیانیه مطبوعاتی نشست مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 دیروز سرانجام درپی بیش از 8 روز مذاکره فشرده در لوزان سوییس منتشر شد و طرفین در نشست خبری درباره آن توضیح دادند.

عصر دیروز به وقت سوییس وزیران خارجه و مقامات ایران و شش کشور مذاکره کننده پس از بیش از هشت روز مذاکره فشرده در هتل بوریواژ، این هتل را به سمت دانشگاه پلی تکنیک لوزان ترک کردند تا در حضور صدها خبرنگار از رسانه های مختلف جهان نتایج مذاکرات خود را اعلام کنند.

در نشست خبری برگزار شده در این دانشگاه ابتدا فدریکو موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در قرائت بیانیه مطبوعاتی مشترک گفت : باتصویب یک قطعنامه جدید در شورای امنیت سازمان ملل متحد، همه قطعنامه های پیشین این شورا درباره برنامه هسته ای ایران لغو خواهد شد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از سخنانش گفت: براساس این راه حل ها میزان غنی سازی اورانیوم محدود خواهد شد و تجهیزات غنی سازی در نطنز نخواهد بود و ایران متعهد می شود که بر اساس چارچوبی که دو طرف توافق کردند اقدام کند.

موگرینی ادامه داد: همکاری های بین المللی در راستای پژوهش و تشویق و یک مجموعه بین المللی به ایران کمک خواهد کرد برای تجهیزات آب سنگین اراک که سطح آن به سطح مورد نیاز فعالیت های نظامی نباشد.

وی گفت: برای بازرسی فعالیت های ایران و نیز با توجه به پروتکل الحاقی معاهده عدم گسترش سلاح های هسته ای ایران، یک نظام بازرسی طراحی خواهد شد.

موگرینی افزود: ایران در یک گام بین المللی استفاده صلح آمیز هسته ای و نیز امنیت هسته ای فعالیت خواهد کرد.

وی گفت: همه تحریم های هسته ای در چارچوب این توافق قرار خواهد گرفت و یک قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد به قطعنامه های پیشین پایان خواهد داد.

ظریف بیانیه را قرائت کرد

پس از سخنان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران پشت تریبون قرار گرفت تا بیانیه را به زبان فارسی قرائت کند.

وی به این شرح سخن گفت: ما، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و نماینده عالی اتحادیه اروپا، همراه با وزرای خارجه ۳ کشور اروپایی به اضافه ۳ (چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، آمریکا، بریتانیا و ایالات متحده) از ششم تا سیزدهم فروردین ۱۳۹۴ در سوئیس دیدار نمودیم.

همانطور که در آذرماه ۱۳۹۲ توافق کرده بودیم، ما به این منظور در اینجا گرد هم آمدیم تا راه حل هایی به منظور دستیابی به حل و فصل جامعی که ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تضمین نموده و کلیه تحریم ها را به صورت کامل لغو نماید، پیدا کنیم.

امروز ما یک گام تعیین کننده برداشتیم: ما به راه حل هایی در مورد مولفه های مهم برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دست یافتیم. این امر مدیون عزم سیاسی، حسن نیت و تلاش جدی همه طرف ها بوده است. اجازه فرمائید از همه هیات های نمایندگی به خاطر تلاش های خستگی ناپذیرشان تقدیر نماییم.

تصمیم امروز ما که مبانی مورد توافق برای متن نهایی برجام را پایه ریزی می کند بسیار مهم است. اکنون می توانیم مجددا نگارش متن توافق نهایی و ضمایم آن را با بهره گرفتن از راه حل هایی که در این چند روز به آنها دست یافته ایم، شروع کنیم.

همچنان که ایران برنامه صلح آمیز هسته ای خود را دنبال می کند، سطح و ظرفیت غنی سازی و میزان ذخایر ایران برای دوره های زمانی مشخص، محدود خواهد شد و نطنز تنها مرکز غنی سازی ایران خواهد بود. تحقیق و توسعه غنی سازی در ایران بر روی ماشین های سانتریفیوژ بر اساس یک جدول زمانی و سطح توافق شده، انجام خواهد شد.

فوردو از یک سایت غنی سازی به یک مرکز هسته ای، فیزیک و فن آوری تبدیل خواهد گردید. در این مرکز همکاری بین المللی در حوزه های تحقیق و توسعه ی مورد توافق مورد تشویق قرار خواهد گرفت. مواد شکافت پذیر در فوردو نخواهد بود.

رآکتور تحقیقاتی پیشرفته آب سنگین در اراک با همکاری مشترک بین المللی بازطراحی و نوسازی خواهد شد به گونه ای که پلوتونیوم با قابلیت تسلیحاتی در آن تولید نگردد. بازفرآوری صورت نخواهد گرفت و سوخت مصرف شده صادر خواهد گردید. 

مجموعه تدابیری برای نظارت بر اجرای مفاد برجام شامل کد اصلاحی ۳.۱ و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی مورد توافق واقع شده است. آژانس بین المللی انرژی اتمی از فن آوری های مدرن نظارتی استفاده خواهد کرد و از دسترسی های توافق شده بیشتری از جمله به منظور روشن کردن موضوعات گذشته و حال برخوردار خواهد شد.

ایران در همکاری های بین المللی در حوزه انرژی هسته ای صلح آمیز مشارکت خواهد نمود که می تواند شامل ساخت نیروگاه های هسته ای و رآکتورهای تحقیقاتی شود. یک حوزه مهم دیگر، همکاری در زمینه ایمنی و امنیت هسته ای می باشد.

اتحادیه اروپایی، اعمال تحریم های اقتصادی و مالی مرتبط با هسته ای خود را خاتمه خواهد داد و ایالات متحده نیز اجرای تحریم های مالی و اقتصادی ثانویه مرتبط با هسته ای را، همزمان با اجرای تعهدات عمده هسته ای ایران به نحوی که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمایی شود، متوقف خواهد کرد.

یک قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد صادر خواهد شد که در آن برجام تائید شده، کلیه قطعنامه های قبلی مرتبط با موضوع هسته ای لغو خواهد گردید و برخی تدابیر محدودیت ساز مشخص، را برای یک دوره زمانی مورد توافق، لحاظ خواهد کرد.

ما در هفته ها و ماه های آینده، برای نگارش متن برجام شامل جزئیات فنی آن، در سطوح سیاسی و کارشناسی کار خواهیم کرد. ما خود را متعهد به تکمیل تلاش ها تا تاریخ ۱۱ تیرماه می دانیم. از دولت سوئیس به خاطر حمایت های سخاوتمندانه در میزبانی این مذاکرات تقدیر و تشکر می نمائیم. از خبرنگاران عزیز که در این مدت همراه ما بودند نیز سپاسگزاریم.

احتمال روایت های مختلف طرفها از متن تفاهم

ظریف سپس به سئوالات خبرنگاران پاسخ گفت .

وزیر امور خارجه با بیان اینکه ما تصمیم گرفتیم به طور مسئولانه وارد گفتگوهایی شویم و نگرانی های جامعه بین المللی را برطرف کنیم اظهار داشت: ما اعلام کرده ایم که فعالیت های ما صلح آمیز است و این تحریم ها علیه ملت ایران نه انسانی بوده و نه بر مبنای حقوق بشر است.

وی با اشاره به مفاد بیانیه مطبوعاتی امضا شده با ۵+۱ که به منزله تفاهم بر سر راه حل هایی برای نگارش برنامه جامع اقدام مشترک است، گفت: ما مباحث علمی و تحقیقاتی خود را ادامه می دهیم، رآکتورهای ما باید پیشرفته شوند و در رابطه با سانتریفیوژهای  فوردو نیز نسبت به امضای خودمان متعهد هستیم.

ظریف ادامه داد: ما بر روی فعالیت هایمان بر نطنز تمرکز می کنیم و از سوی دیگر تمام قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل نیز باید برداشته شود و قطعنامه های تحریمی آمریکا که بخشی از آن مربوط به دولت آمریکا و بخشی دیگر که مربوط به کنگره است نیز باید برداشته شود؛ دانشگاه های ما باید بتوانند رقابت علمی داشته باشند و هیچ تحریمی نباید نسبت به دانشگاه های ما برقرار باشد.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: آنچه که تحت عنوان پنهان سازی هسته ای مطرح می شود دیدن نیمه خالی لیوان است و به نفع کسی نخواهد بود.

وی اظهار داشت: آنچه که امروز به عنوان راه حل های متفاوت برای رسیدن به این توافق جامع مورد توافق قرار گرفت، براساس یک دیدگاه مبتنی بر بازی برد-برد در شرایط بین المللی بوده که براساس آن تمام تحریم های غیرعادلانه علیه جمهوری اسلامی ایران باید لغو شود؛ همزمان برنامه هسته ای ایران ادامه خواهد یافت ولی اقداماتی نیز برای ایجاد اطمینان در جامعه بین المللی انجام خواهد شد.

فعالیت ۱۰۰۰ سانتریفیوژ در فوردو بدون غنی سازی

وزیر خارجه کشورمان در ادامه با اشاره به مفاد بیانیه مطبوعاتی تفاهم شده عنوان کرد: براساس این راه حل ها، تعدادی سانتریفیوژ در نطنز به غنی سازی خواهد پرداخت و بیش از ۱۰۰۰ سانتریفیوژ در  فوردو بدون اینکه غنی سازی کنند، فعالیت خواهند کرد؛ ممکن است از این سانتریفیوژها برای تولید ایزوتوپ های پایه در تحقیق و توسعه در حوزه های پیشرفته فیزیک هسته ای استفاده شود.

ظریف ادامه داد: رآکتور آب سنگین اراک نیز باقی خواهد ماند و با توجه به آخرین فناوری های دنیا بازطراحی خواهد شد؛ در این روند کشورهای دیگری نیز همراه ما خواهند بود.

وی افزود: در حوزه تولید سوخت نیروگاهی فعالیت های بین المللی ادامه خواهد یافت و در حوزه ساخت نیروگاه نیز همکاری با ایران آغاز خواهد شد؛ اینها حوزه هایی بوده که پیش از این برای همکاری با ایران، نسبت به آنها تردید وجود داشت.

ظریف خاطرنشان کرد: سایر تحریم هایی هم که اتحادیه اروپا علیه برنامه هسته ای ایران وضع کرده، لغو خواهد شد.

ما به تعهدات دولت ها توجه می کنیم، نه روش های داخلی آنها

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به برداشت های مختلف از تعهدات دولت ها تاکید کرد: در این زمینه ما به تعهدات دولت ها با عنوان نمایندگان ملت ها توجه می کنیم و به روش های داخلی آنها اعتنایی نداریم؛ کلیه تحریم های شورای امنیت لغو خواهد شد و این یک موفقیت بزرگ خواهد بود.

ظریف ادامه داد: در سایر زمینه ها نیز باید طی ۳ ماه آینده به گفتگوها ادامه بدهیم، اما در رابطه با موضوعات اساسی توافق شده است.

وی تصریح کرد: همه شرکت کنندگان در این مذاکرات براساس نیازهای داخلی خود روایت هایی را از تفاهم صورت گرفته مطرح خواهند کرد، اما ما براساس آنچه مقام معظم رهبری تحت عنوان نرمش قهرمانانه مطرح کرده اند عمل می کنیم و توافق نهایی نیز تنها توافق ما خواهد بود که متناسب با نیاز مردم ایران انجام خواهد شد و به تایید شورای امنیت خواهد رسید.

هیچ چیز قطعی نیست

ظریف تاکید کرد: ما تا ۳ ماه آینده باید مذاکره کنیم تا متن توافق تدوین شود اما هیچ چیز فعلا قطعی نیست.

وزیر امور خارجه کشورمان با تشکر از حمایت های مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری و مردم ایران گفت: از تلاش های همه کسانی که در گذشته در بخش های مختلف کشورمان از جمله وزارت امور خارجه، شورای عالی امنیت ملی و سازمان انرژی اتمی برای پیشبرد این هدف بزرگ تلاش کرده اند، تشکر می کنم و از مقام معظم رهبری نیز که همواره ما را مورد عنایت خودشان قرار داده اند سپاسگزارم.

وزیر امور خارجه در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاران با بیان اینکه ایران هیچگاه نخواسته است خودش را از جامعه بین المللی دور کند گفت: برای ایران بسیار حیاتی و ضروری است که گام هایی را برای نشان دادن صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای خود بردارد.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره رابطه ایران و آمریکا و مذاکره بر سر آن تصریح کرد: تلاشی که ما انجام داده ایم در موضوع هسته ای بوده است و روابط ایران و آمریکا یک بحث دیگر است؛ از طرف های مقابل نیز انتظار داریم که براساس حرف ها و امضاهایی که دارند عمل کنند و هرگونه مانع تراشی کار مذاکرات را خدشه دار می کند.

وی همچنین در رابطه با نقض تعهدات پیش بینی شده از سوی طرف های مقابل تاکید کرد: اقدامات متقابلی در صورت نقض تعهد پیش بینی شده که جمهوری اسلامی ایران در صورت مشاهده در دستور کار خواهد داشت.

لغو تحریم ها در چارچوب زمانی خاص

ظریف ادامه داد: امیدوارم کشورهای غربی که برخی از آنها سابقه مثبتی در ذهن مردم ما ندارند، این پیام را درک کنند که مردم ایران تسلیم فشار نخواهند شد؛ این مردم همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند و در انتخابات خود نیز نشان دادند، اهل تعامل و منطق و گفتگوی سازنده هستند؛ این مردم بسیار بزرگوار هستند و آمادگی دارند و رفتارها را نیز به دقت رصد می کنند تا ببینند چگونه نسبت به آنها عمل می شود.

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس کسانی که از گذشته سابقه خوبی از خود بر جای نگذاشته اند از این فرصت استفاده کنند و گذشته را اصلاح کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه ما یکسری نیازهای علمی در کشور داریم تاکید کرد: تمام این نیازها در چارچوب مشخص ادامه خواهد یافت و در کنار آنها منتظریم تا قطعنامه ای در شورای امنیت صادر شود که قطعنامه های قبلی را لغو کند.

وی افزود: ما به دنبال این هستیم که تمام تحریم ها در یک چارچوب زمانی خاص برداشته شود و این مشخصه اصلی توافق ما با ۵+۱ است که باید طی ۳ ماه آینده بر روی آنها بحث شود.

جان کری : لغو تحریم ها مرحله ای خواهد بود

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نیز در این کنفرانس خبری با بیان اینکه ما و شرکای‌مان در ١+٥ در این تفاهم به پارامترهایی دست یافته‌ایم، گفت: ما حاضر به قبول هر توافقی نیستیم و پارامترهای این توافق به صورت مرحله‌ای اجرا می‌شوند.

وی گفت که ایران دو سوم سانتریفیوژهایش را بر خواهد چید و نظارت بر ایران همیشگی خواهد بود.

کری ادامه داد: اگر به توافق دست یابیم مشخص می‌شود که برنامه هسته ای ایران کاملا صلح آمیز است و صلح آمیز باقی خواهد ماند.

وی با بیان اینکه برخی زیرساختهای ایران برچیده خواهد شد مدعی شد مانع دستیابی به مواد مورد نیاز برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای شده‌اند.

وزیر خارجه آمریکا افزود: ما امروز به فهم و درکی سیاسی دست یافتیم و این اساسی برای توافقی است که ۱۵ سال غنی سازی را متوقف می کند.

وی در ادامه به جزئیات توافق صورت گرفته پرداخت وگفت: ایران تنها در تاسیسات نطنز غنی سازی با درصد بسیاری پایینی را انجام خواهد داد.

کری افزود: در این تاسیسات نیز بازنگری های اساسی صورت خواهد گرفت. فوردو نیز به یک مرکزفن آوری تبدیل خواهد شد.

وی گفت: ایران نخواهد توانست پلوتونیوم مورد نیاز برای تولید بمب بسازد. ایران بر اساس توافق صورت گرفته تا ۱۵ سال آینده هیچ رآکتورآب سنگینی نخواهد ساخت.

کری افزود: نظارت شدید بر برنامه هسته ای ایران تا ۲۰ سال آینده تداوم خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه ایران به تعهدات خود بر اساس برنامه اقدام مشترک عمل کرده گفت: تحریم ها علیه ایران به صورت تدریجی لغو خواهد شد و در صورتی که ایران به تعهدات خود عمل نکند تحریم ها بازخواهد گشت.

کری گفت: فهم سیاسی که امروز به آن رسیدیم منجر به راه حلی می شود که توافق نهایی است. البته هنوز جزئیات زیادی باقی مانده که باید حل شود.

وزیر خارجه آمریکا گفت: کار بسیاری در پیش داریم و کار فنی در پیش هست و تصمیم سیاسی هم باید گرفته شود.

وی افزود: در خصوص تحریم ها  لغو آنها مرحله ای خواهد بود و نیاز به فرصت است و تحریم‌ها به مذاکرات چند ماه آینده بستگی دارد و برداشته شدن تحریم‌ها زمان بندی دارد.

جزئیات بیشتر از توافق به روایت تیم هسته ای ایران

به گزارش مهر در آستانه این نشست خبری ، تیم مذاکراتی ایران جزئیاتی بیشتر از توافقات طرفین را منتشر کرد ، متنی که بخشهایی از آن در بیانیه مشترک مطبوعاتی درج نشده بود.

 در این متن منتشر شده آمده است جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ متشکل از چین، روسیه، فرانسه، آمریکا، انگلیس وآلمان در چارچوب  عناصر مندرج در برنامه اقدام مشترک مورخ ۲۴ نوامبر ۲۰۱۳ و متعاقب فرایند طولانی مذاکراتی پیچیده و طولانی در ابعاد فنی، حقوقی و سیاسی، به مجموعه ای از راه حل های لازم جهت نیل به برنامه جامع اقدام مشترک در شهر لوزان سویس دست یافتند.

مجموعه  متضمن این راه حل ها جنبه حقوقی نداشته و صرفا راهنمای مفهومی تنظیم و نگارش برنامه جامع اقدام مشترک را فراهم خواهد ساخت. بر این اساس تدوین برنامه جامع اقدام مشترک با مبنا قرادادن این راه حل ها در آینده نزدیک آغاز خواهد گردید.

تداوم فعالیت های هسته ای در تمامی تاسیسات هسته ای

در چارچوب راه حل های موجود، هیچ یک از تاسیسات و فعالیت های مرتبط هسته ای متوقف، تعطیل و یا تعلیق نمی شود و فعالیت های هسته ای ایران در تمامی تاسیسات هسته ای از جمله نظنز، فردو، اصفهان و اراک  ادامه خواهد یافت.

این راه حل های جامع ،  ادامه برنامه غنی‌سازی در داخل کشور را  تضمین می کند و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران قادر خواهد بود مطابق مفاد برنامه جامع اقدام مشترک تولید صنعنی سوخت هسته ای خود را برای تامین سوخت نیروگاه های هسته ای ادامه دهد.

 بر اساس راه حل  به دست آمده ، دوره زمانی برنامه جامع اقدام مشترک  در خصوص برنامه غنی سازی ایران ۱۰ ساله خواهد بود. در طول این مدت، تعداد بیش از  ۵۰۰۰ ماشین سانتریفیوژ در نظنز به تولید مواد غنی شده در سطح ۶۷/۳  درصد ادامه خواهند داد.  ماشین های اضافه بر این تعداد و زیرساخت های مرتبط با آنها جهت جایگزینی با ماشین هایی که در طول این زمان آسیب می بینند جمع آوری و تحت نظارت آژانس نگهداری خواهد شد. همچنین ایران قادر خواهد بود ذخایر موجود مواد غنی شده خود را برای تولید مجتمع سوخت هسته ای  و یا صادرات آنها به بازارهای بین المللی در قبال خرید اورانیوم اختصاص دهد.

براساس راه حل های به دست آمده ایران برنامه تحقیق و توسعه خود را بر روی ماشین های پیشرفته ادامه خواهد داد و مراحل آغاز و تکمیل فرایند تحقیق و توسعه سانتریفیوژهایIR-۴، IR-۵ ،۶IR- و IR-۸ را در طول دوره  زمانی ۱۰ ساله برنامه جامع اقدام مشترک ادامه خواهد داد.

تبدیل  فردو به مرکز تحقیقات هسته ای و فیزیک

بر اساس راه حل های بدست آمده تاسیسات هسته ای  فردو به مرکز تحقیقات هسته ای و فیزیک  پیشرفته تبدیل خواهد شد.بیش از ۱۰۰۰ ماشین سانتریفیوژ و تمامی زیرساخت آنها  در فردو حفظ و نگهداری خواهند شد که از این میان دو آبشار سانتریفیوژ در چرخش خواهند بود. همچنین نیمی از تاسیسات فردو با همکاری برخی از کشورهای(۱+۵) به انجام تحقیقات پیشرفته هسته ای و تولید ایزوتوپ های پایدار که مصارف مهمی در صنعت، کشاورزی و پزشکی دارد،  اختصاص پیدا می کند.

بازطراحی راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک

مطابق راه حل های موجود؛ راکتور تحقیقاتی اراک آب سنگین باقی خواهد ماند و با انجام بازطراحی ارتقاء یافته و روزآمد خواهد شد. در باز طراحی راکتور ضمن کاهش میزان تولیدی پلوتونیوم، کارآیی راکتور اراک به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد. بازطراحی راکتور اراک در چارچوب یک  برنامه زمان بندی مشخص و در قالب یک پروژه بین المللی مشترک تحت مدیریت ایران آغاز و پس از آن بلافاصله ساخت آن شروع و در چارچوب یک برنامه زمان بندی تکمیل خواهد شد. تولید سوخت رآکتور اراک و اعطای گواهی بین المللی سوخت راکتور از جمله موارد این همکاریهای بین المللی خواهد بود. از طرف دیگر، کارخانه تولید آب سنگین نیز مانند قبل به کار خود ادامه خواهد داد.

اجرای پروتکل الحاقی توسط ایران

ایران در جهت شفافیت و اعتماد سازی به صورت داوطلبانه پروتکل الحاقی را به صورت موقت اجرا نموده و در ادامه فرآیند تصویب این پروتکل طبق یک جدول زمانی در چارچوب اختیارات رییس‌جمهور و مجلس شورای اسلامی  به تصویب خواهد رسید.

لغو تحریم های شورای امنیت

براساس راه حل های بدست آمده، پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک ، تمامی قطعنامه های شورای امنیت لغو خواهد شد و همه تحریم‌های اقتصادی و مالی چندجانبه اروپا و یکجانبه امریکا از جمله تحریم های مالی، بانکی، بیمه، سرمایه گذاری و تمامی خدمات مرتبط با آنها در حوزه های مختلف از جمله نفت، گاز، پتروشیمی وخودور سازی فورا لغو خواهند شد. همچنین تحریم ها علیه اشخاص حقیقی و حقوقی، سازمان ها، نهادهای دولتی و خصوصی تحت تحریم های مرتبط هسته ای ایران از جمله؛ بانک مرکزی، سایر موسسات مالی و بانکی، سوئیفت، کشتیرانی و هواپیمایی جمهوری اسلامی، کشتیرانی نفت به‌طور همه‌جانبه فورا برداشته خواهند شد. همچنین کشورهای عضو گروه (۱+۵) متعهد هستند از وضع تحریم های جدید در موضوع هسته ای خودداری نمایند.

همکاری های بین المللی برای ارتقای نیروگاه هسته ای ایران

همکاری های بین المللی هسته ای با جمهوری اسلامی ایران از جمله با اعضای ۱+۵ در حوزه ساخت نیروگاه های هسته ای، راکتور تحقیقاتی، گداخت هسته ای، ایزوتوپ های پایدار، ایمنی هسته ای، پزشکی و کشاورزی هسته ای و ... امکان پذیر و ارتقاء پیدا خواهند کرد. بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک، دسترسی ایران به بازار جهانی، عرصه های تجاری، مالی، دانش فنی و انرژی نیز فراهم خواهد شد.

زمان بندی اجرا برنامه جامع اقدام مشترک

با پایان یافتن این مرحله از مذاکرات، تدوین پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک تا بازه زمانی ۱۰ تیر در آینده نزدیک آغاز خواهد شد. با نهایی شدن متن، برنامه جامع اقدام مشترک در قالب قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد مورد تایید قرار خواهد گرفت. جهت لازم الاجرا شدن برنامه جامع اقدام مشترک برای  تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد، این قطعنامه همچون قطعنامه هایی که علیه ایران تصویب شده بودند تحت ماده ۴۱ فصل هفتم منشور ملل متحد تصویب خواهد شد تا بتواند قطعنامه های قبلی را لغو کند.

طرف های برنامه جامع اقدام مشترک پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت، به یک دوره زمانی آماده سازی برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک نیاز خواهند داشت. پس از طی مرحله آماده سازی و همزمان با شروع به اجرای اقدامات هسته ای از سوی ایران در یک روز تعیین شده لغو تمامی تحریم ها به طور خودکار  به اجراء در خواهد آمد.

در چارچوب راه حل های به دست آمده ؛ برای بازگشت پذیری متقابل تعهدات مندرج در برنامه جامع اقدام مشترک در صورت نقض  تعهدات از سوی هر یک از طرف ها سازو کار لازم پیش بینی شده است.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها